Salutare !
Am o mica problema si anume, am preluat un forum mai maricel, iar cand am importat baza de date in mysql am uitat sa modific 'collation' si a ramas pe utf-8, dupa cateva zile am observat ca nu sunt afisate diacriticele cum trebuie. Cum as putea sa fac sa afiseze diacriticele pentru posturile vechi. ( intre timp am facut un alter db si alter table la utf8_general_ci . Ce imi trece prin cap ar fi sa fac alter table si sa fac replace la caracterele ciudate cu diacriticul in sine, insa poate exista si o varianta mai simpla.
Va multumesc si imi cer scuze daca nu am postat unde nu trebuie.
Probleme cu diacritice - collation
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
- Nivel php: Mediu
Re: Probleme cu diacritice - collation
Am mutat mesajul intr-un subiect nou. Nu avea de-a face cu codul BB.
Cea mai simpla solutie ar fi fost sa reimporti baza de date dar din moment ce nu mai e actuala trebuie urmata a 2-a varianta. Incearca un ALTER pe tabela si vezi daca nu se rezolva.
Nu efectua niciodata astfel de operatii pe baza de productie ci pe o copie a acesteia. Ulterior daca totul este in regula poti urma aceeasi pasi pe baza de productie.
PS. Vad ca a durat 7 ani sa revii cu o intrebare pe forum....
Cea mai simpla solutie ar fi fost sa reimporti baza de date dar din moment ce nu mai e actuala trebuie urmata a 2-a varianta. Incearca un ALTER pe tabela si vezi daca nu se rezolva.
Nu efectua niciodata astfel de operatii pe baza de productie ci pe o copie a acesteia. Ulterior daca totul este in regula poti urma aceeasi pasi pe baza de productie.
PS. Vad ca a durat 7 ani sa revii cu o intrebare pe forum....
-
- Nou venit
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
da...destul de mult timp de cand nu am mai pus mana pe un phpbb...mai exact au trecut cam 5 ani , iar acum am grija de acest forum si am facut prostia cu db-ul ... oi vedea cum o rezolv... apropo...nu pot sa sortez cumva activitatile din ultimele 10 zile sa spunem, sa le salvez intr-un sql... pun sql-ul vechi cu collation ok apoi inserez si ultimele posturi si treburi adaugate ?
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
Teoretic se poate (cred ca ai nevoie de tabela post si pm) dar e ceva bataie de cap. Vezi mai intai daca nu-ti merge cu alter direct pe tabele.