Forumul Judetean Galati
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
- xXx
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Parerea mea e ca senzatia care ti-o da acest forum este de neprofosionalism (chiar daca-s prieten cu Aliniuz, imi zic doar parerea .. poate fi diferita , depinde de persoana) .. In primul rand designul trage foarte rau in jos, pagina este prea incarcata, toate culorile, toate bannerele din lume, coloanele din dreapta si stanga nu sunt deloc simetrice... (trebuie sa stii niste reguli de design, nu ca as fi eu mare cunoscator al acestora, dar cele mai evidente macar sa le stii)
Apoi partea de Page loading este groaznica.... se incarca foarte greu (depinde de conexiunea la internet a unora, dar la unii care au conexiunea mai slaba, sunt deja niste vizitatori si potentiali user pierduti) ... asta probabil din cauza bannerelor de jos, ai putea reduce chestia asta daca le-ai elimina (vezi tu pe vreun site profesional asa multe bannere ?) ..
Si mai sunt multe lucruri care trebuie corectate, doar ca ma cam dor degetele
)
Apoi partea de Page loading este groaznica.... se incarca foarte greu (depinde de conexiunea la internet a unora, dar la unii care au conexiunea mai slaba, sunt deja niste vizitatori si potentiali user pierduti) ... asta probabil din cauza bannerelor de jos, ai putea reduce chestia asta daca le-ai elimina (vezi tu pe vreun site profesional asa multe bannere ?) ..
Si mai sunt multe lucruri care trebuie corectate, doar ca ma cam dor degetele

- Aliniuz
- Fost coleg
In sfarsit ceva de rau ...
. Hai ca sunt foarte curios ce mai gasesti in neregula .

Acum nu ma asteptam ca forumul sa starneasca o parere pozitiva din partea tuturor, gusturile nu prea se discuta . Chiar daca nu ai dat un exemplu concret , eu am vrut sa fac ceva mai complex si probabil tu interpretezi ca fiind o incarcatura .xXx scrie:Parerea mea e ca senzatia care ti-o da acest forum este de neprofosionalism (chiar daca-s prieten cu Aliniuz, imi zic doar parerea .. poate fi diferita , depinde de persoana) .. In primul rand designul trage foarte rau in jos, pagina este prea incarcata, toate culorile,
Deja o dai in exagerari , ce toate bannere din lume ? Cat despre acele coloane nu stiu ce ti se pare ca nu-s simetrice , ele se vad super ok .xXx scrie:toate bannerele din lume, coloanele din dreapta si stanga nu sunt deloc simetrice...
Acum o dai in aberatii totale . Ce reguli de design ? Nu vrei sa ma inveti tu cateva "evidente" ?xXx scrie:(trebuie sa stii niste reguli de design, nu ca as fi eu mare cunoscator al acestora, dar cele mai evidente macar sa le stii)

Page Loading-ul e scriptul care face in asa fel incat sa se incarce toata pagina deodata si sa ti-o afiseze gata incarcata , nu numai sa afiseze acel box de incarcare . Cat despre faptul ca se incarca greu stiam si eu, nu trebuia sa-mi reprosezi , dar perfectiunea nu se poate ! Am incercat anumite metoda insa fara efect . Totul tine de comenzile SQL executate la incarcarea paginii , la numar peste 100 , numar destul de mare .xXx scrie:Apoi partea de Page loading este groaznica.... se incarca foarte greu (depinde de conexiunea la internet a unora, dar la unii care au conexiunea mai slaba, sunt deja niste vizitatori si potentiali user pierduti)
Si la faza asta m-ai spart ... dupa parerea ta ar fi trebuit sa ma iau dupa google.com sau yahoo.com sa nu fiu inscris niciun sistemd e gestionare nu ? Ca ele sunt site-uri "profesionale" . Bannerele acelea au un anumit rol, nu sunt puse acolo de umplutura . Conteaza sa tii cont si de domeniul SEO . Plus ca ele nu au nici 15% contributie la page load-ul intreg al paginii .xXx scrie:... asta probabil din cauza bannerelor de jos, ai putea reduce chestia asta daca le-ai elimina (vezi tu pe vreun site profesional asa multe bannere ?) ..
Ce motiv serios ai gasitxXx scrie:Si mai sunt multe lucruri care trebuie corectate, doar ca ma cam dor degetele)

- xXx
- Utilizator înregistrat
"Tonul" cu care vorbesti este clar ca vrei in sine sa "musamalizezi" tot ce zic eu cand stii prea bine ca am dreptate...
Intr-adevar coloanele sunt foarte ok (simetrice).. una mai mare si una mai mica =)) ... Si ai foarte multe bannere.. crezi ca te vor ajuta, intreaba ma pe toti care au forumuri.. intreaba pe marian de la utilizatori.ro, intreaba-l pe seelview, intreaba si informeaza-te... nu te ajuta, si in al 2 lea rand, tu nu-ti dai seama ca in momentul cand afiseaza bannerul de la un director se conecteaza automat la un alt server si incarca de acolo imaginea, si numarul ala de kb incarcati conteaza.. iti pun o imagine in pe o pagina html, de 100 kb... si daca se incarca greu.. e de vina sqlu ?
) wake up, man .. SEO nu consta sa-l bagi in 100 de directoare, uite ia exemplu de la mine, nu am niciun banner de la vreun director si nu sunt in prea multe .. si sunt mai optimizat ca tine ...
Ca sa-ti mai zic ceva evident in design, fiecare lucru pus pe site trebuie sa aiba o "functie" , sa foloseasca la ceva... logic.. si pe langa asta sa se potriveasca ...
Uite de exemplu pe siteul tau se pot gasi toate culorile din lume... (Mov, verde, rosu, roz, albastru, negru.. asta numai la text)
Sa continuam, inca o problema ai la afisarea la rubrica "ultimul mesaj" din index.. ia uite ce scrie:
Daca vrei da un raspuns de genul, stai ca textul e in asa multe culor ca mie-mi place ca forumul meu sa fie un curcubeu ... abtine-te te rog, eu doar am zis cum ar trebui sa arate, tie-ti ramane decizia, poti sa-l faci si cacaniu in dungi atata timp cat mie-mi spui doar un lucru "Mie-mi place sa fi colorat in toate culorile" in loc sa-mi vii cu argumente foarte proaste contra..
Intr-adevar coloanele sunt foarte ok (simetrice).. una mai mare si una mai mica =)) ... Si ai foarte multe bannere.. crezi ca te vor ajuta, intreaba ma pe toti care au forumuri.. intreaba pe marian de la utilizatori.ro, intreaba-l pe seelview, intreaba si informeaza-te... nu te ajuta, si in al 2 lea rand, tu nu-ti dai seama ca in momentul cand afiseaza bannerul de la un director se conecteaza automat la un alt server si incarca de acolo imaginea, si numarul ala de kb incarcati conteaza.. iti pun o imagine in pe o pagina html, de 100 kb... si daca se incarca greu.. e de vina sqlu ?

Ca sa-ti mai zic ceva evident in design, fiecare lucru pus pe site trebuie sa aiba o "functie" , sa foloseasca la ceva... logic.. si pe langa asta sa se potriveasca ...
Uite de exemplu pe siteul tau se pot gasi toate culorile din lume... (Mov, verde, rosu, roz, albastru, negru.. asta numai la text)
Sa continuam, inca o problema ai la afisarea la rubrica "ultimul mesaj" din index.. ia uite ce scrie:
Daca ar fi dupa tine.. forumurile noastre ar fi cam asa: 100 de moduri + design de toata panarama + page loading super greu + SEO doar din directoare web, care nu ajuta la mare lucru ...Astazi la
SpinTrick
Daca vrei da un raspuns de genul, stai ca textul e in asa multe culor ca mie-mi place ca forumul meu sa fie un curcubeu ... abtine-te te rog, eu doar am zis cum ar trebui sa arate, tie-ti ramane decizia, poti sa-l faci si cacaniu in dungi atata timp cat mie-mi spui doar un lucru "Mie-mi place sa fi colorat in toate culorile" in loc sa-mi vii cu argumente foarte proaste contra..
- Aliniuz
- Fost coleg
Nu acopar nimic din ce zici tu, si sincer nu cred ca ai dreptate in tot ce spui .
Coloana din stanga e cateodata mai mica decat cea din dreapta datorita faptului ca in tabela Maxime Aleatorii cateodata mai cad si Motto-uri foarte mici . E o chestie aleatorie, n-o pot controla .
Acum intr-un fel imi atribui si o insusire negativa, precum ca nu sunt informat dar le dau sfaturi la altii . Daca acele forumuri nu prea pun accentul pe domeniul SEO dupa parerea ta ar fi trebuit sa ma iau si eu dupa ele ca ele is mai nu stiu cum . Fiecare lucru are partile lui bune si rele . In legatura cu acele banere din footer , ajuta foarte mult la optimizarea SEO dar ingreuneaza si putin page loadul . Ori mie imi convine acest lucru .
Coloana din stanga e cateodata mai mica decat cea din dreapta datorita faptului ca in tabela Maxime Aleatorii cateodata mai cad si Motto-uri foarte mici . E o chestie aleatorie, n-o pot controla .
Acum intr-un fel imi atribui si o insusire negativa, precum ca nu sunt informat dar le dau sfaturi la altii . Daca acele forumuri nu prea pun accentul pe domeniul SEO dupa parerea ta ar fi trebuit sa ma iau si eu dupa ele ca ele is mai nu stiu cum . Fiecare lucru are partile lui bune si rele . In legatura cu acele banere din footer , ajuta foarte mult la optimizarea SEO dar ingreuneaza si putin page loadul . Ori mie imi convine acest lucru .
Chia crezi ?xXx scrie:Daca ar fi dupa tine.. forumurile noastre ar fi cam asa: 100 de moduri + design de toata panarama + page loading super greu + SEO doar din directoare web, care nu ajuta la mare lucru ...
- MJR
- Fost coleg
sint de acord in mare parte cu ce a scris xXx. tu ai confundat complexitatea unui forum cu incarcarea lui pina la refuz. si daca pui sute de moduri, dupa tine inseama ca este complex. ei bine, nu este deloc asa. acele moduri, multe dintre ele puse absolut de pomana, nu fac altceva decit sa-ti ingreuneze forumul. de aceea modurile se pun in functie de ceea ce-ti trebuie. ori tu parca ai intrat intr-o competitie de genul: "cine instaleaza mai multe moduri pe un forum."
de exemplu... ora exacta.. la ce este necesar acest mod? nu are lumea ora la calculator? si numai exacta nu e, pt ca ea iti ia aceeasi ora ca cea din calculator, deci... frectie la picior de lemn.
apoi vine pomelnicul ala de jos cu: Promovare & Publicitate... adica promovarea lor de fapt
, pt ca, din proprie experienta iti spun, ca nu treb sa insiri zeci de bannere in site... eu nu am avut niciodata un astfel de banner pe site, si cu toate asta am un PageRank de 7. astea sint doar doua exemple...
cit priveste design-ul, din punctul meu de vedere este aproape inexistent. faptul ca (asa cum a observat si xXx) folosesti o multime de culori, asta nu da deloc bine in design... sau poate ar da, insa nu asa cum sint ele folosite acolo. si in afara de asta, mie unul imi da impresia de ceva aruncat acolo pe ideea, sa fie acolo. culori schimbate nu inseamna design.
si am mai observat o chestie... traducerea cred ca este schimbata, cel putin asa am impresia. oricum ar fi, mi-a placut formularea asta: "Membri ce au o zi de nastere in urmatoarele 14 zile". eu nu stiu pe nimeni care sa aiba mai mult de o zi de nastere. deci.... mi se pare total aiurea formularea.
de exemplu... ora exacta.. la ce este necesar acest mod? nu are lumea ora la calculator? si numai exacta nu e, pt ca ea iti ia aceeasi ora ca cea din calculator, deci... frectie la picior de lemn.
apoi vine pomelnicul ala de jos cu: Promovare & Publicitate... adica promovarea lor de fapt

cit priveste design-ul, din punctul meu de vedere este aproape inexistent. faptul ca (asa cum a observat si xXx) folosesti o multime de culori, asta nu da deloc bine in design... sau poate ar da, insa nu asa cum sint ele folosite acolo. si in afara de asta, mie unul imi da impresia de ceva aruncat acolo pe ideea, sa fie acolo. culori schimbate nu inseamna design.
si am mai observat o chestie... traducerea cred ca este schimbata, cel putin asa am impresia. oricum ar fi, mi-a placut formularea asta: "Membri ce au o zi de nastere in urmatoarele 14 zile". eu nu stiu pe nimeni care sa aiba mai mult de o zi de nastere. deci.... mi se pare total aiurea formularea.
- Aliniuz
- Fost coleg
Eu am vrut sa fac un forum hiperfunctional , cu mult mai multe facilitati decat ceea ce ofera un sistem default phpbb . Eu nu sunt in nicio competitie cu nimeni pe acest criteriu , poate ca am dat de inteles ca da insa raspunsul e nu . Poate ca ai dreptate ... poate ca am folosit mult prea multe moduri , insa nu vad cu ce ar ingreuna forumul , tot ce vreau e sa ofer o gama larga si variata de facilitati utilizatorului inregistrat .MJR scrie:sint de acord in mare parte cu ce a scris xXx. tu ai confundat complexitatea unui forum cu incarcarea lui pina la refuz. si daca pui sute de moduri, dupa tine inseama ca este complex. ei bine, nu este deloc asa. acele moduri, multe dintre ele puse absolut de pomana, nu fac altceva decit sa-ti ingreuneze forumul. de aceea modurile se pun in functie de ceea ce-ti trebuie. ori tu parca ai intrat intr-o competitie de genul: "cine instaleaza mai multe moduri pe un forum."
Acel ceas flash nu l-am pus ca pe o utilitate , l-am pus pentru a influenta pozitiv designul index-ului .MJR scrie:de exemplu... ora exacta.. la ce este necesar acest mod? nu are lumea ora la calculator? si numai exacta nu e, pt ca ea iti ia aceeasi ora ca cea din calculator, deci... frectie la picior de lemn.
Nu sunt un expert in tainele SEO , insa acolo unde am ajuns cu documentatia , am inteles ca asta e cea mai buna metoda de a avea un site optimizat de motoarele de cautare si de a avea un PR f bun . Daca zici ca tu n-ai folosit asa ceva poate ma informezi si pe mine cum de anume ai PR-ul 7 fara ca site-ul tau sa fie inscris in directoare web .MJR scrie:apoi vine pomelnicul ala de jos cu: Promovare & Publicitate... adica promovarea lor de fapt, pt ca, din proprie experienta iti spun, ca nu treb sa insiri zeci de bannere in site... eu nu am avut niciodata un astfel de banner pe site, si cu toate asta am un PageRank de 7. astea sint doar doua exemple...
Atat am considerat eu ca trebuie facut pentru a schimba aspectul general al forumului . Asa am considerat eu de cuviinta sa asociez culorile , iar daca zici ca o anumita culoare sau anumite culori chiar strica design-ul in anumite parti, atunci as dori cateva exemple concrete .MJR scrie:cit priveste design-ul, din punctul meu de vedere este aproape inexistent. faptul ca (asa cum a observat si xXx) folosesti o multime de culori, asta nu da deloc bine in design... sau poate ar da, insa nu asa cum sint ele folosite acolo. si in afara de asta, mie unul imi da impresia de ceva aruncat acolo pe ideea, sa fie acolo. culori schimbate nu inseamna design.
"Total aiurea" ... deja exagerezi . E gresit dpdv al sensului , in orice caz multumesc pt critici si pt aceasta atentionare .MJR scrie:si am mai observat o chestie... traducerea cred ca este schimbata, cel putin asa am impresia. oricum ar fi, mi-a placut formularea asta: "Membri ce au o zi de nastere in urmatoarele 14 zile". eu nu stiu pe nimeni care sa aiba mai mult de o zi de nastere. deci.... mi se pare total aiurea formularea.
- MJR
- Fost coleg
sa stii ca n-am exagerat cu nimic... din contra, am fost cit se poate de "intelegator", cu observatiile aduse forumului tau. eu le spun observatii, tu le spui critici.. de aici vezi diferenta de gindire si de perceptie a ceea ce ti se spune... ma rog...
tu vad ca ai o probelema de intelegere... eu NU am spus ca nu l-am inscris in directoare. am spus ca nu am pus niciodata bannere pe site.. si de inscris l-am inscris, insa nu in asa multe. doar in citeva. insa este gasit in majoritatea motoarelor de cautare si portaluri. dc? pt ca pur si simplu a fost indexat. de exemplu, eu l-am gasit in portaluri de care nici nu stiam. si de asta am spus ca nu mi-au folosit acele bannere, pe care de altfel nici nu le-am pus. dar daca tu vrei sa faci colectie, n-ai decit.
referitor la ceea ce am spus legat de culori, iar vad ca eu zic una, tu intelegi alta. eu am spus ca folosesti o multime de culori si ca asta nu da bine in design, nu am spus ca o anumita culoare nu merge. reciteste ce am scris....
si da, nu da bine. uita-te asa la cum arata prima pagina, si o sa vezi ca parca e pestrita. numara asa, de curiozitate sa vezi cam cite culori ai. si retine, am spus culori, nu nuante de culori.
tu vad ca ai o probelema de intelegere... eu NU am spus ca nu l-am inscris in directoare. am spus ca nu am pus niciodata bannere pe site.. si de inscris l-am inscris, insa nu in asa multe. doar in citeva. insa este gasit in majoritatea motoarelor de cautare si portaluri. dc? pt ca pur si simplu a fost indexat. de exemplu, eu l-am gasit in portaluri de care nici nu stiam. si de asta am spus ca nu mi-au folosit acele bannere, pe care de altfel nici nu le-am pus. dar daca tu vrei sa faci colectie, n-ai decit.
referitor la ceea ce am spus legat de culori, iar vad ca eu zic una, tu intelegi alta. eu am spus ca folosesti o multime de culori si ca asta nu da bine in design, nu am spus ca o anumita culoare nu merge. reciteste ce am scris....
si da, nu da bine. uita-te asa la cum arata prima pagina, si o sa vezi ca parca e pestrita. numara asa, de curiozitate sa vezi cam cite culori ai. si retine, am spus culori, nu nuante de culori.
- Aliniuz
- Fost coleg
Nu fac colectie daca asta ai inteles tu ... pur si simplu inscrierea siteurilor in directoarele web au necesitat si un banner din partea mea catre site-ul lor , nu le-am pus eu ca aratau frumos .
Critici, observatii ideea conteaza . Eu le apreciez intrucat fara ele forumul ar ramane cu defectele care le are , lucru ce evident ca nu-mi convine .
Devii prea personal cu "problema de intelegere" . Unde am spus eu clar si raspicat ca nu ti-ai inscris site-ul in director ? Doar credeam ca folosesti alte metode mai "tainice" pentru optimizarea SEO .
Cat despre culori , voi limita si eu paleta de culori ce o folosesc pe site .
Critici, observatii ideea conteaza . Eu le apreciez intrucat fara ele forumul ar ramane cu defectele care le are , lucru ce evident ca nu-mi convine .
Devii prea personal cu "problema de intelegere" . Unde am spus eu clar si raspicat ca nu ti-ai inscris site-ul in director ? Doar credeam ca folosesti alte metode mai "tainice" pentru optimizarea SEO .
Cat despre culori , voi limita si eu paleta de culori ce o folosesc pe site .