Salutare!
Exista posibilitatea de a configura un forum sa salveze datele nu in DB ci in fisiere, de ex. XML?
Exista vre'un mod pentru asa ceva?
Stiu ca exista rss syndicator cu care se poate prelua stiri din DB, insa as dori sa preiau stirile direct din fisiere RSS (XML)...
Mercy
PS
Sa mai dau niste detalii, deoarece am fost cam vag...
Stim ca orice informatie din forumuri este salvata in diferite tabele (continut + meta informatie).
In conditiile in care vrem sa folosim phpBB mai mult decat pentru forumuri de discutii, de exemplu pentru a publica stiri, atunci apar anumite intrebari/nelamuriri:
- deoarece stirile (sau articole mai lungi) sunt salvate in db, atunci care sunt limitarile phpBB? cat de lung poate fi un asemnea text?
- cate stiri (numar total) se pot salva intru'un forum?
- dar encoding'ul? putem specifica ce encoding are un asemenea text? daca baza de date este UTF8, atunci phpBB salveaza si encodingul?
- se pot atasa imagini unei discutii? Pot fi acestea ulterior preluate eventual cu RSS syndicator?
- preluand stirile cu RSS sydicator am ajuns la concluzia ca am nevoie de mai multe template'uri pentru a'mi afisa stirile (cate un template pentru fiecare forum),
deoarece vreau ca anumite stiri sa fie aiba un design diferit de stirile din alte forumuri...
- cum se pot structura stirile, pentru a alcatui eventual archive de stiri?
Portalul la care lucrez ( www.astronomy.ro ) este relativ la inceput, insa am observat deja, ca daca nu structurez continutul cum trebuie, si daca nu am o baza/infrastructura solida
as putea avea probleme mai incolo. Mai mult, sunt chestii pe care nu le pot face inca cu phpBB, de ex. vezi discutia
viewtopic.php?t=1997
E posibil sa fac, ceea ce am mentionat mai sus, cu ajutorul phpBB? Exista moduri pentru a salva continutul din forumuri in fisiere (de ex. XML) si nu in DB?
Fac o greseala folosind phpBB ca back'end de stiri?
Mercy inca odata!
DB vs XML
Nu vreau sa par neserios, tot intreband daca are cineva de adaugat ceva la nedumeririle mele, insa ar putea vre-un phpbb guru sau administrator al acestui site sa isi dea cu parerea despre ce am intrebat?
Nu cred ca sunt singurul care s-a confruntat cu intrebarile de mai sus.
Mercy si Sarbatori Fericite!
Nu cred ca sunt singurul care s-a confruntat cu intrebarile de mai sus.
Mercy si Sarbatori Fericite!
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
- Nivel php: Mediu
sincer sa fiu nu mi se pare o idee prea fericita sa salvezi informatiile intr-un fisier formatat fie el si XML. cred ca sunt mult mai la indemana informatiile continute intr-o baza de date. e adevarat ca XML e un format multiplatforma si iti da libertate in prelucrare.
incerc sa raspund (nu chiar in detaliu) la intrebarile adresate. poti prelua ultimele discutii/stiri/download-uri folosindu-te de cateva MOD-uri:
RSS Feed for PaFileDB Integration (permite si preluarea imaginilor din Download - in mod asemanator se pot prelua si din stiri/articole)
RSS Content Syndicator
si cred ca mai sunt si altele...
- in ce sens "cate stiri (numar total) se pot salva intru'un forum" ? in ce sens vezi tu structurarea stirilor pentru arhiva ?
- relativ la encoding: phpBB salveaza textul asa cum e iar apoi il "reda"/il poti "reda" folosind un encoding specific.
- limitarile phpBB ? nu am auzit de asa ceva. daca serverul "tine", nu cred ca aceasta poate fi o problema !
vezi si
de unde poti prelua discutiile din tot forumul/dintr-un subforum specific de la www.phpbb.ro
Merry Xmas
incerc sa raspund (nu chiar in detaliu) la intrebarile adresate. poti prelua ultimele discutii/stiri/download-uri folosindu-te de cateva MOD-uri:
RSS Feed for PaFileDB Integration (permite si preluarea imaginilor din Download - in mod asemanator se pot prelua si din stiri/articole)
RSS Content Syndicator
si cred ca mai sunt si altele...
- in ce sens "cate stiri (numar total) se pot salva intru'un forum" ? in ce sens vezi tu structurarea stirilor pentru arhiva ?
- relativ la encoding: phpBB salveaza textul asa cum e iar apoi il "reda"/il poti "reda" folosind un encoding specific.
- limitarile phpBB ? nu am auzit de asa ceva. daca serverul "tine", nu cred ca aceasta poate fi o problema !
vezi si

Merry Xmas