mutarea forumului pe un alt server fara intreruperi

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Închis
eugenol
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

mutarea forumului pe un alt server fara intreruperi

Mesaj de eugenol »

Desi nu am facut inca o mutare de forum la un alt provider de hosting dupa ce am citit in catalog si prin mesaje m-am lamurit cum se face.
Intrebarea mea este cum fac sa nu apara inreruperi in folosirea forumului avand in vedere ca am un domainname (www.eugenol.ro) si de cand ii notific pe cei de la rnc ca am alt nameserver (de la noul hosting) pana fac modificarea si se propaga nu stiu ce sa fac cu forumul? (pentru a avea control asupra ultimului backup)

Varianta pe care o vad eu este:
1- modific la rnc nameserverul cu cel de la providerul nou
2- astept modificarea apoi propagarea pana eugenol.ro ma duce la noul server (2-3 zile probabil)
3- instalare si upload ultimul backup (parte acoperita de articolele din forum)
Acum ce se intampla intre 1 si 2? Inchid forumul pe serverul vechi fac backup si pun un anunt sa revina dupa ce finalizez mutarea (altfel nu voi avea ultimul backup= pierd mesaje si utilizatori noi).
Cand ma refer la inchid forumul spun ca modific numele folderului forumului pentru a nu se mai poate ajunge la el si in pagina de index (care e un html) anunt ca forumul e in "mutare" sa revina in 2 zile sau cat o dura.
Are cineva experienta cu asta? Aveti ceva sfaturi?

PS Intrebarea nu e chiar de phpbb dar este legata de functionarea lui, in conditiile mutarii la alt hosting ceea ce ma face sa cred ca intreb unde trebuie. (asta pentru eventualii carcotasi :D )
Multumesc anticipat pentru orice sfat.
flowers
AdministratorAdministrator
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de flowers »

Ca sa nu stea inchis forumul atata timp, fa o redirectare pe noul site catre site-ul vechi si apoi cand ai timp muti tot.
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”