Religia
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
- Mallzebuth
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.2
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
Treaba sta astfel:
Se scrie cu un singur "i". Nu stiu de unde a aparut ideea cu cel de-al doilea "i". In engleza se scrie "Jesus" de exemplu. Isus a fost un nume foarte popular. Poate de-asta s-a mai adaugat un "i", desi corect este: "Isus"!
- Isus sau Iosua Navi a fost un conducător al poporului evreu
- Isus, fiul lui Eliazar, este chiar amintit in lungul arbore genealogic al Mantuitorului din Evanghelia lui Luca (3, 29).
- mai era unul Isus Baraba...
Iar "Cristos" este o traducere in greceste a unui termen ebraic: Maşiah (in romana, Mesia).
Voi reveni daca mai aveti nelamuriri...
Se scrie cu un singur "i". Nu stiu de unde a aparut ideea cu cel de-al doilea "i". In engleza se scrie "Jesus" de exemplu. Isus a fost un nume foarte popular. Poate de-asta s-a mai adaugat un "i", desi corect este: "Isus"!
- Isus sau Iosua Navi a fost un conducător al poporului evreu
- Isus, fiul lui Eliazar, este chiar amintit in lungul arbore genealogic al Mantuitorului din Evanghelia lui Luca (3, 29).
- mai era unul Isus Baraba...
Iar "Cristos" este o traducere in greceste a unui termen ebraic: Maşiah (in romana, Mesia).
Voi reveni daca mai aveti nelamuriri...
Descoperă - Plăcerea de a cunoaşte http://www.descopera.org
- Mallzebuth
- Utilizator înregistrat
XDYNX, uiti bibliografia crestinismului, respectiv a bibliei. Aceasta este un cumul de idei si credinte. A luat din toate si a pus la un loc. Lasa biblia, citeste de exemplu Avesta. Dar mai intai afla cine-i Zarathustra. Asa mi se pare normal cand studiezi istoria religiilor. Sa incepi cu inceputul. Imi poti spune si mie cum ai pus tu "adevarul din biblie la incercare"?XDYNX scrie:Despre adever scrie in biblie, care il am pus la incercare si este adevarat.
Baza sta in cunoastere. Daca am inceput cu "noi detinem adevarul"...XDYNX scrie:Isus este calea Adevarului si Viata.
Religia este cea mai elaborata crima impotriva umanitatii. "Inabuse vocile blasfemiatoare, pentru ca ele pot grai cioburi de adevar." "sufoca-ti curiozitatea, in numele sfinteniei". Sunt doar niste exemple ce incatuseaza omul si respectiv omenirea.
Unde ar fi ajuns omenirea fara credinta? Probabil ieseam mai devreme din pesteri, fara a mai astepta indurarea zeilor sau de a ne teme de razbunarea lor. De unde provine credinta? Ei bine... asta neuroteologia ne poate da raspunsuri. Dar asta e deja alt subiect enorm de vast. XDYNX, astept sa-mi raspunzi la intrebari. Si invit si pe altii sa ia parte la discutie.

- Mallzebuth
- Utilizator înregistrat
Inca nu s-a scris religia care sa ma aiba ca adept. Nu stiu, ideile mele s-au schimbat de-a lungul timpului. Si probabil se vor mai schimba.
Este interesant Dualismul, pe acest principiu se poate dezvolta o conceptie filozofica si religioasa care explica existenta prin doua principii (spiritual si material). Dumnezeu nu se poate manifesta fara Satan, si nici invers. Sunt parti ale aceluiasi intreg. Nu trebuie sa ne limitam la relatia bine - rau, ci s-o depasim. Dupa cum spunea si C. Jung, "marea problema este reintegrarea contrariilor, le regasim peste tot si la toate nivelurile".
Un dumnezeu ce se vrea absolut, trebuie sa fie si complet, nu? Putem vorbi chiar de Unul ce se manifesta dual. Daca spunem ca dumnezeu si satan sunt doar niste arhetipuri ale constientului colectiv, (dupa biologi fiind si niste trasaturi comportamentale innascute), inseamna ca in noi se afla aceste arhetipuri. Arhetipuri purtate in noi de-a lungul timpului...
Desi nu prea folosesc eu biblia ca ghid in treburile astea, interesant este versetul acesta:
Facerea, capitolul 3.
Şi a zis Domnul Dumnezeu: „Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!...”
Interesant, nu?
Cam asta e in mare, cum vad eu Creatia, si Creatorul.
Este interesant Dualismul, pe acest principiu se poate dezvolta o conceptie filozofica si religioasa care explica existenta prin doua principii (spiritual si material). Dumnezeu nu se poate manifesta fara Satan, si nici invers. Sunt parti ale aceluiasi intreg. Nu trebuie sa ne limitam la relatia bine - rau, ci s-o depasim. Dupa cum spunea si C. Jung, "marea problema este reintegrarea contrariilor, le regasim peste tot si la toate nivelurile".
Un dumnezeu ce se vrea absolut, trebuie sa fie si complet, nu? Putem vorbi chiar de Unul ce se manifesta dual. Daca spunem ca dumnezeu si satan sunt doar niste arhetipuri ale constientului colectiv, (dupa biologi fiind si niste trasaturi comportamentale innascute), inseamna ca in noi se afla aceste arhetipuri. Arhetipuri purtate in noi de-a lungul timpului...
Desi nu prea folosesc eu biblia ca ghid in treburile astea, interesant este versetul acesta:
Facerea, capitolul 3.
Şi a zis Domnul Dumnezeu: „Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!...”
Interesant, nu?
Cam asta e in mare, cum vad eu Creatia, si Creatorul.

- crisiulian
- Utilizator înregistrat
Raspuns
Vad ca folosesti niste termeni foarte filosofici. Raspunde-mi te rog la cateva intrebari, simplu, fara a utiliza termeni inutili.
Dupa moarte, sufeltul fiecarei persoane poate ajunge in doua locuri. Rai, alaturi de Sfanta Treime sau iad, alaturi de cei condamnati vesnic la chinuri.
1. Care este conceptia ta asupra iadului? Cumva una intalnita la multi rockeri, cum ca iadul este un loc al distractiei, unde bautura, femeile si muzica heavy sunt la discretie?
2. satan este "king of hell"? Ce drepturi are acest inger decazut trimis de catre Dumnezeu in acel loc al intunericului si al chinurilor vesnice? Tu cum il vezi ?
Dupa cate vad, ti-ai ales singur destinatia. Din pacate inca din prima secunda petrecuta in iad iti vei da seama ce greseala ai facut alaturandu-te raului. Iar usa iadului se inchide ermetic in urma ta si nu va mai fi cale de intoarcere. Acolo va fi fi scrasnirea dintilor. Adica frustrarea, regretele. Sper sa realizezi ceea ce faci si in ce stituatie esti acum. Inca mai este cale de intoarcere.
Dupa moarte, sufeltul fiecarei persoane poate ajunge in doua locuri. Rai, alaturi de Sfanta Treime sau iad, alaturi de cei condamnati vesnic la chinuri.
1. Care este conceptia ta asupra iadului? Cumva una intalnita la multi rockeri, cum ca iadul este un loc al distractiei, unde bautura, femeile si muzica heavy sunt la discretie?
2. satan este "king of hell"? Ce drepturi are acest inger decazut trimis de catre Dumnezeu in acel loc al intunericului si al chinurilor vesnice? Tu cum il vezi ?
Dupa cate vad, ti-ai ales singur destinatia. Din pacate inca din prima secunda petrecuta in iad iti vei da seama ce greseala ai facut alaturandu-te raului. Iar usa iadului se inchide ermetic in urma ta si nu va mai fi cale de intoarcere. Acolo va fi fi scrasnirea dintilor. Adica frustrarea, regretele. Sper sa realizezi ceea ce faci si in ce stituatie esti acum. Inca mai este cale de intoarcere.
Ultima oară modificat 28-Sep-2008, 12:32:02 de către crisiulian, modificat de 2 ori în total.
- Mallzebuth
- Utilizator înregistrat
Am sa incerc sa folosesc termeni cat mai simpli. Fericirea nu poate fi data de un loc.
Nu-ti fa tu griji, iadul nu a fost facut pentru om. Chiar Isus spunea ca iadul a fost pregatit "diavolului si ingerilor lui".
Nu vei avea nicio frustrare, niciun regret. Nu vei fi constient. Nu-ti va parea rau de ce ai facut, daca nu vei stii ce ai facut (nu vei mai stii nimic din viata de pe pamant). Pentru ca daca ai avea regrete (adica iti vei aduce aminte din viata de pe pamant)... sa dam urmatorul scenariu: Cum ar fi sa stii ca sotia ta iubita e in iad, iar tu in rai stai si te bucuri printre panselute pe campie ca un zombie (da, asta a facut religia din om, un zombie!), ai mai putea fi fericit in rai?
Crede-ma, am destule motive si sunt in stare sa gandesc singur pentru a avea o cale a mea...
Timpul este irelevant dupa moarte. Notiunea insasi isi pierde esenta dincolo. Iadul si raiul sunt doar locuri fictive. Corpul este legat de continuumul spatial-temporal. Nu si sufletul.crisiulian scrie:Din pacate inca din prima secunda petrecuta in iad iti vei da seama ce greseala ai facut alaturandu-te raului.
Nu-ti fa tu griji, iadul nu a fost facut pentru om. Chiar Isus spunea ca iadul a fost pregatit "diavolului si ingerilor lui".
Iar locuri si personaje mitologice! Filozofia i-a cam luat locul mitologiei! Vrei sa-ti demonstrez ca ce ai scris acolo n-are pic de logica? Sa admitem ca ar exista viata de dupa viata...crisiulian scrie:Iar usa iadului se inchide ermetic in urma ta si nu va mai fi cale de intoarcere. Acolo va fi fi scrasnirea dintilor. Adica frustrarea, regretele. Sper sa realizezi ceea ce faci si in ce stituatie esti acum

Crede-ma, am destule motive si sunt in stare sa gandesc singur pentru a avea o cale a mea...
- crisiulian
- Utilizator înregistrat
Raspuns
Asa cum am mentionat, alegerea iti apartine. Doar un lucru vreau sa retii: Dumnezeu nu vrea ca tu sa ajungi acolo. Nu El te trimite in acel loc. Tu singur ti-l doresti.
Raiul si iadul EXISTA! Te vei convinge de acest lucru si singur. Eu iti doresc sa alegi Binele si Lumina, nu intunericul.
Raiul si iadul EXISTA! Te vei convinge de acest lucru si singur. Eu iti doresc sa alegi Binele si Lumina, nu intunericul.
- Mallzebuth
- Utilizator înregistrat
Am ales binele si iluminarea.
Pot sa te intreb ceva? Ce te face sa crezi ca religia ta este cea corecta?

Pot sa te intreb ceva? Ce te face sa crezi ca religia ta este cea corecta?
- crisiulian
- Utilizator înregistrat
Raspuns
L-am citat pe Parintele Staniloae.Ortodoxia este radicala, ea cere absolutul. Cere dezradacinarea reala a patimilor. Nu un om “civilizat”, moderat in toate, atent la aparente cu semenii, ci un om transfigurat pana in adancuri, purificat total, un intransigent al sfinteniei reale, transparente, cere ortodoxia prin spiritul ei ascetic si prin pilda sfintilor ei.
Si actiunile unora indreptate impotriva Lui si a Bisericii Sale stau drept marturie despre Adevar. Fara sa isi dea seama, ei arata tocmai ce doresc sa ascunda sau sa deformeze. Arata de fapt Puterea Sa si a Bisericii Sale cea Adevarata, Ortodoxia.
Vad ca te contrazici singur. Spui ca nu exista Rai si iad, insa apoi admiti faptul ca iadul este destinat lui satan si ingerilor lui.
Zici deci ca iadul e rezervat doar lui lucifer si ingerilor lui ? Uite ce spune Sfanta Scriptura despre cei care nu vor ajunge in Imparatia Sa ( si vor ajunge in iad ):
Da, iadul este rezervat lui satan, ingerilor lui si celor care nu asculta de Cuvantul Sau.9.Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii,
10. Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu."
Corinteni 6, 9-10
"Timpul mantuirii este viata prezenta, iar dupa moarte este judecata si osanda".
Diferenta intre aici si Acolo este una singura: eternitatea. In ambele locuri. Rai sau iad. Ambele sunt vesnice.
- Mallzebuth
- Utilizator înregistrat
Nu m-am contrazis deloc. Cand am spus ca nu cred in rai sau iad m-am referit la parerea mea personala. Iar apoi, unde am revenit pe taramul mitologiei, am spus ca iadul a fost facut pentru Satan si ingerii lui.crisiulian scrie:Vad ca te contrazici singur. Spui ca nu exista Rai si iad, insa apoi admiti faptul ca iadul este destinat lui satan si ingerilor lui.
In legatura cu ultimul pasaj... mda, asa o sta scris. Sunt foarte multe contraziceri in bibile.