deci:
mysql 4.1.14
php 4.4.2
creat database forum_db
grant all on forum_db.* to forum_admin@localhost identified by 'pass';
flush privileges;
deci am baza de date forum_db, user forum_admin, passwortu pass
cand dau install.php completez toate campurile (la domain name pt ca nu am domeniu cumparat am bagat ip-ul serverului) si celebra eroare
phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
ce mortii masi are.. ca ma CHIAR foarte dispera... ?!!!?
tot legat de erori la instalare....
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
- Nivel php: Mediu
Re: tot legat de erori la instalare....
in primul rand vreau sa-ti atrag atentia sa nu mai folosesti aici astfel de exprimari.fritz001 scrie:ce mortii masi are..
legat de problema, asigura-te ca folosind aceleasi date de autentificare (user/parola/ip server BD) te poti conecta din PhpMyAdmin. daca reusesti acest lucru, forumul ar trebui sa poata fi instalat fara probleme.
da, daca folosesc phpmyadmin, reusesc sa ma conectez, la fel si daca intru in shell si dau comanda mysql -u forum_admin --password='pass'
in schimb.. instalu de la forum refuza sub oice forma conexiunea la mysql.....
daca conteaza sau ajuta..... esta este si error logul de la apache
[Mon May 8 18:25:58 2006] [error] PHP Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (13) in /var/www/forum/db/mysql4.php on line 48
[Mon May 8 18:25:58 2006] [error] PHP Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/forum/db/mysql4.php on line 330
[Mon May 8 18:25:58 2006] [error] PHP Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/forum/db/mysql4.php on line 331
in schimb.. instalu de la forum refuza sub oice forma conexiunea la mysql.....
daca conteaza sau ajuta..... esta este si error logul de la apache
[Mon May 8 18:25:58 2006] [error] PHP Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (13) in /var/www/forum/db/mysql4.php on line 48
[Mon May 8 18:25:58 2006] [error] PHP Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/forum/db/mysql4.php on line 330
[Mon May 8 18:25:58 2006] [error] PHP Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/forum/db/mysql4.php on line 331
root@server2:/etc/apache# cat php.ini | grep mysql.default
mysql.default_port =
mysql.default_socket = /var/run/mysql/mysql.sock
mysql.default_host =
mysql.default_user =
; *Any* user with PHP access can run 'echo get_cfg_var("mysql.default_password")
mysql.default_password =
totul este setat cum trebuie...
dar acceasi problema........
sa trag din ce in ce mai mult concluzie ca e o pb ori cu php-ul la mine pe server ori o instalare defectuasa de mysql.......!!!!
desi.. am facut la repezeala un script ce se executa din pagina web si conexiunea la baza de date o face....fara probleme
mysql.default_port =
mysql.default_socket = /var/run/mysql/mysql.sock
mysql.default_host =
mysql.default_user =
; *Any* user with PHP access can run 'echo get_cfg_var("mysql.default_password")
mysql.default_password =
totul este setat cum trebuie...
dar acceasi problema........
sa trag din ce in ce mai mult concluzie ca e o pb ori cu php-ul la mine pe server ori o instalare defectuasa de mysql.......!!!!
desi.. am facut la repezeala un script ce se executa din pagina web si conexiunea la baza de date o face....fara probleme