Probleme SMTP la evonet

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Închis
damax
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.7-PL1
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu

Probleme SMTP la evonet

Mesaj de damax »

Se prea poate sa deschid acest nou topic si sa nu fie prea corect deoarece s-a mai discutat pe aceasta tema in alte parti. Am facut totusi acest lucru din doua motive:
1. am o problema pe care tin neaparat sa o rezolv
2. posturile din topicul unde s-a mai vorbit despre problema asta sunt cam vechi si din cate am observat nu primesc niciun raspuns.

Asadar, mi-am facut forum la evonet.ro Toate bune si frumoase pana la faza cu SMTP-ul (serviciul nu functioneaza) si asa cum se spunea intr-un topic "am un forum handicapat" care nu functioneaza cum trebuie deoarece userii nu primesc e-mail-uri pentru diferite functii, de la inregistrare pana la urmarirea subiectelor, etc.
Am incercat toate metodele iar in cele din urma am setat

Cod: Selectaţi tot

Use SMTP Server for email no dar am incercat si cu YES
Say yes if you want or have to send email via a named server instead of the local mail function
SMTP Server Address smtp.google.com
SMTP Username maxwell977@gmail.com
Only enter a username if your SMTP server requires it
SMTP Password ******
Only enter a password if your SMTP server requires it

asa l-am configurat si cand ii dau mas email imi da

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php

si a doua problema
cand imi fac user imi da

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
Eroarea asta ma dispera. Mai mult decat atat, am setat din Panoul Administratorului, confirmarea inregistrarii de catre admin (ca rezultat, la inregistrarea unui user acesta primeste un fisier .php gol).
La fel si cand setarea este in cazul validarii contului de catre utilizator.

Mentionez ca pentru alte foarte multe servere incercate raspunsul este cel din cod-ul de mai sus.

Va rog sa veniti cu ceva sfaturi, explicatii, etc. pentru rezolvarea problemei.

PS: mentionez ca am trimis un mail la evonet prin care am cerut activarea functiei SMTP din PHP. Raspunsul nu a venit chiar daca acest lucru l-am facut de aproape o saptamana.

Multumesc !

EDIT 1: Scuze...trebuia sa deschid topicul asta la Probleme de functionare...
Etherfast
Fost coleg
Server: Windows
Nivel php: Mediu

Mesaj de Etherfast »

Salut,

O sa mute un moderator topicul asta. Nu te chinui cu mailuri la evonet, de obicei nu raspund, si mai ales la cereri de genul asta. In alta ordine de idei, ca sa scoti functia respectiva , va trebui sa instalezi MOD-ul Disable E-mail.
Ai codul mai jos, si o sa-l poti executa pe forumul tau. Dar la fel, asta nu va face decat sa te scape de erori, nu sa-i ofere forumului tau vreo functie de notificare in vreun fel.
Scuza-ma daca nu am raspuns in topicul celalalt, dar nu am avut timpul necesar sa caut resursele la momentul citirii lui.
etherfast.ro - Blog personal
damax
Utilizator înregistrat

Mesaj de damax »

Ok ...si ce as pute face...? stii un serviciu care asigura functia SMTP?

Ma gandesc daca exista o solutie adevarata, functionala la problema asta...nu stiu de ce dar simt ca exista si ca nu o gasesc...
Ultima oară modificat 15-Mar-2007, 10:56:44 de către damax, modificat 1 dată în total.
Etherfast
Fost coleg
Server: Windows
Nivel php: Mediu

Mesaj de Etherfast »

Nu-ti functioneaza SMTP-ul de la Google, deoarece necesita o conexiune securizata (SSL, TLS), si pe un alt port. phpBB este configurat implicit pentru portul 25 (ma rog , asta se poate schimba), insa Gmail merge doar pentru 587 cu SSL. Si n-ai cum seta optiune de SSL pentru phpBB.

Servere de SMTP.. Am observat ca cele de la UPC functioneaza ok, insa eu am testat pe un server cu functia de mail activata, plus ca ai nevoie de autentificare - sa ai un cont la ei :)
etherfast.ro - Blog personal
damax
Utilizator înregistrat

Mesaj de damax »

am sa incerc si la UPC, merci

revin cu rezultatele..

Apropo...parintii mei au acasa internet de la upc...ma gandeam ce anume sa le cer?...user/parola...sau ce?

EDIT:

In concluzie, cred ca in ceea ce priveste lipsa SMTP-ului (serviciul e-mail din PHP) la evonet.ro, nu poate fi inlocuita, desi, pe alte forumuri, exact la aceeasi problema cineva spunea ca ii functioneaza cu setari exterioare. Asadar mi-am facut si eu cont exact la aceeasi adresa (mai exact http://inMail24.com) si...nu merge. Am facut toate setarile posibile si am ajuns la concluzia ca atata timp cat cei de evonet.ro nu permit conexiuni SMTP nu se poate face nimic.
Mentionez ca am trimis e-mail adminilor de la evonet.ro si intr-un tarziu mi-au raspuns. Au spus ca actualmente se lucreaza la o varianta pentru rezolvarea acestei probleme, fara alte detalii (cand, cum, etc).
Daca totusi exista persoane care au rezolvat problema functiei mail a forumurilor de pe evonet.ro ii rog sa posteze aici, pentru ca am intalnit foarte multi utilizatori care s-au izbit exact de aceasta problema.

Toate bune...
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”