Am mari probleme cu diacriticile!!! HELP

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Închis
ionu
Nou venit

Am mari probleme cu diacriticile!!! HELP

Mesaj de ionu »

Am istalat phpbb 2.0.6, cu cu thema silver.. in romana.
Cu view source am verificat exista charset=ISO-8859-2.
Mai exact SH si TZ nu se vad...

Ce pot sa fac sa mearga bine?
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

ce browser ai ? Ce setare ai (in cazul IE) la View->Encoding ?
ionu
Nou venit

Mesaj de ionu »

:?: :?: :?:
Mda, se pare ca aveai dreptate, dar totushi am o mare nalamurire.
Nu ar trebui cu setari identice la IE, pe www.phpbb.ro vad diacriticile iar pe siteul meu nu. Am incerct de pe mai multe compuri de la job shi aceeashi problema..
Pe siteul la care voi atasha froumul, www.itportal.ro, se vad diacriticile corect. Concluzia mea, este ca chiar daca setez eu IE-ul corect, nu am rezolvat nimic, pentru ca multi altii care vor vizita forumul nu vor vedea corect fonturile.
Alta sugestie? :?
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de danielt »

Neafişarea corectă a diacriticelor poate fi datorată şi serverului pe care este instalat forumul. Verifică cu un text simplu, scris cu diacritice, dacă sunt afişate corect.
ionu
Nou venit

Mesaj de ionu »

Danielt, nu este nici o problema cu serverul, repet ce am scris mai sus, dar de data asta voi incerca s[ fiu ceva mai clar :wink: , Forumul va fi "atasat" siteului www.itportal.ro, site pe care textele si meniurile sunt cu diacritice si functioneaza perfect. Momentan forumul este instalat pe acelas server, la aceeasi adresa numai ca este www.itportal.ro/forum, eu cred ca pica din start vina serverului. Vina aprope sigur imi apartine mie. Probabil am scapt ceva prin configurari. Poate cinva sa specifice cu exactitate unde trebuia inserat charset=ISO-8859-2, poate ca eu l-am pus gresit numai in overall_header.php?
mihaitza
Fost coleg
Versiune: 3.0.5
Server: Windows
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de mihaitza »

Pai din câte ştiu eu, există în partea de sus a fişierelor de traducere şi forumul îl foloseşte de acolo....
secarica
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.x
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de secarica »

Ai o problemă cu serverul.

Pagina principală o vezi corect doar din cauză că caracterele cu diacritice sunt codate ca entităţi SGML (de genul &#xxx;). Uită-te în sursa paginii şi ai să vezi şi singur.

Cît despre server - nu mă pricep, dar ştiu un caz unde un tip şi-a zdrobit creierii vre-o zi întreagă şi a găsit ce trebuia eliminat din configurarea lui (serverul forţa codarea de tip Western pentru orice pagină cerută).

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”