Reinstalare forum

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Chips
Utilizator înregistrat

Reinstalare forum

Mesaj de Chips »

Salut ,
Tocmai am schimbat pachetul de hosting trecand de la windwos la linux si as dori sa instalez vechiul forum pe noul host . Mentionez ca am facut un backup "manual" adica am salvat toate fisierele vechiului forum in calculator la fel si baza de date.
Am transferat fisierele forumului in ftp am modificat "config.php" introducand numele noi baze de date , userul si parola .
Versiunea de phpbb folosita este 3.0
Daca ar putea cineva sa ma indrume cum sa fac instalarea corect , cunostintele mele in domeniu sunt minime ..

Eroare pe care am primit-o dupa efectuarea schimbarii :

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/site/public_html/phpbb2/config.php:1) in /home/site/public_html/phpbb2/includes/functions.php on line 2629

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Unknown MySQL server host 'database localhost' (1) [2005]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

Multumesc
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: Reinstalare forum

Mesaj de bogdan »

Din cate vad eu ai 2 probleme:

1. Nu ai specificat conform cu noul host una din variabiele definite in fisierul config.php (confirma setarile cu cei ce iti ofera gazduire):
- $dbms (mysql, mysqli, ...)
- $dbhost (nume server baza de date)
- $dbport (port server baza de date)

2. Asigura-te ca ca pe prima linie a fisierului nu exista nimic altceva inainte de <? Citeste: knowledge/kb_show.php?id=142

PS. Ai versiunea 3.0? Trebuie sa faci upgrade la ultima versiune (3.0.9) ! Vezi: viewtopic.php?f=45&t=18590
Chips
Utilizator înregistrat

Mesaj de Chips »

Multumesc pentru raspuns , am facut modificarile
Insa acum primesc alta eroare :

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/sitepublic_html/phpbb2/config.php:1) in /home/site/public_html/phpbb2/includes/functions.php on line 2629
Return to index page

General Error

SQL ERROR [ mysql4 ]

Table 'site_forum.phpbb_config' doesn't exist [1146]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Dragosvr92
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10

Mesaj de Dragosvr92 »

Erroarea este evidenta. Acea tabela 'site_forum.phpbb_config'
Nu exista acea table in baza ta de date. esti sogur ca ai facut corect backup-ul?
Si ai citit ce ti a zis bogdan despre spatii inainte de <?php ?
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3
Chips
Utilizator înregistrat

Mesaj de Chips »

Nu stiu cat de corect am facut backupul , dar pot sa iti zic am salvat toate fisierele din ftp pe calculator ...
Daca imi poate spune cumva ce pasi ar trebuie sa urmez pentru a face reinstalarea corect .
Nu am nimic inainte <?
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Ivan Petre Paul »

Ai MODuri instalate? Dacă nu atunci citeşte articolul acesta: knowledge/kb_show.php?id=159.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
dorin
Fost coleg
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Pe langa aspectele de mai sus, la schimbarea host-ului se mai adauga problema schimbarii sistemului de operare si implicit a serverului pentru baza de date. Pe windows prespun ca ai avut MSSQL iar acum vei avea MySQL. Inainte de a proceda la restaurarea din backup pe noul server, personal asi cauta pe Google sa vad (in functie de versiunile de server) ce compatibilitati/incompatibilitati exista intre MSSQL/MySQL.
Dragosvr92
ModeratorModerator

Mesaj de Dragosvr92 »

Chips scrie:Salut ,
Tocmai am schimbat pachetul de hosting trecand de la windwos la linux
Ai facut asta de la aceasi companie?
Daca da, ar fi trebuit sa le ceri sa iti mute lucrurile pe noul server. Intreabai daca Vor sa te ajute...
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11

Mesaj de bogdan »

Verifica daca ai o tabela in baza de date ce are in nume textul _config (prefixul poate fi diferit: ex phpbb_config , phpbb3_config, ...).
Daca nu ai, atunci inseamna ca nu ai facut un backup complet la baza de date. Iti pot explica mai tarziu cum rezolvi o astfel de situatie.
Chips
Utilizator înregistrat

Mesaj de Chips »

salut din nou , va multumesc pentru raspunsuri
backupul la database ar trebui sa fie complet ( am gasit fisierul # Structure phpbb_config )
hostingul l'am schimbat trecand de la windows la linux la aceasi firma ( edomenii/globehosting ) probabil pe sever diferit
linkul forumului este urmatorul : http://www.europeanultras.com/phpb2/
dup cum vedeti primesc eroarea aceasta :

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1024: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 1024: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /config.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /config.php:1)

iar forumul nu se incarca complet... nu pot accesa threadurile si nu pot nici sa ma loghez ..
pentru forum foloseam o tema diferita fata de cea standard , care acum nu se mai incarca
dupa cum am spus si m-ai sus ... e prima oara cand fack backup, tot ce am facut a fost sa salvez pe calculator folderul in care se afla forumul si data base
Dupa cum am vazut in articolul acesta trebuia sa mai folosesc si cateva optiniuni de bakcup din CPANELul formului ... pasi pe care eu nu i-am respectat

daca este cineva dispus sa ma ajute sa fac forumul functional din nou promit sa nu raman dator ..
am forumul de mai bine de 4 ani si nu as vrea sa pierd baza de date

merci
Închis

Înapoi la “3.0.x Instalare, actualizare, conversie”