Problema cu forumul dupa defectiuni de natura hardware

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Închis
StanPatitu
Nou venit

Problema cu forumul dupa defectiuni de natura hardware

Mesaj de StanPatitu »

Buna dimineata tuturor (mesaj scris la 4 si jumatate dimineata)

Regret ca imi fac aparitia pe acest forum manat de o problema arzatoare, insa asta este :).

Concret am un forum la http://dojoro.forum.ines.ro/, phpBB vers2.0.4. In urma unei probleme de natura hardware a ISP-ului, o parte a bazei de date s-a compromis. In urma unui recovery al sistemului de fisiere & stuff, eu m-am ales cu urmatoarea problema. Unul din userii cei mai activi de pe forum A DISPARUT. Mai exact toate mesajele lui s-au topit in neant. Mai rau este ca toate topicurile in care acesta a postat s-au evaporat.

De exemplu am o categorie pe forum (moderata de acel user) in care daca intri facand click de denumirea categoriei nu mai gasesti nici un topic. Insa in phpBB ai in dreapta si o sagetuta pe care daca faci click ajungi la ultimul mesaj din ultimul topic. Fac asta si gasesc un topic, insa fara mesajele acelui user. De aici trag concluzia ca mesajele nu au disparut din baza de date, ci numai nu mai sunt afisate.

Exista cumva posibilitatea unei reindexari sau reparari a bazei de date sau ceva similar care sa imi rezolve problema mentionata de mine mai sus? E destul de neplacut ce am patit, jumatate din topicurile forumului au disparut ... NU am un back-up la care sa fac rollback, buba hardware pe o masina cu raid hardware e mai mult decat f.f.f.rar intalnita. Dar am avut eu acest ghinion !

Nu se pune problema unui hacker care a facut asta, problema a fost pur hardware si nu am cereprosa ISP-ului. Nici macar nu ma intereseaza asta, sincer.

Daca puteti sau va pricepeti, VA ROG FRUMOS, dati-mi o mana de ajutor.
merci mult
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de danielt »

Mda, neplacuta situatie...

Daca ai acces la baza de date, prin PhpMyAdmin sau alt tool, cauta tabelele urmatoare si verfica informatiile:

phpbb_forums - forumurile existente
phpbb_topics - topicurile existente
phpbb_posts - mesajele scrise (ca structura)
phpbb_posts_text - textul mesajelor
phpbb_users - utilizatorii existenti

Daca informatiile dorite exista (utilizator, topicuri, mesaje) atunci probabil s-a pierdut legatura intre ele si va trebui refacuta manual in baza de date, asta inseamna destul de multa munca, dar alta solutie nu vad...

Daca utilizatorul cautat nu mai este, atunci adauga-l si refa legaturile cu mesajele si topicurile facute de el, desigur daca acestea mai exista.

In orice caz, este destul de mult de munca, dar eu cred ca in cateva ore de munca se poate rezolva. Tine-ne la curent :)
StanPatitu
Nou venit

Mesaj de StanPatitu »

mda :(

o sa sap luni la treaba asta

merci de ajutor, anyway :wink:
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”