Am o problema cu numarul de posturi. Am primit un email de la serviciul de webhost prin care mi se spunea ca am depasit spatiul alocat bazei de date. La o verificare mai atenta, am observat ca tabela phpbb_posts_text are mai multe inregistrari decat numarul de mesaje care mi-l arata mie pe forum, respectiv
phpbb_posts: 2154 records
phpbb_posts_text: 4596 record
"Utilizatorii noştri au scris un număr de 2154 articole"
Se pare ca tabelul phpbb_posts_text este "supraaglomerat" cu subiecte si posturi vechi inca de cand am deschis forumul (acum 3 ani) si astfel se explica diferentza de peste 2000 de posturi care acum atarna destul de greu, cam 1.5-2MB, in baza de date. Nu stiu dc nu s-au sters din baza de date, atunci la vremea lor cand le-au sters moderatorii.
Intrebarea mea este cum as putea scapa de surplusul de posuri, printr-o comanda SQL sau printr-o metoda putin mai omeneasca.
! Mentionez ca in prezent, tabela phpbb_posts_text are 3,6MB.
Surplus de posturi in 'phpbb_posts_text'
Am chiar si o solutie dar nu stiu s-o implementez.
Avand in vedere ca cele doua tabele, [posts] si [posts_text] sunt relationate prin campul post_id ar trebui sa sterg toate inregistrarile din [posts_text] al caror post_id nu se regaseste in [posts].
Poate sa ma ajute cineva. Sigur va pricepeti la SQL mai mult ca mine.
Avand in vedere ca cele doua tabele, [posts] si [posts_text] sunt relationate prin campul post_id ar trebui sa sterg toate inregistrarile din [posts_text] al caror post_id nu se regaseste in [posts].
Poate sa ma ajute cineva. Sigur va pricepeti la SQL mai mult ca mine.
-
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Incearca un REPAIR pe tabele si o resincronizare la forumuri din Panoul Administratorului.
Daca nu rezolvi nimic, pune DB Maintenance
Daca nu rezolvi nimic, pune DB Maintenance
Totusi sfatul meu este sa faci upgrade la un hosting fara limitari din astea.This is a powerful hack to check the phpBB database for errors and inconsistencies. Some additional features are provided, e.g. to rebuild the search index. With an emergency platform access to the configuration is also possible when phpBB itself will not start.