LOGIN dupa actualizare

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
reeait
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

LOGIN dupa actualizare

Mesaj de reeait »

Am citit inainte un thread deschis de cineva care parea sa aibe aceeasi problema cu mine...
viewtopic.php?t=4396&start=0&postdays=0 ... highlight=
...insa cred ca la mine lucrurile sunt putin mai complicate! Cred.. .:D

Aseara am avut geniala idee sa salvez baza de date (intreaga, am salvat totusi si separata doar datele sau doar structura)... fara sa ma gandesc insa sa salvezi si directorul de forum....
L-am sters... am sters directorul si baza de date... si am reinstalat forumul la versiunea 2.20 din Control Panel > Fantastico (fac premiza ca initial am instalat versiunea 2.21 de aici de pe site insa am avut probleme mai mari)...

Pe ex-forumul aveam template-ul de default SwiftBlue, language romanian si cateva mod-uri... Toate mod-urile erau pe Subsilver... practic cu SwiftBlue foloseam Topic Anywhere (insa acest mod nu atinge direct template-ul)...

Revin... am instalat forumul cu un user de Admin format dintr-un singur cuvant (vechiul ADMIN era format din doua cuvinte cu spatiu intre ele insa Fantastico nu-mi permite mai mult de un nr. de caractere definit, si scurt)... dupa instalare, totul OK, am schimbat admin-ul la fel ca cel vechi... apoi am 'reconstruit baza de date' tot din ACP si mi-a spus ca totul a fost OK.... schimb pagina din ACP la "prima pagina a admin-ului" insa m-a dus la pagina de log-in.... introduc datele si nimic... imi spune din nou sa ma loghez... reintorduc si la fel....

DECI ultimul admin si parola inainte de reconstruirea bazei erau aceleasi cu cele ale vechiului forum, deci aceleasi cu cele din fisierul salvat SQL...

In concluzie...
Forumul pare OK, insa daca incerc sa ma loghez, apar in lista userilor inregistrati si in acest moment pe forum insa continua sa-mi ceara sa ma loghez (fara sa-mi spuna ca parola e gresita, daca incerc alta parola sau user imi spune ca poate e gresit ceva)....
La fel si pt. ceilalti useri... introduc si ei parola si username-ul lor, sunt vizibili in lista userilor inregistrati si pe forum insa nu se pot loga.....

AJUTOR!!!!
:roll:
seelview
Fost coleg
Versiune: 3.x
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Foarte experimentat

Mesaj de seelview »

Incearca totusi un auto cookies
"Don't have fear, I is here"
Seelview Photography / Blog this
reeait
Utilizator înregistrat

Mesaj de reeait »

Da si eu m-am gandit intre timp ca e legat de cookies... acum m-am intors la lucru si de aici m-am logat...
Cand ajung acasa verific din nou si eventual apelez la acel mod... grazie! ;)
reeait
Utilizator înregistrat

Mesaj de reeait »

Ajuns acasa.. nu a mai fost nevoie de acel MOD pt. ca m-am logat linistit... probabil era ceva legat de cookie temporan...
...
..
.
SINGURA problema MARE si GRAVA acum este ca desi forumul este aparent OK cand apas pe unul oarecare din sectiunile forumului sau ma duc direct la un thread (folosind Topic Anywhere care isi face datoria) mi se prezinta totul intr-o frumoasa pagina ALBA.....
:shock:

...cam asa devine si parul meu!
:shock: :shock: :shock:
:shock: :shock: :shock: :shock:

Din meniu sunt functionante doar FAQ Membri (doar sa vezi cati sunt, fara info despre fiecare) Grupuri si Ieşire ....
ACP este ok!

:roll: :roll: :roll: :(
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Problema e valabila numai acasa sau si de pe alt IP ?
Nu inteleg prea bine cand apas pe unul oarecare din sectiunile forumului, ce vrei sa zici ?
reeait
Utilizator înregistrat

Mesaj de reeait »

Pai la sectiuni ale forumului ma refer, la teme la fel cum sunt aici pe phpbb.ro, de ex.
Probleme în funcţionare
Server
Cum pot să...?
Suport pentru phpBB 3.0
etc.
cand apas pe ele pentr a vedea lista de thread-uri imi apare o pagina alba (chiar daca in bara de adrese vad corect adresa, de ex.http://domeniul.meu/forum/viewforum.php?f=17 etc.)...
...thread-urile pe care le vad cu Topic Anywhere sunt si ele la fel de inaccesibile... adica vad doar o pagina alba (http://domeniul.meu/forum/viewtopic.php?t=382 etc.).... de pe oricare IP... semnalatii si de la alti membrii...
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

L-am sters... am sters directorul si baza de date... si am reinstalat forumul la versiunea 2.20 din Control Panel > Fantastico (fac premiza ca initial am instalat versiunea 2.21 de aici de pe site insa am avut probleme mai mari)...
Hmmm...

Pai nu mai folosi unelte din Administrarea domeniului :!:
Fa lucrurile manual ca este cel mai bine :lol:

Ai baza de date de dupa instalarea phpbb 2.0.21 ? Sau esti abia la inceput cu forumul ?

Daca ai baza de date de dupa instalrea phpbb 2.0.21, instaleaza pe curat pe o baza de date goala phpbb.2.0.21 si apoi restaurezi baza de date.
reeait
Utilizator înregistrat

Mesaj de reeait »

Deci.... si asadar ... :D

Prima operatie care am facut-o a fost sa salvez INTREAGA baza de date... deci aveam un phpbb 2.0.16 din ACP...

Apoi am sters de tot baza de date din CPanel si am sters (GRESEALA MEA pt. ca nu am facut o copie) si directorul forum prin FTP... apoi am instalat phpbb 2.0.21 in romana descarcat de aici de pe site/forum (creand si un db mysql nou) si totul a decurs f. bine.... pana cand am 'restaurat' baza de date pt. ca-mi dadea o groaza de erori fara sa-mi permita restaurarea completa si corecta....

Ajuns la acest punct m-am gandit ca problemele pot deriva de la faptul ca baza de date si userul erau diversi inainte... + ca aveam si niste mod-uri instalate (pe subSilver) si prin default un alt template SwiftBlue fara mod-uri...

Am sters din nou TOT...

Instalez din CPanel > Fantastico din nou forumul actualizat insa la 2.0.20 (ultima versiune disponibila prin Fantastico :D ) asa cum vrea el... el cheama automat db-ul 'domeniu_phpb1' si la fel mi se pare si userul... in fine... totul OK!
...pun si template-ul care era de default inainte de exportarea primei baze (SwiftBlue) si il instalez si setez ca default... pun si mod-ul Topic Anywhere (care oricum nu se baga la cod-ul phpbb-ului pt. al modifica deci nu conteaza nimic legat de functionarea corecta a forumului)... schimb si userul de Admin si parola la fel ca cele din vechea baza...

OK!

Acum restaurez baza veche si imi spune ca e totul OK! ..APARENT!

Desi vizualizez lista cu temele forumului, n. de posturi, ultimii useri care au posta.. in fine prima pagina a forumului pare ok, insa daca apas pe unul oarecare din temele cu threaduri nu-mi arata nimic ..adica o pagina alba... nici meniul nu este complet accesibil cum am explicat intr-un post anterior...

Forumul nu era la inceput... circa 60 de useri (pe care ii si vad la Membri :) ) + circa 700 de posturi (pe care nu le pot accesa)...

:((
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

Apoi am sters de tot baza de date din CPanel si am sters (GRESEALA MEA pt. ca nu am facut o copie) si directorul forum prin FTP... apoi am instalat phpbb 2.0.21 in romana descarcat de aici de pe site/forum (creand si un db mysql nou) si totul a decurs f. bine.... pana cand am 'restaurat' baza de date pt. ca-mi dadea o groaza de erori fara sa-mi permita restaurarea completa si corecta....
Din pacate nu te-ai documentat suficient cum ar trebui sa faci un update la forum de la 2.016 la 2.0.21.

Nu are rost sa-ti redau aici ce nu ai facut pentru ca nu te mai intereseaza.

Ce poti face acum:

1.Reinstalezi phpbb 2.0.16;
2.Restaurezi BD salvata pentru 2.0.16;
3.Rulezi succesiv fisierele update_to_latest.php din pachetele de update de la versiunile 2.0.17 pana la 2.0.21;
4.Salvezi BD folosind PhpMyAdmin;
5. Instalezi phpbb 2.0.21 pe o baza de date curata;
6.Restaurezi BD folosind PA sau PhpMyAdmin;
7.Reinstalezi MOD-ificarile pe care le-ai avut.
reeait
Utilizator înregistrat

Mesaj de reeait »

Din pacate nu te-ai documentat suficient cum ar trebui sa faci un update la forum de la 2.016 la 2.0.21.
oops.... :oops:
Ce poti face acum:
1.Reinstalezi phpbb 2.0.16;
2....
...la asta nu m-am gandit... multumesc si pt. restul... imi fac timp si va spun rezultatul... :)
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”