Ultimate Points - Problema

Discuţii legate de instalarea şi funcţionarea unor MODificări vechi sau noi ale forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
rMb
Nou venit
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Ultimate Points - Problema

Mesaj de rMb »

buna ziua,

Nivel cunostinte Mediu
datele forumului sunt urmatoarele.
http://www.fgscs.ro/forum
PHPBB 3.0.11
moduri : List subforums in columns si Ultimate Points (automod)
template : SEO
Limbi: en/ro
PHP Version 5.3.19
MySQL 5.5.28-log
Linux gazduire.toolz.ro 3.2.0-0.bpo.3-amd64 #1 SMP Thu Aug 23 07:41:30 UTC 2012 x86_64

Inainte de toate modificarile am facut un backup total.

Problema:
Am incercat sa dezinstalez Ultimate Points 1.1.0 si sa instalez 1.1.2 din cauza unei erori pe care o afisa cand avertizam un user

Cod: Selectaţi tot

SQL ERROR [ mysql4 ]

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE user_id = 1690' at line 3 [1064]

SQL

UPDATE phpbb_users SET user_points = user_points - WHERE user_id = 1690

BACKTRACE

FILE: [ROOT]/includes/db/mysql.php
LINE: 175
CALL: dbal->sql_error()

FILE: [ROOT]/includes/points/functions_points.php
LINE: 385
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: [ROOT]/includes/mcp/mcp_warn.php
LINE: 505
CALL: substract_points()

LINE: 275
CALL: add_warning()

LINE: 63
CALL: mcp_warn->mcp_warn_post_view()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 513
CALL: mcp_warn->main()

FILE: [ROOT]/mcp.php
LINE: 244
CALL: p_master->load_active()
Dupa codul erori eu inteleg ca nu se putea realiza retragerea de "puncte".
In continuare am procedat la dezinstalarea modului Ultimate Points 1.1.0. La dezinstalare mi`au aparut cateva linii rosii pentru unele moduri, pentru care vrajitorul imi arata ca nu sunt instalate.

dupa dezinstalare incercand sa accesez prima pagina am primit eroarea HTTP 500 Internal Server Error

In continuare am procedat la instalarea Ultimate Points 1.1.2

dupa instalare incercand sa accesez prima pagina eroarea HTTP 500 Internal Server Error persista

In continuare am procedat la restaurarea bazei de date cu backup`ul total realizat inainte de toate acestea

Eroarea HTTP 500 Internal Server Error persista, ce sa fac ?

LE: Am uitat sa precizez ca in Panoul de Administrare pot lucra fara probleme....nu stiu daca se subintelegea din postul precedent.

Multumesc,

Alin
rMb
Nou venit
Nivel phpBB: Mediu

Re: Problema forum

Mesaj de rMb »

Salut inca odata,

Incep prin a`mi cere scuze fata de comunitate pentru 2xpost dar sunt de parere ca nu ar fi trebuit sa modific mesajul initial pentru a pastra o mica istorie cu scopul de a ajuta si alti utilizatori care intampina aceasta problema.

Referitor la postul meu initial pot spune ca am rezolvat problema. Am observat ca dupa instalarea/dezinstalarea
Ultimate Points Mod permisiunile fisierelor principale din directorul radacina al forumului au fost rescrise cu valoarea 777. Motiv pentru care hostul imi blocheaza accesul la forum din motive de siguranta.
Pentru necunoscatori valoarea 777 pe fisierele forumului inseamna access total direct din browser. Lucru care prezinta un risc major deoarece orice "intrus" care are cunostinte in domeniu poate cauza pagube iremediabile asupra forumului.

Revenind la problema initiala prezentata in primul meu post pentru care am procedat la folosirea unei versiuni mai recente a Modului Ultimate Points.

Chiar si cu Ultimate Points 1.1.2 tot ma lovesc de urmatoarele erori:

1. Utilizatorii nu primesc la inregistrare numarul de "puncte" setat in configurator.
2. Atunci cand penalizez un utilizator prin WARN, punctele nu sunt cazute asa cum am configurat si imi apare urmatoarea eroare:

SQL ERROR [ mysql4 ]

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE user_id = 1690' at line 3 [1064]

SQL

UPDATE phpbb_users SET user_points = user_points - WHERE user_id = 1690

BACKTRACE

LINE: 505

In incercarea de a rezolva aceasta problema am urmat pasii prezentati in http://www.phpbb.ro/knowledge/kb_show.php?id=94 si am facut actualizarea bazei de date.

Dupa actualizare pot avertiza un utilizator prin WARN fara a mai primii eroarea prezentata mai sus, totusi numarul de puncte nu este scazut din totalul punctelor utilizatorului asa cum am setat in configurator.
In continuare am inregistrat un nou utilizator iar in momentul avertizarii prin WARN m`am lovit din nou de aceiasi eroare

SQL ERROR [ mysql4 ]

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE user_id = 2415' at line 3 [1064]

SQL

UPDATE phpbb_users SET user_points = user_points - WHERE user_id = 2415

BACKTRACE

LINE: 508

Inteleg ca trebuie sa actualizez baza de date pentru fiecare utilizator nou??? Nu are logica!
S`a mai lovit cineva de aceasta problema?

In continuare va prezint doua setari pentru care as avea nevoie de putin ajutor, respectivele au o importanta majora pentru mine si orice sfat sau ajutor este foarte apreciat.

1. In setarile specifice unui anumit forum se pot seta numarul de monezi alocate pentru creearea unui topic sau raspuns.
Pentru o categorie speciala am pus o valoare negativa, respectiv -50. Lucru care functioneaza iar utilizatorul este penalizat cu -50 de puncte pentru fiecare topic nou creeat, totusi un utlizator care are 0 puncte, poate creea un topic nou iar balanta sa va arata -50.
Ma intereseaza daca exista vre`o posibilitate in a interzice creearea de noi topicuri daca utilizatorul nu are numarul necesar de puncte!!!

2. Este posibil sa creez o legatura intre punctele utilizatorului si o alta baza de date care este hostata pe un server diferit. Exemplu:
AS dori daca se poate ca utilizatorul sa poata folosii 100 de puncte de pe forum pentru a cumpara 10000 puncte experienta.(multiplicator 100, pentru a evita alte probleme).

Multumesc,

Alin

LE: Daca se poate, doresc ca un moderator sa modifice titul postului in ceva mai relevant cum ar fi "Ultimate Points". Multumesc
bogdan
AdministratorAdministrator
Nivel phpBB: Experimentat

Re: Ultimate Points - Problema

Mesaj de bogdan »

Din pacate nu te pot ajuta la intrebarile specifice de functionarea acestui MOD pentru ca nu l-am folosit.

In schimb pentru mesajul de eroare: e normal sa primesti aceea eroare pentru ca e un SQL invalid. In loc de

UPDATE phpbb_users SET user_points = user_points - WHERE user_id = 2415
ar trebui sa ai

UPDATE phpbb_users SET user_points = aici_trebuie_sa_fie_nr_de_puncte WHERE user_id = 2415
.

Solutie: trebuie sa verifici codul pe care l-ai modificat conform cu instructiunile de instalare ale MOD-ului.
Închis

Înapoi la “3.0.x Suport pentru MODificări”