Lipsa atasamente dupa conversia din vB 3.8.3 in phpBB 3.0.9
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
-
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.9
- Ext: Nu
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Lipsa atasamente dupa conversia din vB 3.8.3 in phpBB 3.0.9
Salutare,
Am hotarat sa trec un forum de pe vBulletin 3.8.3 pe phpBB 3.0.9. Pentru teste, inainte de a trece definitiv, am creat un subdomeniu pe care am instalat pe curat phpBB 3.0.9. Dupa care am copiat structura vechiului forum (vB) in acel subdomeniu si am facut conversia cu Convertorul de vB 3.x.x. Totul pare sa fie ok mai putin atasamentele... la conversie mi-a dat ceva erori referitoare la atasamente, mi se pare ca nu a gasit fisierele sau asa ceva, nu a fost eroare de interogare SQL cum am vazut la altii.
In vBulletin, pe forumul vechi, atasamentele sunt setate local, nu in baza de date, calea catre atasamente fiind:
Attachments are currently being stored in the filesystem at /home/rpcforum/public_html/rpc/atasamente
In phpBB din cate vad atasamentele ar fi trebuit sa fie in folderul /files/ (mai exact in /home/sabitech/public_html/rpcold/files/) dar se pare ca nu le-a copiat.
La fel este si la avatare, lipsesc, insa de alea ma ocup dupa ce se rezolva cu atasamentele.
Mentionez faptul ca inainte de a incepe conversia, convertorul a verificat calea si toate cele si a dat "succes" la toate.
Ce nu am facut bine sau ce trebuie sa fac ca sa migrez si atasamentele? In baza de date din phpBB tabelele si datele despre atasamente exista.
Multumesc!
Am hotarat sa trec un forum de pe vBulletin 3.8.3 pe phpBB 3.0.9. Pentru teste, inainte de a trece definitiv, am creat un subdomeniu pe care am instalat pe curat phpBB 3.0.9. Dupa care am copiat structura vechiului forum (vB) in acel subdomeniu si am facut conversia cu Convertorul de vB 3.x.x. Totul pare sa fie ok mai putin atasamentele... la conversie mi-a dat ceva erori referitoare la atasamente, mi se pare ca nu a gasit fisierele sau asa ceva, nu a fost eroare de interogare SQL cum am vazut la altii.
In vBulletin, pe forumul vechi, atasamentele sunt setate local, nu in baza de date, calea catre atasamente fiind:
Attachments are currently being stored in the filesystem at /home/rpcforum/public_html/rpc/atasamente
In phpBB din cate vad atasamentele ar fi trebuit sa fie in folderul /files/ (mai exact in /home/sabitech/public_html/rpcold/files/) dar se pare ca nu le-a copiat.
La fel este si la avatare, lipsesc, insa de alea ma ocup dupa ce se rezolva cu atasamentele.
Mentionez faptul ca inainte de a incepe conversia, convertorul a verificat calea si toate cele si a dat "succes" la toate.
Ce nu am facut bine sau ce trebuie sa fac ca sa migrez si atasamentele? In baza de date din phpBB tabelele si datele despre atasamente exista.
Multumesc!
-
- Utilizator înregistrat
Re: Lipsa atasamente dupa conversia din vB 3.8.3 in phpBB 3.
Intre timp am gasit aceeasi problema aici:
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=2128840
Cred ca reinstalez phpBB 3.0.9 pe curat si refac conversia cu modificarile din topicul de mai sus.
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=2128840
Cred ca reinstalez phpBB 3.0.9 pe curat si refac conversia cu modificarile din topicul de mai sus.
- Dragosvr92
- Versiune: 3.1.10
- Ext: Da
- Nivel phpBB: Experimentat
Bine ca ai folosit si Google, Felicitari

"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3
-
- Utilizator înregistrat
Da, am cautat prima data pe forum, dar se pare ca search-urile de la forumuri sunt cam degeaba... apoi am cautat pe Google insa n-am gasit ce cautam decat in momentul cand am cautat a doua oara, dupa ce am postat.
Dupa cum spune topicul respectiv ar trebui sa fac urmatoarele modificari in functia aia din fisierul functions_vb30.php:
Pentru atasamente si thums-uri ar trebui sa inlocuiesc functia cu asta, da, e ok? Am inlocuit $file si $thumb_file... teoretic ar trebui sa fie ok nu?
Cum fac cu atasamentele inline, avatarurile si custom avatars? Nu ar trebui sa modific ceva in cod si pentru alea?
Multumesc!
Dupa cum spune topicul respectiv ar trebui sa fac urmatoarele modificari in functia aia din fisierul functions_vb30.php:
Cod: Selectaţi tot
function vb_import_attachment($userid)
{
global $config, $convert, $phpbb_root_path;
// attachments as files
if ( $convert->convertor['attach_loc'] == 2 )
{
$attach_dir=$phpbb_root_path.$config['upload_path'];
$attachid=$convert->row['attachmentid'];
$file=$convert->options['forum_path'].'/'.$convert->convertor['upload_path'].implode('/', preg_split('//', $userid, -1, PREG_SPLIT_NO_EMPTY)).'/'.$attachid.'.attach';
$physical=$userid.'_'.md5(unique_id());
// echo $file.'<br>';
copy($file,$attach_dir.'/'.$physical);
if ( $convert->row['thumbnail_filesize'] )
{
$thumb_file = $convert->options['forum_path'].'/'.$convert->convertor['upload_path'].implode('/', preg_split('//', $userid, -1, PREG_SPLIT_NO_EMPTY)).'/'.$attachid.'.thumb';
$thumb_physical = 'thumb_'.$physical;
copy($thumb_file,$attach_dir.'/'.$thumb_physical);
}
/* if ( file_exists($thumb_file) )
{
} */
return $physical;
}
Cod: Selectaţi tot
function vb_import_attachment($userid)
{
global $config, $convert, $phpbb_root_path;
// attachments as files
if ( $convert->convertor['attach_loc'] == 2 )
{
$attach_dir=$phpbb_root_path.$config['upload_path'];
$attachid=$convert->row['attachmentid'];
$file=$convert->convertor['upload_path'].implode('/', preg_split('//', $userid, -1, PREG_SPLIT_NO_EMPTY)).'/'.$attachid.'.attach';
$physical=$userid.'_'.md5(unique_id());
// echo $file.'<br>';
copy($file,$attach_dir.'/'.$physical);
if ( $convert->row['thumbnail_filesize'] )
{
$thumb_file = $convert->convertor['upload_path'].implode('/', preg_split('//', $userid, -1, PREG_SPLIT_NO_EMPTY)).'/'.$attachid.'.thumb';
$thumb_physical = 'thumb_'.$physical;
}
/* if ( file_exists($thumb_file) )
{
} */
return $physical;
}
Multumesc!
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
Conform cu acest mesaj:
Eu as incerca un upgrade la vBulletin de la 3.x la 4.x si apoi as folosi convertorul de vB 4.x la phpBB 3.x ca e mai recent: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p12100605D¡cky scrie:It does look good. Sorry about the inline attachments not working inline. This will be handled in the next version of the convertor.
-
- Utilizator înregistrat
Hmm.. merci bogdan! O sa testez si varianta de 4.x ca intr-adevar ar fi mai indicat.
- Dragosvr92
- Versiune: 3.1.10
Am observat, Cineva tocmai mi a spus ca nu gaseste ceva pe forum pentru ca cuvintele sunt prea comune.XVanish scrie:Da, am cautat prima data pe forum, dar se pare ca search-urile de la forumuri sunt cam degeaba... apoi am cautat pe Google insa n-am gasit ce cautam decat in momentul cand am cautat a doua oara, dupa ce am postat.
Bine ca il avem pe "Nea Gogu"

Apropo, Care este faza cu vBulletin. Platesti, si ai access la toate versiuniile?
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
-
- Utilizator înregistrat
Din cate stiu daca ai licenta platita de vB 3.x ca sa treci la 4.x trebuie sa platesti o noua licenta.
vBulletinul e cel mai ok si sunt foarte multumit de el dar licentele sunt scumpe ca dracu... iar de versiuni piratate sunt satul. Asa ca am hotarat sa trec la un board gratuit... initial am zis SMF ca am mai lucrat cu el dar apoi m-am razgandit si am ales phpBB... acum testez sa vad cum sta treaba si daca pot migra totul fara probleme. Posibil ca ulterior sa migrez si alte forumuri, deex http://www.sateliti.info care e mult mai mare si nu-mi permit sa am probleme. Ramane de vazut... deocamdata sunt curios daca reusesc sa migrez cu succes www.rpc-forum.ro cu tot cu atasamentele iar apoi o sa reconfigurez tot forumul pe phpBB si sa vad cum sta treaba si daca mai gasesc vreo problema.
Apropo, cu avatarele am rezolvat.
vBulletinul e cel mai ok si sunt foarte multumit de el dar licentele sunt scumpe ca dracu... iar de versiuni piratate sunt satul. Asa ca am hotarat sa trec la un board gratuit... initial am zis SMF ca am mai lucrat cu el dar apoi m-am razgandit si am ales phpBB... acum testez sa vad cum sta treaba si daca pot migra totul fara probleme. Posibil ca ulterior sa migrez si alte forumuri, deex http://www.sateliti.info care e mult mai mare si nu-mi permit sa am probleme. Ramane de vazut... deocamdata sunt curios daca reusesc sa migrez cu succes www.rpc-forum.ro cu tot cu atasamentele iar apoi o sa reconfigurez tot forumul pe phpBB si sa vad cum sta treaba si daca mai gasesc vreo problema.
Apropo, cu avatarele am rezolvat.
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
Baietii de la phpBB.com ar trebui sa fie in stare sa te ajute cu problemele aparute la conversie. Experienta noastra in acest domeniu e destul de limitata; eventual putem cauta impreuna solutii pe net.
Singura problema mai e cu atasamentele inline?
Singura problema mai e cu atasamentele inline?
-
- Utilizator înregistrat
Da, postez si pe .com in paralel, deja am rezolvam majoritatea problemelor... cel putin de care am observat so far... au mai ramas atasamentele inline dar nu as risca sa upgradez forumul vechi la vB 4.x.
Momentan astept sa urce pe server ca sa pot face o conversiue pe curat, cu modificarile pt atasamente si thumbs.
Momentan astept sa urce pe server ca sa pot face o conversiue pe curat, cu modificarile pt atasamente si thumbs.