cont de administrare phpbb pe server 3x.ro

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Închis
wolfy
Nou venit
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

cont de administrare phpbb pe server 3x.ro

Mesaj de wolfy »

in primul rand vreau sa-i felicit pe cei care sustin acest forum!
in al doilea rand am o mica problema: am instalat de curand phpbb pe un cont 3x si merge ok,mai putin partea de administrare...care nu merge deloc. ma autentific drept administrator si mai departe imi afiseaza o pagina cu o reclama si atat.
am citit in catalogul de articole si in restul forumului vostru si nu am reusit sa gasesc alta cauza decat aceea ca 3x.ro nu ar suporta frameuri; unul dintre cei care au raspuns au sugerat mutarea forumului pe un alt server cu php si lasarea bazei de date pe 3x.ro.

1) cum pot remedia situatia fara sa renunt la hostingul de pe 3x.ro?
2) daca ar fi sa las doar baza de date pe 3x.ro, cum o accesez la instalare? (in aceste conditii o sa am forumul pe kappa.ro si baza de date pe 3x.ro)
3) accept orice alta varianta de hosting free in romania fara pop-upuri, dar vreau sa functioneze; il instalez pentru situl oficial al colegiul national gheorghe sincai din bucuresti si as dori sa-i dau drumu cat mai repede.

Mii de multumiri! (sper ca nu v-am plictisit cu 'romanu meu') :D
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Server: UNIX/Linux

Mesaj de danielt »

wolfy scrie:1) cum pot remedia situatia fara sa renunt la hostingul de pe 3x.ro?
Serverul 3x.ro nu suporta frame-uri, dar au o scapare, pe Netscape 7 Panoul Administratorului merge ;-)
wolfy scrie:2) daca ar fi sa las doar baza de date pe 3x.ro, cum o accesez la instalare? (in aceste conditii o sa am forumul pe kappa.ro si baza de date pe 3x.ro)
Pentru a putea accesa baza de date de pe un alt server ai nevoie de numele sau ip-ul real al serverului de baze de date.

Acum, la 3x.ro baza de date este pe acceasi masina cu serverul de web, din acest motiv la "Numele serverului gazdă pentru baza de date / DSN:" se trece localhost sau 127.0.0.1, dar pentru accesul din afara serverului este nevoie de ip-ul real.

Trimite serviciului tehnic de la 3x.ro un email cu problema legata de accesul BD de pe alt server. Este posibil ca, tehnic, ei sa nu permita acest lucru - din motive de securitate si trafic.
wolfy scrie:3) accept orice alta varianta de hosting free in romania fara pop-upuri, dar vreau sa functioneze; il instalez pentru situl oficial al colegiul national gheorghe sincai din bucuresti si as dori sa-i dau drumu cat mai repede.
Desi 3x este excelent pentru multe lucruri, se pare ca pentru forum nu. O alta varianta romaneasca este as.ro, dar nici acest server nu are facilitati de email (se poate suplini cu server extern de SMTP) si in plus administratorii serverului raspund foarte greu la intrebarile "găzduiţilor".

Eu am folosit mult timp si inca folosesc pentru anumite proiecte serverul http://www.lycos.co.uk/ , au ceva reclame enervante, dar este gratis, are email si este functional :-)
mihaitza
Fost coleg
Versiune: 3.0.5
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de mihaitza »

Încă o precizare, s-ar putea ca cei de la 3x.ro să nu fie de acord să foloseşti numai baza de date pentru forumul tău ceea ce este şi normal.... deci ar fi necesar să ai şi ceva pagini web în acest cont pe care să le foloseşti în continuare.
wolfy
Nou venit

Mesaj de wolfy »

am reusit! va multumesc! sunteti printre ce-i mai rapizi pe care i-am intalnit! :D

deocamdata nu am mai intalnit probleme, dara daca va fii cazul stiu ca am unde gasi un raspuns. :wink:
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”