Eroare la logout

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
PIF
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Eroare la logout

Mesaj de PIF »

Am vazut ca se pune mare accent pe regulament si formatul mesajelor, asa ca ma voi conforma.

Sa incepem intai cu configuratia:

URL: retea locala
Stilul folosit: mai multe, dar la fiecare primesc eroarea, deci inclin sa cred ca nu e din cauza stilului
Modificari instalate: nici una
Versiunea phpBB: 2.0.10
Versiunea PHP: 4.3.9
Baza de date: mySQL 3.23.58
Server de mesagerie: dezactivat
nu este upgrade de la versiune anterioara
nu este instalat de cineva de la phpBB
cautat rezolvarea, termeni folositi "maximum execution time exceeded", "error line 330"

Descrierea, sper destul de detaliata a problemei:
La actionarea optiunii Iesire [Nume_user] imi apare urmatoarea eroare:

Cod: Selectaţi tot

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in c:\program files\apache group\apache\htdocs\forum\includes\functions.php on line 330
Multumesc!
flowers
AdministratorAdministrator

Mesaj de flowers »

Eroarea nu tine de phpBB, ci de setarile din PHP, MySQL si Apache.
Poti sa modifici timpul maxim de executie din PHP (30 de secunde e standard). Cauta in php.ini linia:

max_execution_time = 30
si schimba "30".
PIF
Utilizator înregistrat

Mesaj de PIF »

Schimbat. Am incercat cu 60.

Aceeasi eroare, si tot cu 10 de secunde, cand dau clik pe un link, insa nu de fiecare data.

Si ce ma intriga mai tare e ca eroarea o primesc imediat, nu dupa 30 de secunde. Cred ca are php-ul un mecansim de protectie pentru malicious scripts sau ceva de genul asta.

Atasez si codul, poate se prinde cineva:

315        $template_path = 'templates/' ;
316        $template_name = $row['template_name'] ;
317
318        $template = new Template($phpbb_root_path . $template_path . $template_name);
319
320        if ( $template )
321        {
322                $current_template_path = $template_path . $template_name;
323                @include($phpbb_root_path . $template_path . $template_name . '/' . $template_name . '.cfg');
324
325                if ( !defined('TEMPLATE_CONFIG') )
326                {
327                        message_die(CRITICAL_ERROR, "Could not open $template_name template config file", '', __LINE__, __FILE__);
328                }
329
330                $img_lang = ( file_exists(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . $current_template_path . '/images/lang_' . $board_config['default_lang'])) ) ? $board_config['default_lang'] : 'english';
331
332                while( list($key, $value) = @each($images) )
333                {
334                        if ( !is_array($value) )
335                        {
336                                $images[$key] = str_replace('{LANG}', 'lang_' . $img_lang, $value);
337                        }
338                }
339        }
flowers

Mesaj de flowers »

Daca modifici timpul la 120 de secunde, ce se intampla?
PIF
Utilizator înregistrat

Mesaj de PIF »

Am incercat cu mai multe valori, chiar si 1200. Exact aceeasi eroare, dar tot cu 30 de secunde. Mi s-ar fi parut normal sa dea eroarea:

Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in c:\program files\apache group\apache\htdocs\forum\includes\functions.php on line 330.

Am observat este ca eroarea imi apare cand incerc sa accesez indexul. Cand apas pe un link ce duce la index.php crapa. Dar nu de fiecare data, in 20% din cazuri merge.
Ultima oară modificat 11-Oct-2004, 18:10:15 de către PIF, modificat 1 dată în total.
flowers

Mesaj de flowers »

Editeaza la inceput functions.php si introdu un set_time_limit(). Ceva in genul admin_db_utilities.php:

//
// Increase maximum execution time, but don't complain about it if it isn't
// allowed.
//
@set_time_limit(1200);
Mai multe despre set_time_limit(): http://www.php.net/manual/en/function.s ... -limit.php
si max_execution_time: http://www.php.net/manual/en/ref.info.p ... ution-time
PIF
Utilizator înregistrat

Mesaj de PIF »

Am schimbat cum ai zis flowers. Acum primesc alta eroare:

Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in c:\program files\apache group\apache\htdocs\forum\includes\functions.php on line 330

Fatal error: Call to undefined function: encode_ip() in c:\program files\apache group\apache\htdocs\forum\common.php on line 195
flowers

Mesaj de flowers »

Ai niste ciudatenii acolo. De ce, daca ai modificat timpul in php.ini, da tot eroarea cu 30s? Vezi sa nu ai 2 fisiere php.ini, poate ai pachete instalate cum e phptriad impreuna sokkit. De asemenea ai putea sa maresti si limita de memorie (pune 32M)

memory_limit = 8M ; Maximum amount of memory a script may consume (8MB)
Apoi eroarea asta apare imediat, nu dupa 30 de secunde. :shock: Iar un lucru de neinteles.
Cand folosesti "@set_time_limit();" iti apar alte chestii. @ e un operator de control al erorii: http://www.phpfreaks.com/phpmanual/page ... ntrol.html
PIF
Utilizator înregistrat

Mesaj de PIF »

Ce-i drept am doua fisiere: un php.ini si un php.ini.old, care e un fel de back-up la fisierul de configurare. L-am facut eu inainte de a face modificarile in el. Crezi ca asta ar putea sa incurce?

Si inca ceva, care am omis sa specific din cauza ca n-am considerat important: forumul e instalat pe calculatorul meu personal, dar pentru a-l accesa trebuie sa trec mai intai prin proxy-ul prin care iesim pe net. Nu stiu daca are vreo importanta.

Am incercat o noua instalare, s-a instalat cu succes, dar cand am incercat sa accesez indexul am primit aceleasi erori. Poate are proxy-ul vreun cache, i don't know .....
flowers

Mesaj de flowers »

php.ini.old nu cred ca incurca, doar daca nu ai schimbat tu ceva prin configurare care sa trimita la el.
Deci si daca ai forumul pus default tot asa se comporta. Poate sa fie si de la conexiune. Incearca sa iesi direct la Internet, fara proxy. Poti sa folosesti chiar o linie dial-up pentru asta, fie cu xnet sau easynet (893 01 23 pentru Bucuresti, 89 01 23 pentru provincie, name server DNS 193.231.62.2 http://www.easynet.ro/easynet.html )
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”