probleme de instalare pe Windows

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
BigKaluha
Nou venit

probleme de instalare pe Windows

Mesaj de BigKaluha »

nu am folosit pana acum asa ceva insa tre sa instalez la serviciu un forum pe un windows XP

am instalat MySQL , Apache am facut folderul forum, cand scriu localhost/forum e ok ..se vede directorul insa nu stiu cum sa instalez softul de forum..cum sa fac baza aia de date cu phpmyadmin..adica nu mai inteleg nimic desi citesc de vreo doua zile.se pare ca majoritatea tutorialelor sunt pentru linux ? sau deja vad eu dublu?

poate sa ma lamureasca cineva ? seful vrea forum si n-am nici un hint cum naiba sa-l pun!
imi poate explica cineva pas cu pas cum sa fac? sunt economist asa ca spuneti-mi ca la fraieri..
multumesc anticipat !
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de danielt »

Instalarea forumului se face pe Windows la fel ca pe Linux. Tot ceea ce trebuie sa stii este crearea unei baze de date - indiferent de softul folosit.

Pentru a creez o noua de baze se recomanda folosirea aplicatiei PhpMyAdmin care este simplu de instalat:

1. se downloadeaza;
2. se copie in htdocs;
3. se deschide fisierul de configurare config.inc.php si se completeaza campurile conform instructiunilor...

Model:

Cod: Selectaţi tot

/**
 * Server(s) configuration
 */
$i = 0;
// The $cfg['Servers'] array starts with $cfg['Servers'][1].  Do not use $cfg['Servers'][0].
// You can disable a server config entry by setting host to ''.
$i++;
$cfg['Servers'][$i]['host']          = 'localhost'; // MySQL hostname
$cfg['Servers'][$i]['port']          = '';          // MySQL port - leave blank for default port
$cfg['Servers'][$i]['socket']        = '';          // Path to the socket - leave blank for default socket
$cfg['Servers'][$i]['connect_type']  = 'tcp';       // How to connect to MySQL server ('tcp' or 'socket')
$cfg['Servers'][$i]['compress']      = FALSE;       // Use compressed protocol for the MySQL connection
                                                    // (requires PHP >= 4.3.0)
$cfg['Servers'][$i]['controluser']   = '';          // MySQL control user settings
                                                    // (this user must have read-only
$cfg['Servers'][$i]['controlpass']   = '';          // access to the "mysql/user"
                                                    // and "mysql/db" tables)
$cfg['Servers'][$i]['auth_type']     = 'config';    // Authentication method (config, http or cookie based)?
$cfg['Servers'][$i]['user']          = 'numele de user de acces la baza de date';      // MySQL user
$cfg['Servers'][$i]['password']      = 'parola de acces la baza de date';          // MySQL password (only needed
                                                    // with 'config' auth_type)
$cfg['Servers'][$i]['only_db']       = '';          // If set to a db-name, only
                                                    // this db is displayed
                                                    // at left frame
                                                    // It may also be an array
                                                    // of db-names
$cfg['Servers'][$i]['verbose']       = '';          // Verbose name for this host - leave blank to show the hostname

$cfg['Servers'][$i]['pmadb']         = '';          // Database used for Relation, Bookmark and PDF Features
                                                    // (see scripts/create_tables.sql)
                                                    //   - leave blank for no support
                                                    //     DEFAULT: 'phpmyadmin'
$cfg['Servers'][$i]['bookmarktable'] = '';          // Bookmark table
                                                    //   - leave blank for no bookmark support
                                                    //     DEFAULT: 'PMA_bookmark'
$cfg['Servers'][$i]['relation']      = '';          // table to describe the relation between links (see doc)
                                                    //   - leave blank for no relation-links support
                                                    //     DEFAULT: 'PMA_relation'
$cfg['Servers'][$i]['table_info']    = '';          // table to describe the display fields
                                                    //   - leave blank for no display fields support
                                                    //     DEFAULT: 'PMA_table_info'
$cfg['Servers'][$i]['table_coords']  = '';          // table to describe the tables position for the PDF schema
                                                    //   - leave blank for no PDF schema support
                                                    //     DEFAULT: 'PMA_table_coords'
$cfg['Servers'][$i]['pdf_pages']     = '';          // table to describe pages of relationpdf
                                                    //   - leave blank if you don't want to use this
                                                    //     DEFAULT: 'PMA_pdf_pages'
$cfg['Servers'][$i]['column_info']   = '';          // table to store column information
                                                    //   - leave blank for no column comments/mime types
                                                    //     DEFAULT: 'PMA_column_info'
$cfg['Servers'][$i]['history']       = '';          // table to store SQL history
                                                    //   - leave blank for no SQL query history
                                                    //     DEFAULT: 'PMA_history'
$cfg['Servers'][$i]['verbose_check'] = TRUE;        // set to FALSE if you know that your PMA_* tables
                                                    // are up to date. This prevents compatibility
                                                    // checks and thereby increases performance.
$cfg['Servers'][$i]['AllowDeny']['order']           // Host authentication order, leave blank to not use
                                     = '';
$cfg['Servers'][$i]['AllowDeny']['rules']           // Host authentication rules, leave blank for defaults
                                     = array();
4. dupa conectarea corecta ar trebui sa vezi in browser doua frameuri. In cel din stanga ai bazele de date - doar mysql - iar in dreapta anumite toolsuri. Acolo ai: Create new database unde scrii numele bazei de date noi, de ex. forum si click pe Create.
5. daca totul a mers okay... fii fericit, ai o baza de date pentru forum... si nu mai ramane decat sa citesti cu atentie urmatoarele articole ajutatoare :-)

Articole utile:
Instalarea forumului phpBB - instalare noua
Instalarea forumului PhpBB - contine si imagini din timpul instalarii.[/code]
BigKaluha
Nou venit

Mesaj de BigKaluha »

mersi mult pentru hint-uri.maine cand o sa ajung la serviciu o sa incerc sa urmez instructiunile pas cu pas..
ma cam sperie ce ai scris cu verde , eu sunt economist si am cunostinte mai mult accidentale in domeniu , nu sistematizate .

toate cele bune
BigKaluha
Nou venit

Mesaj de BigKaluha »

salut din nou.

mai am cateva intrebari daca se poate :

1.Ce e ala htdocs ?
2.cand scriu un browser localhost/forum imi deschide panoul de install insa cred ca problema tot de la database este care pur si simplu nu stiu de unde sa o incep.intrebare : ce fac cu fisierul pe care mi l-ai descris? ii dau copypaste undeva ? nu prea am notiuni de programare , cunostintele mele referitoare la internet se rezuma la FTP-uri, mail-uri pop3 /smtp , adica servicii.

ca sa recapitulez..imi ruleaza apache-ul ( cand dau localhost imi apar directoarele , mai am o chestie php DBG care cika listening.cand scriu local/host forum este in browser , se deschide ..deci problema e tot la baza de date pe care nu inteleg de unde sa o incep barem.

ma rog..ziua e lunga , tigari am...
ai putea sa-mi explici mai detaliat ijn limita timpului?
multumesc
BigKaluha
Nou venit

Mesaj de BigKaluha »

din nou...am ajuns la documentul care l-ai inserat in pagina , scrie cam acelasi lucru ca la tine numai ca al meu e numai in engleza.asta nu e problema insa ce-i fac mai departe? tre sa-l iau la rand si sa fac modificari dupa modelul tau ?

de aici nu reusesc sa trec mai departe? poti sa-mi spui ca la prosti pe ce sa apas? folosesc Maguma Studio for PHP ca software :)
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

BigKaluha scrie:din nou...am ajuns la documentul care l-ai inserat in pagina , scrie cam acelasi lucru ca la tine numai ca al meu e numai in engleza.
Incearca varianta in limba romana. Citeste Instructiunile de instalare in limba romana :!: , apoi alege una din versiunile in limba romana de aici :!:
BigKaluha scrie: asta nu e problema insa ce-i fac mai departe? tre sa-l iau la rand si sa fac modificari dupa modelul tau ?
Daca engleza nu e o problema poti cere ajutor si pe
http://www.phpBB.com
Trebuie sa faci modificarile care iti sunt indicate chiar in config.inc.php dupa // :D
BigKaluha scrie: de aici nu reusesc sa trec mai departe? poti sa-mi spui ca la prosti pe ce sa apas? folosesc Maguma Studio for PHP ca software :)
Cred ca trebuie sa studiezi putin :D Nu cred ca e asa greu de citit sau de cautat chiar aici :!:
Si daca nu te descurci poti apasa butonul Shut Down :twisted:
Ultima oară modificat 14-Oct-2003, 14:59:13 de către dorin, modificat 1 dată în total.
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Nivel php: Puţin experimentat

Re: probleme de instalare pe Windows

Mesaj de dorin »

BigKaluha scrie: sunt economist asa ca spuneti-mi ca la fraieri..
Nu pot sa cred ca toti economistii sunt asa cum zici tu :D
danielt

Mesaj de danielt »

Este excelent faptul ca ai instalat serverul Apache si Php. Pentru a putea rula forumul va trebui sa instalezi si serverul de baze de date MySQL. I-l ai instalat?

Dupa ce imi dai un raspuns mergem mai departe :-)
BigKaluha
Nou venit

Re: probleme de instalare pe Windows

Mesaj de BigKaluha »

dorin scrie:
BigKaluha scrie: sunt economist asa ca spuneti-mi ca la fraieri..
Nu pot sa cred ca toti economistii sunt asa cum zici tu :D
hehe daca ai vrea sa afli despre niste stornari si conturi ai avea si tu dificultati.imagineaza-ti ca nu am mai pus mana pe asa ceva..e a doua zi.
danielt sa nu razi..un coleg a reusit sa ne viruseze reteaua asa ca azi nu m-am mai uitat pe nimic..azi formatez compul si o iau de la capat..
nu stiu daca rulez mySQL-ul..eu am apasat acolo pe o chestie dar nu sunt sigur

phpdev -> mySQL -> mysql_NT
din programs de la windows..dupa care virusat unul reteaua si au inceput sa apara niste chestii ciudate asa ca am dat format.sefu e prea zgarcit sa cumpere un ativirus eh..
cred ca va amuzati copios pe seama mea dar asta e:))

asta am apasat..inseamna ca merge ? cum verifici ?
danielt

Mesaj de danielt »

Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”