Autentificare automata !

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
under
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.8
Ext: Da
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Autentificare automata !

Mesaj de under »

Salut.Am pus pe forumu meu un backup mai vechi si am o probl.Nu functioneaza corect obtiunea autentificare automata.Am citit toate topicurile asemanatoare dp forum,dar la mine problema e la cookie,pe care nu stiu cum sa il configurarez . In PA - General - Configurare server - Configurari cookie de la vechia baza de date mi-a ramas urm :

Cod: Selectaţi tot

Domeniu cookie: .nume_domeniu.ro
Nume cookie: phpbb3_m4oml
Cale cookie: /
Securizare cookie: Dezactivat
.

Faza e ca nush cum sa o modific sa sa functioneze pentru baza de date pe care am ins forumu .
Va rog mult ajutati-ma .
Dragosvr92
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: Autentificare automata !

Mesaj de Dragosvr92 »

Care este problema?
Dai click pe "Şterge toate cookie-urile forumului", s au Curata Cookie-urile manual din browser.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Ivan Petre Paul »

Să înţeleg că în loc de .nume_domeniu.ro îţi apare adresa forumului tău vechi, nu?
Atunci pune acolo noua adresă a forumului tău şi gata. Dacă forumului se află la adresa www.exemplu.ro atunci în loc de .nume_domeniu.ro pune exemplu.ro, şi la Cale cookie: lasă /, iar dacă forumul tău se află la adresa www.exemplu.ro/forum, atunci în loc de / la Cale cookie:, pune /forum.

După aceea fă ceea ce ţi-a sugerat TheKiller aici, şi gata.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
Dragosvr92
ModeratorModerator

Mesaj de Dragosvr92 »

Ivan Petre Paul scrie:dacă forumul tău se află la adresa http://www.exemplu.ro/forum, atunci în loc de / la Cale cookie:, pune /forum.
Nu sunt de acord cu asta. Recomand sa se foloseasca doar slash ul(/).
Se poate intampla sa schimbi "calea" forumului in timp, asa ca este mai bine sa lasi slashul...
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator

TheKiller scrie: Nu sunt de acord cu asta. Recomand sa se foloseasca doar slash ul(/).
Se poate intampla sa schimbi "calea" forumului in timp, asa ca este mai bine sa lasi slashul...
Eu chiar recomand să se folosească o cale directă către forum.
Dacă te hotărăşti să schimbi adresa forumului atunci este necesar să schimbi şi calea, aşa cum este necesar să schimbi şi domeniul pentru cookie. De aceea se dă posibilitatea de a modifica aceste câmpuri.
under
Utilizator înregistrat

Mesaj de under »

Sory.In PA - General - Configurare server - Configurari cookie am asa cv :
Domeniu cookie: www.evogame.ro

Ianinte sa schimb backupu era exact asa
Domeniu cookie: www.alba-zone.com
eu am schimbat doar din alba-zone.com in evogame.ro.Dar probl e la urm chestie si anume la
Nume cookie: phpbb3_m4oml care a ramas de la vechiu forum.Eu akm as vrea sa stiu cum ce trebuie sa schimb aici pentru a functiona corect cookie.
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator

under scrie:eu am schimbat doar din alba-zone.com in evogame.ro.Dar probl e la urm chestie si anume la
Nume cookie: phpbb3_m4oml care a ramas de la vechiu forum.Eu akm as vrea sa stiu cum ce trebuie sa schimb aici pentru a functiona corect cookie.
Exact ce am spus eu mai sus. Tu citeşti tot ce ţi se spune?
Tu ai înţeles că trebuie să schimbi calea cookie dacă forumul tău se află pe http://www.exemplu.ro/forum?
În cazul tău este http://www.evogame.ro/forum aşa cum ai spus dar văd că nu ai modificat calea cookie.

Numele cookie nu prea contează. Poţi pune ce vrei, doar că aşa alegi sub ce nume să se salveze fişierele/folderele cu informaţii despre forumul tău pe care navighezi. În concluzie, poţi lăsa aşa cum este dar nu uita de ce a spus TheKiller mai sus.
Dragosvr92
ModeratorModerator

Mesaj de Dragosvr92 »

Ivan Petre Paul scrie: Eu chiar recomand să se folosească o cale directă către forum.
Dacă te hotărăşti să schimbi adresa forumului atunci este necesar să schimbi şi calea, aşa cum este necesar să schimbi şi domeniul pentru cookie. De aceea se dă posibilitatea de a modifica aceste câmpuri.
Nu chiar. Daca schimbi doar adresa forumului nu ar trebui sa ai probleme cu logarea membrilor.

Daca schimbi Calea forumului, va trebui sa o schimbi si in setarile cookie-ului.
Daca faci asta membri nu se vor putea loga bine, sau deloc.
Iar majoritatea nu stiu cum sa isi curecte cookie-urile.. Am sa iti dau un exemplu....

Eu aveam doar forumul in calea /Forums/, iar index-ul redirectiona catre aceasta cale. Cand m am decis sa adaug board3 portal, ca index, a trebuit sa schimb calea din cookie pentru ca nu aveau efect in afara Folderului /Forums.

Citeste aici: Knowledge Base - Fixing incorrect cookie settings
Cookie path: / (Note that this is always a slash, it doesn't matter what your board URL is)
Deci, mai bine adaugi un slash care va merge pe tot domeniu. Asa nu trebuie schimbata calea cookieului, si sa iti faca probleme cu useri.

@under, Domeniul cookie ar trebui sa fie ".evogame.ro" NU www.evogame.ro
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator

TheKiller scrie:Eu aveam doar forumul in calea /Forums/, iar index-ul redirectiona catre aceasta cale. Cand m am decis sa adaug board3 portal, ca index, a trebuit sa schimb calea din cookie pentru ca nu aveau efect in afara Folderului /Forums.
Atunci asta se bate cap în cap cu ce ai spus mai jos.
TheKiller scrie:Citeste aici: Knowledge Base - Fixing incorrect cookie settings
Cookie path: / (Note that this is always a slash, it doesn't matter what your board URL is)
Eu pot să îţi spun că am avut exact inversul problemei tale atunci când am mutat forumul pe un alt webhost.
A trebuit să folosesc /forum ca şi cale cookie pentru că altfel autentificările persistente nu erau permise.
Deci.. Nu mai înţeleg nimic.
under
Utilizator înregistrat

Mesaj de under »

Deci adresa forumului ptr. care vreau sa setez cookie este www.evogame.ro/forum.Deci te rog mult
sa imi complectezi acesta lista cum ar trebui sa arete ca sa funcioneaze corect :

Cod: Selectaţi tot

Domeniu cookie: www.evogame.ro
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”