Actualizarea forumului la versiunea curentă.

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Fight
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Actualizarea forumului la versiunea curentă.

Mesaj de Fight »

Salut.
Am o gramada de moduri instalate pe forum si singura solutie era patch-ul phpBB-2.0.11_to_2.0.14.patch.

Am copiat fisierele pe server si phpBB-2.0.11_to_2.0.14.patch-ul.

Rulez urmatoarea comanda:

Cod: Selectaţi tot

patch -cl -d -p1 < phpBB-2.0.11_to_2.0.14.patch
Si primesc eroarea:

500 Patch not understood.
Pt toate operatiunile de upload si de rularea comenzilor folosesc Total Commander.

Am urmat si o solutie descrisa in alt post cu EditPlus (de a salva patch-ul in format PC) si tot nu a mers.

Trebuie cumva sa fac altfel?

Multumesc.
Valentin.

[edit="BuGsY"]Subiect lipit cu un altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
flowers
AdministratorAdministrator

Mesaj de flowers »

Reinstalare / Actualizare phpBB
- patch files
Pasul 4
Rulaţi folosind linia de comandă:

patch -cl -d [PHPBB DIRECTORY] -p1 < [PATCH NAME]
unde PHPBB DIRECTORY este numele directorului unde se găseşte forumul phpBB şi unde PATCH NAME este numele fişierului de patch pe care doriţi să-l executaţi.
Se execută repede, să sperăm fără erori.

Dacă nu merge, va trebui să încercaţi următoarea metodă de actualizare descrisă în acest articol. Alternativ, dacă stiţi cum, puteţi să examinaţi fişierele .rej pentru a determina ce şi unde aţi greşit şi să faceţi manual modificările la sursă.
In comanda ta lipseste PHPBB DIRECTORY. Daca nu merge, poti sa aplici MODificările 'Code Changes'.
Fight
Utilizator înregistrat

Mesaj de Fight »

patch -cl -d hosting/web/forum.fight.ro/www/ -p1 < phpBB-2.0.11_to_2.0.14.patch

patch -cl -d http://forum.fight.ro/ -p1 < phpBB-2.0.11_to_2.0.14.patch

Indiferent cum scriu tot nu intelege....
Ma chinui degeaba de o gramada de timp.
Snappy
Utilizator înregistrat

Mesaj de Snappy »

incearca sa faci patch-ul manual cu pachetele:

2.0.11 to 2.0.12 + 2.0.12 to 2.0.14 + 2.0.13 to 2.0.14

facute manual... eu personal asa am facut de la 2.0.10 la 2.0.14 - mi-a luat ceva vreme, dar... asta este.. .trebuie facute, indiferent de durata si dificultate...
Fight
Utilizator înregistrat

Mesaj de Fight »

Ma omori :)
N-am atata timp.
Trebuie sa fie o solutie mai simpla cumva.
Oricum - felicitari pt rabdare. As vrea sa am si eu timpul&rabdarea necesara pt asa ceva.
Toate cele bune.
Valentin.
flowers

Mesaj de flowers »

Am incercat sa fac update de la un forum phpbb 2.0.13 la 2.0.14.
Rulez pe un sistem de operare Windows XP, deci imi trebuie o unealta de patch sub Windows. De la http://unxutils.sourceforge.net/ am descarcat UnxUtils.zip. Din arhiva ma intereseaza fisierul patch.exe. Am luat forumul 2.0.13 si l-am pus in C:\forum. In acelasi director trebuie sa fie fisierul phpBB-2.0.13_to_2.0.14.patch si patch.exe.
In Command Prompt am dat comenzile:

F:\Documents and Settings\c:
C:\cd forum
C:\forum>patch -cl -d c:\forum -p1 < phpBB-2.0.13_to_2.0.14.patch
Aici am primit eroarea:

patch: **** malformed patch at line 13: ----
Logic, daca stai sa te gandesti ca phpBB-2.0.13_to_2.0.14.patch este fisier Unix. L-am convertit in DOS cu un editor de text UltraEdit: File>Conversions>UNIX/MAC to DOS. Iata ce scrie in Help:
UNIX/MAC to DOS command (File menu)
Use this command to correct the end of line characters for display in UltraEdit and other text editors.

Some documents generated from UNIX-based systems (and some other systems) do not terminate each line with a carriage return and line feed. UltraEdit requires all lines to be terminated with a carriage return and line feed character.

This command searches the file for all carriage return and line feed characters. If a carriage return character is found without an accompanying line feed character, a line feed character is added. If a line feed character is found without a preceding carriage return character a carriage return character is inserted. If a line feed is found preceding a carriage return the characters are reversed.
La topicurile How to apply a patch on windows?, [RESOLVED] Patching problem am citit si alta modalitate de conversie Unix->DOS daca folositi EditPlus
Black Fluffy Lion scrie:Go to Document-->File Format (CR/LF)Go to Document-->File Format (CR/LF), change it to PC and then save the file and run the patch command again
Am rulat din nou comanda cu phpBB-2.0.13_to_2.0.14.patch transformat pentru DOS.

C:\forum>patch -cl -d c:\forum -p1 < phpBB-2.0.13_to_2.0.14.patch
Si raspunsul a fost:

patching file 'admin/admin_styles.php'
...
patching file 'viewtopic.php'
Nu uitati la sfarsit sa faceti update si la baza de date prin rularea din browser update_to_latest.php.
alexz
Utilizator înregistrat

intrebare referitoare la upgradarea versiunii forumului

Mesaj de alexz »

am luat de pe aici de pe site "phpbb_2014_to_2015.zip" si am procedat in felul urmator..am descarcat o arhiva de phpbb2014, am modificat dupa instructiuni ceea ce trebuia modificat si le-am trimis(fisierele php modificate) pe site-ul unde am forumul hostat apoi am rulat acel install; totul bine si frumos, fara erori semnalate, insa in loc sa imi afiseze forumul nu deschide nimic, nu afiseaza erori, e o pagina alba doar; fiind excesiv de atent, ( si bine am facut ) am procedat cu instalarea asta pe un forum de proba; intrebarea mea e daca as putea sa procedez si altfel pentru a-mi actualiza versiunea forumului avand in vedere ca metoda asta a esuat.

[edit="BuGsY"]Subiect lipit cu un altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

alexz, pai normal ca nu au functionat, daca vroiai sa faci teste trebuia sa instalezi un forum 2.0.14, apoi sa modifici fisierele potrivit instructiunilor din arhiva descarcata si apoi sa verifici daca functioneaza.
alexz
Utilizator înregistrat

Mesaj de alexz »

imi cer scuze daca nu am fost suficient de clar... aveam forumul phpbb2.0.14 instalat si functiona foarte bine; unde am gresit (cred) a fost ca am modificat fisierele dintr-o arhiva de phpbb2.0.14 noua, adica nu le-am luat pe cele de pe site-ul unde era forumul gandindu-ma ca nu exista diferente intre ele;

as vrea sa stiu daca pot sa iau filele ce ar trebui sa le modific eu direct dintr-o arhiva phpBB-2.0.15, sa le pun suprascriu cu cele pe care le am pe site(2.0.14) si sa rulez acel install/update_to_latest.php
bogdan
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

XERY scrie:am avzut la permisiuni ca pot lasa accesu numai la uesri privatzi .. cum adika privatzi? ce este un user privat.. si de unde pot sa fak eu un user privat? :D
vezi viewtopic.php?p=15991#15991
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”