Fatal error: Call to undefined method user::session_begin()

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
astrologus
Nou venit
Versiune: phpbb3
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Neexperimentat
Nivel php: Neexperimentat

Fatal error: Call to undefined method user::session_begin()

Mesaj de astrologus »

URL forum: http://www.forum.astrologus.ro/index.phpVersiunea phpbb 3: da
Daca forumul a fost instalat recent sau reprezinta un update/upgrade/conversie? Instalat in mai 2013; nu am facut upgrade in aceasta perioada.
Ati folosit un wizard de instalare furnizat de firma de gazduire pentru instalare? da, cel din cPanel, de la firma de hosting.
MODurile instalate: nu
De cand a aparut problema semnalata? din momentul in care am sters un utilizator care-mi facea spam pe forum
Nivelul vostru de experienta in instalarea/utilizarea/administrarea phpbb (fiti sinceri, raspunsul ar putea fi formulat pe intelesul vostru daca sunteti la inceput).neexperimentat

Buna Ziua!

In urma cu 3 luni am instalat un forum cu ultima versiune de phpbb3 (deci, o versiune noua)... Nu am intervenit in codul sursa al acestuia (deoarece nu ma pricep la programare in php - doar putin in Visual Basic), deci codul sursa al forum-ului nu a fost modificat...

Dupa ce am sters un user de pe forum care-mi facea SPAM cu link-uri cu reclame la diverse prostii, mi-a aparut urmatoarea eroare:

Fatal error: Call to undefined method user::session_begin() in /home/christye/public_html/astrologus.ro/forum/index.php on line 24

http://www.forum.astrologus.ro/index.php

In acest moment, nu stiu ce sa fac pentru a putea accesa forumul...

Line 24 se refera la:

"// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup('viewforum');"

dar problema este in alta parte si nu stiu unde sa o caut...

In caz ca nu reusesc sa remediez problema si voi fi nevoit sa reinstalez totul, ce trebuie sa fac sa-mi restaurez forumul, asa cum era? Va trebuie sa intru in phpMyAdmin si sa descarc de acolo tabelele aferente forumului din baza de date si trebuie sa pastrez si anumite fisiere din vechea instalare a forum-ului?

P.S.: Imi vine greu sa cred ca phpBB3 este atat de instabil si vulnerabil... Am folosit 6 ani de zile forum gratuit la ".myforum.ro", fara nici o problema de acest gen (era varianta phpbb, mai veche). Personal, ma declar dezamagit de faptul ca forum-ul mi-a picat dupa doar 3 luni, fara sa intervin intr-un fel asupra lui, fara sa-i fac update, fara sa-i modific codul sursa... Nu am foarte multe mesaje pe forum, dar nu asta este important, ci ideea de a apare asemenea probleme, brusc si inopinant; daca as fi avut, sa zicem, 1000 de mesaje... nu ar fi fost pacat de munca si timpul celor care au fost activi pe forum si au postat mesaje?...

Este posibil oare ca user-ul pe care l-am sters sa fi intervenit in codul sursa al forum-ului?... Cum este posibil asa ceva?... Fisierele de pe server nu sunt protejate in vreun fel de firma care asigura hosting-ul?
Anișor
AdministratorAdministrator
Versiune: 4.0.0-a1
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: Fatal error: Call to undefined method user::session_begi

Mesaj de Anișor »

Incearca sa urci din nou fisierul index.php in folderul radacina.
Nu ofer ajutor prin intermediul mesageriei private.
Vă rog să postați toate problemele în forumuri.
astrologus
Nou venit

Mesaj de astrologus »

Am facut upload la fisierul "index.php" din kitul de instalare phpbb3 si-mi afiseaza aceeasi eroare.
Belean Marian Daniel
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.11
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Belean Marian Daniel »

Înseamnă că ai umblat undeva şi ai modificat sau şters o linie şi de aceea apare,dacă nu ai făcut backup..
astrologus
Nou venit

Mesaj de astrologus »

Desi imediat dupa uploadarea fisierului "index.php", forumul nu putea fi accesat, acum se pare ca merge!...

Multumesc tuturor pentru sfaturi si sugestii!
Anișor
AdministratorAdministrator
Versiune: 4.0.0-a1
Nivel php: Mediu

Mesaj de Anișor »

Cred ca trebuia sa stergi cache :D ma bucur ca ai rezolvat problema.
Nu ofer ajutor prin intermediul mesageriei private.
Vă rog să postați toate problemele în forumuri.
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”