cum se calculeaza rezolutia la o poza?
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
cum se calculeaza rezolutia la o poza?
cum se calculeaza rezolutia la o poza? chestia cu mega pixelii cat x cat = 1 mega pixel nu prea stiu cum sa 'cer'. sau inca o chestie daca mi se cere sa am o poza de 200 de kB la orice rezolutie cum fac?thnx
Re: cum se calculeaza rezolutia la o poza?
sincer nu stiu nici eu cum se calculeaza exact, dar iti pot spune cum poti sa ajungi la setarilea alea de 200kb, daca ai photoshop deschide o imagine in el, daca nu iatil, e cel mai bun pt optimizarea fotografiilor, odata ce ai deschis fotografia, dute la "File/save for web"thc scrie:cum se calculeaza rezolutia la o poza? chestia cu mega pixelii cat x cat = 1 mega pixel nu prea stiu cum sa 'cer'. sau inca o chestie daca mi se cere sa am o poza de 200 de kB la orice rezolutie cum fac?thnx
de acolo iti recomand sa setezi de sus vizualizarea de 2UP pentru a putea vedea atit fotografia originala cit si cea optimizata(micsorata), din panul lateral dreapta la "Preset" selecteaza "JPEG High", un pic mai jos ai "Image Size" dai un clik pe el ca sa poti vedea dimensiunile in pixeli a imagini, in functie de imaginea landscape sau portrait ai o latura mai mare Width sau height , ai griza sa ai bifat "Constrain proportions", si schimba latura mare tastind 800, la "Quality" recomand Bicubic, dupa care dai de un pic mai jos clik pe "Apply",
sub fotografia de linga panoul de optimizare scrie exact ce format o salvezi , si citi kb are, cu setarile astea ar trebui teoretic sati dea in jur de 200kb, daca nu mai scimbi la dimensiune acolo unde ai scris 800, mai mic, pin cind iti da 200kb sau mai putin, dupa ce ai rezultatul care vrei, dai clik pe "Save" si alegi locatia unde vrei sa o salvezi, cam asta e tot teoretic, daca nu reusesti ceva anuntama....