Pot sa fac upgrade la 3.0 daca....

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Bogdan81
Utilizator înregistrat

Pot sa fac upgrade la 3.0 daca....

Mesaj de Bogdan81 »

Salutare,

AM un forum phpbb 2.0.22 acum, si am pe el instalate destul de multe moduri. Vreau sa fac trecerea la 3.0, am citit tot ce era de citit, dar inainte de a ma apuca vreau sa stiu, daca nu cumva o sa intampin probleme datorita modurilor instalate de mine anterior?

Voi ce credeti? Ar putea aparea probleme?
Muzet
Fost coleg
Versiune: 0.0
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Experimentat

Re: Pot sa fac upgrade la 3.0 daca....

Mesaj de Muzet »

Bogdan81 scrie:Salutare,

AM un forum phpbb 2.0.22 acum, si am pe el instalate destul de multe moduri. Vreau sa fac trecerea la 3.0, am citit tot ce era de citit, dar inainte de a ma apuca vreau sa stiu, daca nu cumva o sa intampin probleme datorita modurilor instalate de mine anterior?

Voi ce credeti? Ar putea aparea probleme?
Depinde de mod-urile instalate, când am făcut trecerea la phpBB 3 aveam şi eu destule MOD-uri instalate şi nu am avut probleme. Dar dacă vrei să te asiguri poţi să descarci arhiva phpBB 2.0.22 şi să înclocuieşte fişierele apoi să încerci trecerea la phpBB 3.
Bogdan81
Utilizator înregistrat

Mesaj de Bogdan81 »

Eu nu la fisiere vad problema, pt ca oricum alea din phpbb2 nu vor mai fi folosite nu?Sau mai am treaba cu vechile fisiere chiar daca folosesc 3.0(mi se pare aberanta intrebarea totusi)
Ma gandeam la BD sa nu fie problema, ceva de genul...cand se face conversia 3.0 are un anumit model care il stie de la 2.0, si tocmai ca la mine modelul BD nu mai este la fel ca la un 2.0 simplu( e mult spus model, mai sunt niste campuri in plus si tabele)
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Da, BD este convertita, insa treci cu incredere la upgrade, chiar daca ai MOD-uri ce au facut modificari in BD, acestea nu au afectat esenta tabelelor. Chiar daca BD curenta iti va ramane (tabelele la versiunea 3 au un alt prefix), nu uita sa faci un backup, daca ceva merge gresit sa ai de unde face o restaurare. Trebuie sa ai in vedere ca daca ai o BD mare, conversia va dura destul de mult, uneori ore.
Ultima oară modificat 08-Iun-2008, 20:01:26 de către dorin, modificat de 2 ori în total.
Muzet
Fost coleg

Mesaj de Muzet »

Bogdan81 scrie:Eu nu la fisiere vad problema, pt ca oricum alea din phpbb2 nu vor mai fi folosite nu?Sau mai am treaba cu vechile fisiere chiar daca folosesc 3.0(mi se pare aberanta intrebarea totusi)
Ma gandeam la BD sa nu fie problema, ceva de genul...cand se face conversia 3.0 are un anumit model care il stie de la 2.0, si tocmai ca la mine modelul BD nu mai este la fel ca la un 2.0 simplu( e mult spus model, mai sunt niste campuri in plus si tabele)
Are legătură cu phpBB 2 până la ultimul pas de instalare, apoi o să ai phpBB 3. Eu aveam o droaie de probleme în baza de date, tocmai de aceea am şi trecut la phpBB 3, când am făcut conversia a modificat tabelele, a creat altele şi nu am mai avut probleme.
Deci cred că poţi începe convertirea. :)
Bogdan81
Utilizator înregistrat

Mesaj de Bogdan81 »

dorin scrie:Da, BD este convertita, insa treci cu incredere la upgrade, chiar daca ai MOD-uri ce au facut modificari in BD, acestea nu au afectat esenta tabelelor. Chiar daca BD curenta iti va ramane (tabelele la versiunea 3 au un alt prefix), nu uita sa faci un backup, daca ceva merge gresit sa ai de unde face o restaurare. Trebuie sa ai in vedere ca daca ai o BD mare, conversia va dura destul de mult, uneori ore.
Are cam 51MB baza de date..din experientele voastre la cat sa ma astept?
Daca ceva nu merge bine, pot face restore la BD si sa folosesc in continuare versiunea 2.0? Banuiesc ca fisierele, configurarile raman acolo unde sunt nu se modifica nimic nu?
Muzet
Fost coleg

Mesaj de Muzet »

Bogdan81 scrie:Are cam 51MB baza de date..din experientele voastre la cat sa ma astept?
Daca ceva nu merge bine, pot face restore la BD si sa folosesc in continuare versiunea 2.0? Banuiesc ca fisierele, configurarile raman acolo unde sunt nu se modifica nimic nu?
O să dureze 10 maxim 30 de minute, nu sunt sigur dar aşa ar fi normal.
Dacă ai făcut conversia cu succes vei avea două forumuri, pe primul, adică phpBB 2.x îl poţi şterge, dacă nu are loc cu succes o să ai forumul phpBB 2 fără nicio modificate şi phpBB 3 cu nimic în el.
Vezi că trebuie să aibă prefixe diferite deoarece se vor amesteca bazele de date.
Bogdan81
Utilizator înregistrat

Mesaj de Bogdan81 »

ms frumos de sfaturi..sper sa nu o comit cumva :P

EU mi-am instalat un 3.0 asa la misto si m-am jucat un pic cu el...Smecher rau, chiar m-a facut sa nu mai cumpar vBulletin sau IpBoard! nu mi-a venit sa cred cat de complex poate fi.

Voua cum vi se pare? Merita aceasta trecere a fi facuta?
Muzet
Fost coleg

Mesaj de Muzet »

Bogdan81 scrie:ms frumos de sfaturi..sper sa nu o comit cumva :P

EU mi-am instalat un 3.0 asa la misto si m-am jucat un pic cu el...Smecher rau, chiar m-a facut sa nu mai cumpar vBulletin sau IpBoard! nu mi-a venit sa cred cat de complex poate fi.

Voua cum vi se pare? Merita aceasta trecere a fi facuta?
Are mai multe funcţii phpBB 3 dar o să mai dureze mult timp până vor fi liste de moduri ca cele pentru phpBB 2.
Găseşti aici asemănări şi deosebiri între phpBB 2 şi phpBB 3 de la phpBB.com :)
Bogdan81
Utilizator înregistrat

Mesaj de Bogdan81 »

Gata s-a facut trecerea cu succes! A fost o problema la tabela de indexi, dar s-au recreat din nou si aia a fost!
Merge destul de bine 3.0 asta, sper sa fie si destul de stabil!
Închis

Înapoi la “3.0.x Instalare, actualizare, conversie”