Am si eu o problema..in loc de "ă" apare "? " ca in imaginea de mai sus..la fel si in cazul "ţ" si "Î"(apare �)
Cum rezolv aceasta problema?
Am facut partea asta..dar partea a doua nu reusesc:Pentru modificarea din phpMyAdmin, dupa selecţia bazei de date din selectorul din stânga, faceţi click pe Operations din meniul de sus. Ultima opţiune este Collation, care trebuie setată pe utf8_general_ci. Click apoi pe Structure şi se vor afişa toate tabelele. Câmpul Collation ne spune ce set de caractere este definit. Dacă nu este setat pe utf8_general_ci, trebuie să o facem manual. Selectăm o tabela, Click pe Operations si setăm Collation-ul corespunzator. Din păcate nu se poate face această modificare pe mai multe tabele deodată şi va trebui făcută pentru fiecare tabel în parte.
După ce am setat baza de date şi toate tabelele, trebuie să setăm şi toate câmpurile de text care pot conţine caractere UTF-8 şi anume câmpurile de tip VARCHAR, CHAR, TEXT, TINYTEXT, MEDIUMTEXT, LONGTEXT, BLOB, TINYBLOB, MENIUMBLOB, LONGBLOB.
Nu gasesc partea asta:Sa luam de exemplu tabela _posts care conţine următoarele câmpuri de tip VARCHAR, CHAR, TEXT, TINYTEXT, MEDIUMTEXT, LONGTEXT, BLOB, TINYBLOB, MENIUMBLOB, LONGBLOB:
post_username
post_subject
post_text
etc, asa cum se vede in imaginea de mai jos:
Browse
, mergi la tab-ul Structure
si aici la Action - Change
si vei vedea ecranul redat mai sus !
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator