cum se actualizează de la 2.0.4 la 2.0.6 ?

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Închis
secarica
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.x
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

cum se actualizează de la 2.0.4 la 2.0.6 ?

Mesaj de secarica »

Am un forum funcţional, versiunea 2.0.4. şi aş vrea să-l fac 2.0.6..

De la www.phpbb.org se pot descărca trei pachete: „Full Package”, „Changed Files Only” şi „Patch File Only”.
Pe care o iau şi ce fac cu ea după ce am luat-o ?

Merci,
Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

consulta sectiunea Download unde sunt date mai multe detalii si unde poti sa descarci una din variantele
- (2) Changed Files Only
- (3) Patch File Only
de care ai tu nevoie pentru upgrade

PS. sa faci un backup inainte la BD si la fisiere :idea:
secarica
Utilizator înregistrat

Mesaj de secarica »

Hm.

Am ales metoda 2, Changed Files Only.
Am suprascris toate fişierle comune.
Am dezarhivat şi suprascris cele de la 2.0.4_to_2.0.6..
Am suprascris fişierele specifice din lang_romanian.
Am accesat instalarea, specificînd că vreau să „Actualizează”.

Pînă aici a fost ok.
Da' apare o pagină care sună contradictoriu, referitoare la un fişier de configurare care este protejat la scriere.

Mai întîi spune că „O copie a fişierului de configurare va fi descărcată când apăsaţi butonul de mai jos.”.
Ceva mai încolo îmi spune că „Odată ce aţi descărcat fişierul dumneavoastră de configurare pe calculatorul local puteţi folosi butonul Continuă actualizarea de mai jos [...]”.
„Jos” sunt două radiobutoane şi un buton apăsabil pe care scrie „Continuă actualizarea”.

Păi cum vine asta ? O copie va fi descărcată cînd apăs butonul, dar în acelaşi timp trebuie să apăs butonul abia după ce copia a fost deja descărcată ?

În tot cazul, dacă încerc să transfer la locul specificat fişierul de configurare, mă mai întreabă ceva de calea ftp-ului, după care instalarea eşuează.
Dacă încerc sa trimit fişierul la mine (adică prin ce metodă ? prin e-mailul specificat sau trebuie să mă aştept să se deschidă un dialog de download ?), instalarea eşuează direct.
Prin „instalare eşuată” înţeleg că mă trimite din nou la pagina de instalare iniţializată.

:?:

Cristi
bogdan

Mesaj de bogdan »

ai incercat actualizarea cu adresa http://server/forum/install/update_to_206.php si ai ajuns in situatia prezentata ? e mai simplu asa .... nu ar mai trebui sa mai faci nimic...

in cazul tau e posibil sa nu fie corecte informatiile de autentificare FTP si atunci trebuie sa pui fis. manual ... ar trebui sa se deschida o fereastra pt. download...
secarica
Utilizator înregistrat

Mesaj de secarica »

bogdan scrie:ai incercat actualizarea cu adresa http://server/forum/install/update_to_206.php si ai ajuns in situatia prezentata ?
Nu, am uitat de varianta asta. Mă dusesem direct la /install.php pentru că ştiam că acolo există o opţiune de actualizare.
Acum cu /update_to_206.php a mers. Nu prea înţeleg de ce nu mi-a ieşit invers, da' nu cred că îmi mai bat capul să aflu ...

Merci,
Cristi
danielt
Versiune: 3.0.5

Mesaj de danielt »

Daca folosind install.php alegi Actualizare vor fi practic rescrise fisierele existente - o metoda de a rezolva eventualele defecte de fisiere sau de structura a bazei de date - adica este "actualizata" instalarea "veche"... sper ca m-am facut inteles :-)
bogdan

Mesaj de bogdan »

secarica scrie:Nu, am uitat de varianta asta. Mă dusesem direct la /install.php pentru că ştiam că acolo există o opţiune de actualizare.
Acum cu /update_to_206.php a mers.
se recomanda ca dupa instalare sa stergi fisierul install.php din motive de securitate... (directoarele install si contrib) :idea:
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”