Mutare baza de date pe alt domeniu

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 3.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
bizzar12ro
Nou venit

Mutare baza de date pe alt domeniu

Mesaj de bizzar12ro »

Cum pot sa mut baza de date de pe un domeniu pe un alt domeniu respectiv o alta gazduire! **baza de date care contine, topicuri, posturi, useri...etc. si cum retabelez..in simple la machine forum este optiune, dar in phpbb nu am gasit...va rog un pic de ajutor...

Multumesc!
Muzet
Fost coleg
Versiune: 0.0
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Experimentat

Mesaj de Muzet »

Sper că ai şi un backup de la fişiere, dacă nu urcă phpBB 3.0.1, dacă nu ai păstrat cel puţin config-ul de la fostul forum va trebui să instalezi forumul manual, foarte important, trebuie să aibă acelaşi prefix.
După ce ai termiant cu instalarea forumului acesează din cPanel phpMyAdmin, selectează baza ta de date şi apasă pe SQL, a doua căsuţă din dreapta.
Imagine
Acum deschide fişierul cu baza de date într-un editor de texte cum ar fi Notepad, Wordpad ş.a.m.d, copiază tot conţinutul şi pune-l în căsuţa care apare după ce ai dat click pe SQL.
Dacă ai o bază de date mai mare poţi să selectezi părţi din fişier şi să le pui pe rând, sau dacă nu vrei să pierzi prea mult timp apasă pe Import.
Click aici pentru a vizualiza imaginea.
În cazul în care ai instalat forumul din nou, deoarece nu aveai backup de la fişiere e posibil să ai câteva erori la accesarea acestuia, de exemplu o să îţi spună că nu găseşte fişierul common.php din language/ro aşa că va trebui să descarci traducerea de aici şi să o urci pe ftp, la fel şi la template, va spune că acesta nu există, îl descarci şi îl urci pe FTP în folderul templates.
Dacă ai erori aşteptăm.
CHR
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Da
Nivel phpBB: Puţin experimentat

Mesaj de CHR »

Asta Am Facut Si Eu Si Cand Sa Intru Sa Va Posturile Nimic Dar Imi Aprare Ca SUnt Atatea Posturi Dar Nu-mi Apar Posturile Ce Sa Fi Gresit?
Muzet
Fost coleg

Mesaj de Muzet »

CHR scrie:Asta Am Facut Si Eu Si Cand Sa Intru Sa Va Posturile Nimic Dar Imi Aprare Ca SUnt Atatea Posturi Dar Nu-mi Apar Posturile Ce Sa Fi Gresit?
Nu cred că este o problemă de la baza de date, probabil nu a uploadat un fişier sau ai uploadat un fişier modificat. Încearcă să ştergi pe rând fiecare fişier şi folder ca apoi să îl înlocuieşti cu cel din arhiva phpBB 3.0.1 care poate fi descărcată după phpBB.com sau de aici.
Ca să te fac mai bine să înţelegi îţi dau şi un exemplu:
Ştergi din root fişierul viewtopic.php apoi deschizi folderul care conţine phpBB 3.0.1 nemodificat şi urci viewtopic.php.
La foldere nu e nevoie să ştergi fiecare fişier şi apoi să îl urci, ştergi folderul şi urci folderul.
Ibri
Nou venit

Mesaj de Ibri »

referitor la intrebarea pusa de bizzar12ro:
in simple la machine forum este optiune, dar in phpbb nu am gasit.
se poate pune o baza de date phpbb pe o gazduire care are doar simple machine forum?
bizzar12ro
Nou venit

vreau sa fiu sigur

Mesaj de bizzar12ro »

in cazul in care vreau sa reinstalez forumul pe acelasi domeniu, si export baza de date pe calculator aceasta se va salva *.sql (backup.sql) in cazul meu ?? deoarece a mai aparut optiunea reinstlarii forumului pe acelasi domeniu si acelasi forum pe un alt domeniu.

DECI BACKUP-UL, se salveaza .SQL ? ca din cate stiu eu pentru a reinstala forumul trebuie sa'i sterg baza de date altfel nu pot instala cu acelasi prefix respectiv phpbb_ si banuiesc ca prefixul conteaza pentru ca baza de date sa se potriveasca din nou...

Multumesc!
Muzet
Fost coleg

Re: vreau sa fiu sigur

Mesaj de Muzet »

bizzar12ro scrie:in cazul in care vreau sa reinstalez forumul pe acelasi domeniu, si export baza de date pe calculator aceasta se va salva *.sql (backup.sql) in cazul meu ?? deoarece a mai aparut optiunea reinstlarii forumului pe acelasi domeniu si acelasi forum pe un alt domeniu.

DECI BACKUP-UL, se salveaza .SQL ? ca din cate stiu eu pentru a reinstala forumul trebuie sa'i sterg baza de date altfel nu pot instala cu acelasi prefix respectiv phpbb_ si banuiesc ca prefixul conteaza pentru ca baza de date sa se potriveasca din nou...

Multumesc!
O să aibă un nume ciudat dar va fi în format .sql, nu contează numele.
O să apară opţiunea să reinstalezi forumul deoarece trebuie să creez acel config al forumului, să ştie prefixul şi datele de la bază.
După ce ai instalat forumul ştergi toate tabelele şi faci paşii pe care i-am spus în primul post al meu din acest topic.
Da, prefixul face tot dacă ne gândim mai bine. :D
bizzar12ro
Nou venit

Mesaj de bizzar12ro »

inca ceva :)

Respectiv la intrebarea lu' Ibri eu am intzeleg ca bazele de date de la phpbb sunt compatibile pentru Simpel machine forum :)
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Schimbat numele subiectului potrivit regulamentului.

bizzar12ro ar trebui sa citesti regulamentul forumului.
CHR
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Nivel phpBB: Puţin experimentat

Mesaj de CHR »

Muzet scrie:
CHR scrie:Asta Am Facut Si Eu Si Cand Sa Intru Sa Va Posturile Nimic Dar Imi Aprare Ca SUnt Atatea Posturi Dar Nu-mi Apar Posturile Ce Sa Fi Gresit?
Nu cred că este o problemă de la baza de date, probabil nu a uploadat un fişier sau ai uploadat un fişier modificat. Încearcă să ştergi pe rând fiecare fişier şi folder ca apoi să îl înlocuieşti cu cel din arhiva phpBB 3.0.1 care poate fi descărcată după phpBB.com sau de aici.
Ca să te fac mai bine să înţelegi îţi dau şi un exemplu:
Ştergi din root fişierul viewtopic.php apoi deschizi folderul care conţine phpBB 3.0.1 nemodificat şi urci viewtopic.php.
La foldere nu e nevoie să ştergi fiecare fişier şi apoi să îl urci, ştergi folderul şi urci folderul.
Am Facut Asta Dar Dupa Ce Am Modificat Toate Fisierele imi dadea un redirect neclar catre pagina de host si vreau sa zic inca ceva eu nu pot sa pun prin ftp acele fisiere cu phpbb 3 dar am la hosting "Application installer" Care imi Pune Direct PhpBB 3 se poate sa fie din cauza asta ??? daca da spuneti ce sa fac altceva ca sa-mi mearga
Închis

Înapoi la “3.0.x Cum pot să...?”