Eroare la instalare

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Gie
Utilizator înregistrat

Eroare la instalare

Mesaj de Gie »

Am instalat phpbb 2.0.6 Full package.
Dupa prima etapa din instalare (in care setez baza de date, username, etc) imi apare butonul "Finish installation" pe care trebuie sa dau click pentru adminstrare. Ei aici e beleaua: Cand dau click imi apare ciudata eroare:
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?

Ce fac !? :roll:
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de danielt »

Dupa instalare sterge directoarele Contrib si Install. Verifica integritatea fisierelor. Unii clienti de FTP, la upload, transforma toate caracterele majuscule in minuscule. Compara ce-ti apare pe server (mai ales in subSilver unde trebuie sa fie subSilver.cfg si subSilver.css).
Gie
Utilizator înregistrat

Mesaj de Gie »

Am facut cum ai zis si acum imi da o eroare si mai si:

phpBB : Critical Error

Could not open subSilver template config file

:?:
bogdan
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

Gie scrie:Am facut cum ai zis si acum imi da o eroare si mai si:

phpBB : Critical Error

Could not open subSilver template config file
de ce nu te uiti si in Catalog articole ? consulta articolul: Eroare : Could not open theme/get template config !
Gie
Utilizator înregistrat

Mesaj de Gie »

eu am downloadat arhiva .zp asa ca nu poate fi vorba sa-mi fi schimbat literele in Upper/Lower case.

Nu pricep o chestie? De ce trebuie atata bataie de cap cu instalarea ? In mod normal ar fi trebuit sa se ocupe si ei in noua versiune de treburile astea.
Cred ca o sa incerc alt produse de acest gen, m-am convins de ppBB-ul asta. :evil:
bogdan
Versiune: 3.0.11
Ext: Da

Mesaj de bogdan »

Gie scrie:eu am downloadat arhiva .zp asa ca nu poate fi vorba sa-mi fi schimbat literele in Upper/Lower case.
nu e relevant faptul ca tu ai descarcat arhiva zip; asa cum a spus si daniel intr-unul din mesajele de mai sus
danielt scrie:Verifica integritatea fisierelor. Unii clienti de FTP, la upload, transforma toate caracterele majuscule in minuscule. Compara ce-ti apare pe server (mai ales in subSilver unde trebuie sa fie subSilver.cfg si subSilver.css).
Se intampla si cazuri din acestea ! Nu ai citit cu atentie: nu trebuie sa verifici fisierele din arhiva ZIP si pe cele de pe serverul unde incerci sa instalezi serverul !
Verifica daca ai corect scrise numele fisierelor: templates\subSilver\subSilver.cfg, templates\subSilver\subsubSilver.css si de asemenea al directorului subSilver din directorul templates (asa cum este scris aici) !

Recomandare: Incearca o instalare "curata" la tine pe local si apoi sa incerci sa-l instalezi "curat" online !
Gie scrie:Nu pricep o chestie? De ce trebuie atata bataie de cap cu instalarea ? In mod normal ar fi trebuit sa se ocupe si ei in noua versiune de treburile astea.
Cred ca o sa incerc alt produse de acest gen, m-am convins de ppBB-ul asta. :evil:
Produsul nu depinde numai de el - ca toate celelalte aplicatii - ci si de serverul de web, de versiunea de PHP, de tipul si versiunea bazei de date si chiar de clientul de FTP (cum a explicat daniel mai sus); acest forum merge f. bine si peste 8000 de site-uri din Romania il folosesc deci acest lucru certifica faptul ca marea majoritate s-au descurcat cu instalarea lui... parerea mea e ca esti cam pripit in afirmatii !

spor la treaba (indiferent de tipul de forum) !
Gie
Utilizator înregistrat

Mesaj de Gie »

Topicul poate fi considerat inchis pentru ca am rezolvat problema.
Oricum nu m-ati inteles: eu testam toata treaba pe localhost nu a fost vorba de client Ftp.

Cum am rezolvat? (poate se mai lovesc si altii de aceasi problema)
Pai am downloadat alt kit (tot full package) dar de data asta de la alt mirror (unul din Cehia) am respectati EXACT aceiasi pasi ca si la celelalte tentative si.. surpriza asta nu imi dadea nici o eroare. Se poate ca versiunile downloadabile sa nu fie aceleasi? (sa-si fi adus fiecare cate o "contributie").

Oricum mersi tuturor pentru ajutor. :D
danielt
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de danielt »

De curiozitate: primul pachet de unde a fost downloadat?
mihaitza
Fost coleg
Server: Windows

Mesaj de mihaitza »

Gie, as mai avea o precizare in legatura cu folosirea forumului phpBB.ro

Cand scri un mesaj in care iti expui o problema, trebuie sa pui un titlu adecvat acestuia pentru a fi mai usor de cautat ulterior pentru cei care mai intampina problema dar si pentru o mai buna organizare.
In regulamentul forumului, s- scrie:
numele unui topic trebuie să fie clar şi relevat pentru toţi utilizatorii, nu folosiţi nume de topice de genul: "Urgent!", "Eroare...", "Important", "Ajutor!", interjecţii, prescurtări, cuvinte de argou sau expresii neconcludente.
Gie
Utilizator înregistrat

Mesaj de Gie »

1. Primul pachet? sincer nu mai stiu, cred ca a fost primul din lista.
2. Sorry, normal ca nu am citi "instructiunile de folosire"
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”