cum pot sa fac sa nu mai scriu /index.php

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 3.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
nimeny
Nou venit
Versiune: 3.0.10
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Puţin experimentat
Nivel php: Neexperimentat

cum pot sa fac sa nu mai scriu /index.php

Mesaj de nimeny »

salutare , dupa cum spune si in titlu postului problema mea e urmatoarea:

dupa instalare phpbb3 am o mica problema si anume ca in adresa trebuie sa scriu asa www.forum.exemplu.ro/index.php deci trebuie da adaug acel index.php si eu vreau sa scriu derect www.forum.exemplu.ro si sa deschida pagina ......stiu ca merge ca am mai facut asta dar sincer nu mai stiu exact unde anume trebuie sa fiu atent la instalare si eu nu am mai facut instalare de ceva vreme si nu prea mai tin minte mare lucru..........

am un domeniu si e gazduit la o firma anume ca sa stiti despre ce e vorba .
eu momentan am sters tot am creeat subdomeniu www.forum.exemplu.ro si am urcat phpbb cu ftp pe server si acum mai trebuie sa ma apuc de instalare dar am sa astept un raspuns de la voi mai intai ca sa nu mai sterg si a treia oara si sa o iau de la cap :P .

multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns bun si daca se poate rapid ca sa pot sa termin instalarea sa ma apuc de treaba :D
ciaooo la toti
nimeny
Nou venit

Re: cum pot sa fac sa nu mai scriu /index.php

Mesaj de nimeny »

wowww din cati useri are acest site nu are timp nici unu sa ma ajute si pe mine? :(
stiu ca e ceva banal dar uite ca am uitat si imi da batai de cap pentru ca am incercat inca o data sa instalez si aceasi problema la adresa trebuie sa scriu /index.php la sfarsit ca sa deschida pagina de start :((((
este de undeva de la instalare unde la un moment dat te intreaba niste chestii legate de http:// si de numele la site zice ceva si la sfarsit te intreaba ceva de genu unde e instalat si are bara aia / si parca de acolo era dar nu mai stiu cum e ca am incercat si cu bara aia si am incercat sa si sterg bara sa nu fie nimic si tot degeaba :((((((((

deci ma poate ajuta cineva si pe mine?? sau macar inchideti topicu sa stiu sa caut in alta parte :(
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

In primul rand asteapta sa ti se raspunda. Nu ai voie sa scrii mesaje consecutive la un interval <24h. Citeste regulamentul.

Vad ca ai timp sa compui mesaje lungi. Ar fi fost mai util sa dai un link catre forum
AlexandruM
Utilizator înregistrat
Nivel php: Experimentat

Mesaj de AlexandruM »

Huh :o Dar ce grabit esti tu ... daca nu iti raspunde nimeni in 3-4 ore incepi sa faci "scandal" ... nimeni nu este obligat sa iti raspunda tie atata timp cat vi cu replici de genul : "deci ma poate ajuta cineva si pe mine?? sau macar inchideti topicu sa stiu sa caut in alta parte" . In primul rand fiecare membru de aici are viata sa personala si nu are timp sa stea toata ziua pe forum si sa raspunda la un interval de 2 minute la subiecte de genul celui deschis de tine ... asa ca ai rabdare , iar daca nu esti multumit de "serviciile" oferite de acest forum esti liber sa apelezi la cine doresti tu , insa atata timp cat le folosesti te rog sa le respecti .

Asa ... ai spus ca ai mai avut problema aceasta si ca ai rezolvat-o , nu cumva ai facut acest lucru de la : General => CONFIGURARE SERVER => Setări server => Setările URL ale serverului ?

P.S: daca te plictisesti pana cand iti vom raspunde din nou citeste regulamentul ... trece timpul mai repede ;)
nimeny
Nou venit

Mesaj de nimeny »

multumesc pentru amabilitate :P si daca vreti sa stiti se poate primi ajutor mai rapid cum am vazut pe forumul de suport al strainilor sau cum am primit pentru joomla la noi si daca vrea careva sa spuna "dute la straini" am zis sa incerc la noi na :D ..............asta conteaza mai putin...

@bogdan - eu a-si fi pus adresa dar am mentionat si mai sus ca am sters tot si astept o mana de ajutor inainte de instalare :P deci nu pot pune adresa dar daca e nevoie mai instalez odata si sigur voi avea acelasi rezultat si am sa pot lasa si adresa.........

@AlexandruM - pai , de acolo am scris si eu mai sus ca este numai ca nu stiu exact ce si unde sa scriu (am uitat pur si simplu) cat despre comentariu tau nu am nimic de zis ca nu vad rostul lui sincer , adica ideea e ca 1 la mana , problema mea e una foarte mica si ma gandeam ca stie aproape oricine raspunsul si poate din cei peste 10 useri care sau uitat la topic se oprea 1 pentru 1 minut sa-mi spuna , intelegi? 2 la mana regulamentu nu l-am citit cei drept , dar stiam ca nu e voie sa mai scriu in 24h pentru ca nu cred ca difera acest regulament fata de cel al altor cateva sute de forumuri , pentru ca de obicei cel putin la noi cam ce vezi la unu vezi la toti deci daca citesti pe un forum de acest gen regulamentu il stii pe toate de genu asta , dar ma intreb daca faptu ca tu dai comenturi in afara subiectului e regulamentar , dar poate am sa citesc regulamentu sa vad daca e asa sau nu cu toate ca e ciudat ca sa nu te lase ca persoana sa comentezi decat la 24h dar in acelasi timp alte persoane sa poata da comenturi pe langa subiect ..............nu o mai lalai ca nu are rost

ma poate ajuta cineva ?
AlexandruM
Utilizator înregistrat
Nivel php: Experimentat

Mesaj de AlexandruM »

nimeny scrie:multumesc pentru amabilitate :P si daca vreti sa stiti se poate primi ajutor mai rapid cum am vazut pe forumul de suport al strainilor sau cum am primit pentru joomla la noi si daca vrea careva sa spuna "dute la straini" am zis sa incerc la noi na :D ..............asta conteaza mai putin...
Din pacate la noi nu se pot da raspunsuri in cateva secunde ... pentru ca avem si noi o viata personala si implicit nu stam numai pe acest forum ... dupa cum am spus daca esti atat de nemultumit de calitatea serviciului oferit , renunta la el .
nimeny scrie:@AlexandruM - pai , de acolo am scris si eu mai sus ca este numai ca nu stiu exact ce si unde sa scriu (am uitat pur si simplu)
Esti sigur ca asta ai spus ? Nu ai spus nimic de acea optiune din panou ... ba mai mult in ambele tale postari ai adus in vedere optiunile pe care le ai cand instalezi forumul ... uite mai exact ce ai spus :
nimeny scrie:stiu ca merge ca am mai facut asta dar sincer nu mai stiu exact unde anume trebuie sa fiu atent la instalare si eu nu am mai facut instalare de ceva vreme si nu prea mai tin minte mare lucru..........
nimeny scrie:este de undeva de la instalare unde la un moment dat te intreaba niste chestii legate de http:// si de numele la site zice ceva si la sfarsit te intreaba ceva de genu unde e instalat si are bara aia / si parca de acolo era dar nu mai stiu cum e ca am incercat si cu bara aia si am incercat sa si sterg bara sa nu fie nimic si tot degeaba :((((((((
Suna cunoscut nu ? Deci ...in panou ... ai incercat ? La Nume domeniu: pui www.subdomeniu.domeniu.ro iar la Cale script: lasi doar "/" .

nimeny scrie: 2 la mana regulamentu nu l-am citit cei drept , dar stiam ca nu e voie sa mai scriu in 24h pentru ca nu cred ca difera acest regulament fata de cel al altor cateva sute de forumuri
Daca citeai , aflai ca ai voie sa iti editezi fostul mesaj ... nu ai voie sa sa faci dublu/triplupost in 24 h , insa uite orele la care ai postat :
primul mesaj : 03-Apr-2012, 10:12:42
al doilea : 03-Apr-2012, 13:34:14
Ia socoteste tu si spune-mi daca au trecut 24 h ...
nimeny scrie:dar ma intreb daca faptu ca tu dai comenturi in afara subiectului e regulamentar , dar poate am sa citesc regulamentu sa vad daca e asa sau nu cu toate ca e ciudat ca sa nu te lase ca persoana sa comentezi decat la 24h dar in acelasi timp alte persoane sa poata da comenturi pe langa subiect ..............nu o mai lalai ca nu are rost
Mesajul meu a prezentat si o parte offtopic , insa dupa cum ai vazut (sau nu) m-am legat si de problema pe care ai expus-o ... insa atitudinea ta m-a deranjat , si nu mai am de ce sa o "lalai" pt. ca tu nu ai inteles rostul acelui mesaj ...
nimeny
Nou venit

Mesaj de nimeny »

da , acelasi comentariu si eu chiar nu am chef si nici timp sa stau sa iti arat exact unde am spus si ce am spus , tine-o pe a ta si gata dar uitate bine sa vezi ca am scris ca am incercat si cu "/" si fara si am avut acelasi rezultat si am scris si ce ai spus tu dar trebuie sa fii putin atent , in continuare am sa te rog sa-ti vezi de viata ta sociala si am sa-ti multumesc pentru "ajutorul" acordat si am sa te rog sa lasi si pe altcineva sa raspunda ca sa nu devina un topic in care sa nu facem altceva decat sa ne contrazicem

daca e sa-mi dea cineva "nana" pentru comentariu meu acela este unu din staff-ul acestui forum si nici pe departe tu care am vazut ca nu faci decat sa incerci sa te iei de toti cand incalca mai mult sau mai putin regulamentu dar in acelasi timp nu realizezi ca tu faci acelasi lucru si am sa apelez la inteligenta ta si am sa te rog sa nu mai raspunzi decat daca e strict legat de problema mea care te asigur ca nu esti tu in rest urez o zi buna in continuare tuturor utilizatorilor acestui forum .....
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Este o problema de setare a serverului Apache si tine de httpd.conf respectiv DirectoryIndex.
Nu tine de phpBB, probabil tu ai setat pe host ca pagina implicita *.html, *.htm. Exista o optiune prin cPanel sa definesti si *.php la DirectoryIndex.

P.S. @AlexandruM limiteaza-te la discutii la subiect ! Multumesc de intelegere !
nimeny
Nou venit

Mesaj de nimeny »

@dorin multumesc , am rezolvat o zi buna in continuare tuturor......
Închis

Înapoi la “3.0.x Cum pot să...?”