upgrade de la phpbb 2.0.19+MSSQL la phpbb 3 + MySQL

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
joelimonada
Nou venit
Versiune: 2.0.19
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu

upgrade de la phpbb 2.0.19+MSSQL la phpbb 3 + MySQL

Mesaj de joelimonada »

Salut,

Trebuie sa migrez, fara sa pierd datele, o instanta de phpbb 2.0.19 care se leaga la o baza de date MSSQL 8 la ultima versiune stabila 3 cu baza de date MySQL 5.1 . Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez?

Am incercat optiounea de migrarare la db prin backup la mssql din interiour phpbb, schimbat date conectare si apoi restore pe mysql. Din pacate la backup primesc eroarea "Sorry, but database backups are not currently supported for your database system." . Vroiam ulterior sa fac migrare de pe phpbb 2.0.19 la ultima versiune de 2 si apoi la 3.

Daca incerc sa fac intai migrarea de la 2 la 3 si apoi export db mssql (backup) si import in db mysql credeti ca merge? Pe versiunea 3 e suportat acest lucru? Nu am incercat acest lucru pentru ca nu am access direct la shell pe masina respectiva in aceasta faza, doar interfata web.

Am cautat si programe de conversie din mssql in mysql. Majoritatea nu merg sau merg incomplet. Daca gasesc ceva functional (stiu ca phpbb nu foloseste chestii avansate sql) va merge direct mssql dump , urmat de import in mysql si schimbat doar datele de conectare?
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: upgrade de la phpbb 2.0.19+MSSQL la phpbb 3 + MySQL

Mesaj de bogdan »

Cum as proceda eu:
1) as face backup la fisiere si la baza de date originala (MSSQL) pe local
2) as instala EasyPHP pe local