SQL Error : 1062 Duplicate entry '2663' for key 1

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
andra
Nou venit

Mesaj de andra »

Din gresala s-au sters mesaje din FORUM.
La restauraea unei baze anterioare primesc mesajul" Nici un fisier nu a
fost publicat / incarcat."
Am extras mesajele care trebuiau repuse in FORUM din backup_ul
respectiv intr-un script SQL.
Prin rularea acestui script SQL cu ajutorul comenzilor MySql am incercat
sa le inserez in tabelele phpbb_posts si phpbb_posts_text.
Am primit mesaj "- 1 row afected " pentru fiecare linie inserata.
La mutarea acestor tabele in baza FORUM nu apar mesajele inserate.
In plus la postare apare eroarea :

Error in posting

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_posts (topic_id, forum_id, poster_id, post_username,
post_time, poster_ip, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies,
enable_sig) VALUES (95, 1, -1, 'qqqqq', 1110547469, 'c0a80602', 1, 0,
1, 0)

Line : 271
File : /srv/www/htdocs/forum/includes/functions_post.php

V-as ruga, daca aveti amabilitatea sa ma ajutati sa repun FORUM-ul in
functiune si sa adaug mesajele sterse.
Mai puteti vizualiza eroarea daca postati pe forumul de la adresa www.cna.ro

Va multumesc anticipat!
Andra
flowers
AdministratorAdministrator
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de flowers »

Ups, CNA-ul !!! Baieti, ascundeti berea, aruncati tigarile... :lol:
Error in posting

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_posts (topic_id, forum_id, poster_id, post_username,
post_time, poster_ip, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies,
enable_sig) VALUES (95, 1, -1, 'qqqqq', 1110547469, 'c0a80602', 1, 0,
1, 0)

Line : 271
File : /srv/www/htdocs/forum/includes/functions_post.php
Eroarea iti arata ca ai date duplicat in unul din campurile din tabela phpbb_posts. Cel mai usor e sa lucrezi din phpMyAdmin. Incerca sa dai empty la tabela si sa reintroduci datele. Vezi ca tabelele sunt intercalate, sa nu sari vreunul important la restaurare.
Tabele de baza: phpbb_forums, phpbb_posts, phpbb_posts_text, phpbb_search_wordlist, phpbb_search_wordmatch, phpbb_topics, phpbb_topics_watch, phpbb_users. Pentru mesaje private: phpbb_privmsgs, phpbb_privmsgs_text; pentru chestionare: phpbb_vote_desc, phpbb_vote_results, phpbb_vote_voters.

Articole:
Eroare: SQL Error : 1062 Duplicate entry '1' for key 1
Backup folosind Panoul administratorului., Restaurare folosind Panoul administratorului, Backup şi restaurare folosind phpMyAdmin, Reinstalare / Actualizare phpBB

P.S.: Ultima versiune este phpbb 2.0.13!
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

hehe, asa de curiozitate cine le-a sters?

vezi ca dintr-un anumit motiv ceva s-a intamplat cu topicul nr 95 - care este chiar topicul ala cu radio in craiova- (ori ati sters ceva din el si nu s-a terminat operatia corect, ori cineva a sters topicul si dintr-un motiv mai mult sau mai putin obscen nu s-a sters si postul 2663 si apoi a vrut sa-l puna la loc de mana si normal ca da eroare de duplicat la insert, ori pur si simplu a fost o inregistrare dubla - mare e lumea si incurcate sunt caile lui mysql)
pe vremea lui 0.6 mai dadea erori daca din greseala incercai sa muti un topic dintr-un forum in el insusi :)

la nivelul tau de date (56 topics acum, <1000 posts) merge f bine si restaurarea din phpbb, presupun ca are undeva la 5 Mb tot fisierul .sql, sau .txt ce ai
eventual daca e mai mare si cumva iti da eroare de time-out browserul sau se termina sesiunea editeaza acel fisier (cu wordpad), scoate liniile care incarca tabela word_match (care este cea mai mare, in general acea tabela are 40 pana la 50 % din toata baza de date)

PS: vad ca moderati puternic acel forum, in realitate au fost scrise cca 240 topics si 2663 posts
aceste stergeri dese pot cauza o eroare de insert sau delete in/din baza de date in 80% din cazuri, mysql este f rapid pana la un anumit nr de inregistrari insa mai putin fiabil

din pacate la 2.0.6 unele tabele trebuiesc convertite din ISAM pentru a putea fi reparate, deci trebuie ori phpMyAdmin cu drepturi depline pe baza ori prompt mysql la consola.

PS2: backup periodic (zilnic daca se poate) - cea mai buna varianta (la cat de tare il moderati nu se supara nimeni daca se pierd mesajele dintr-o zi :) )
PS3: incearca, s-ar putea sa mearga: sterge de tot topicul ala cu radio din craiova, nu e mare pierdere

success
andra
Nou venit

Mesaj de andra »

Eu, administratorul Forum-ului am dat o curatare dupa data . Drept urmare s-au sters 12 pagini din topicul Local Kombat. Pasionatii luptelor K1 au "tipat ca CNA cenzureaza ". Am incercat sa le inserez in ultimul buckup si sa rulez SQL si rezultatul se vede pe forum. Nu s-au inserat nici mesajele sterse si nu se mai poate posta pe Forum.
Astept solutii de la o persoana care a rezolvat astfel de incidente. Pina atunci vor curge mail-uri cu acuze si injurii la adresa CNA.
Andra
flowers
AdministratorAdministrator
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de flowers »

Ce as face eu in locul tau?
As da drop la tabelele actuale. As incerca sa actualizez la ultima versiune 2.0.13 (2.0.6 are mari gauri de securitate) citind articolul Reinstalare / Actualizare phpBB, fie prin Actualizare>Dacă nu aveţi MODificări instalate, fie prin Reinstalare.
Apoi se da restaurare la baza de date din ultimul backup facut de phpMyAdmin (nu cel modificat). Backup-ul ar trebui sa contina structura si datele. Eventualele inserari cu mesajele din topicul Local Kombat se pot face pe un forum phpBB clona, de teste. Daca acolo ies testele, le poti aplica si in forumul principal. Important este sa se poata scrie pe forum. Daca s-au pierdut anumite mesaje, asta este, se mai intampla. Trebuia sa se faca backup la cateva zile sau cel mult saptamanal.

Offtopic: Nu suna prea bine "sit" din descrierea "Situl Consiliului National al Audiovizualului", nu se refera la calugari sau peisaje... Frumos ar fi: "site" -> "site-ul".

Discutia despre neologisme va continua in topicul: viewtopic.php?t=2499
Ultima oară modificat 15-Mar-2005, 11:49:10 de către flowers, modificat 1 dată în total.
andra
Nou venit

Mesaj de andra »

Multumesc pentru observatia ci Situl. Tastatura poarta vina.

Andra
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

andra scrie:Eu, administratorul Forum-ului am dat o curatare dupa data . Drept urmare s-au sters 12 pagini din topicul Local Kombat. Pasionatii luptelor K1 au "tipat ca CNA cenzureaza ". Am incercat sa le inserez in ultimul buckup si sa rulez SQL si rezultatul se vede pe forum. Nu s-au inserat nici mesajele sterse si nu se mai poate posta pe Forum.
Astept solutii de la o persoana care a rezolvat astfel de incidente. Pina atunci vor curge mail-uri cu acuze si injurii la adresa CNA.
Andra
aha, gata m-am prins (de masa :) )
so, tu ai sters niste posturi, nu conteaza care, printre ele exista si acel post cu numarul 2663
supozitie: 99,99% adevarata
printre posturile sterse erau si ultimele cu nr mai mari de 2663 (adica cele mai proaspete)
cu siguranta ca ultimul post a devenit dupa stergere 2662
primul post inserat dupa stergere a luat nr 2663 si exista in acest moment in forum; la acest moment ai venit tu si fara sa verifici ai dat insert, numerele mici au mers (deoarece phpBB nu verifica gaurile din tabele sa optimizeze, face doar autoindex crescator) insa la postul 2663 care exista a dat eroare,
deoarece un post se creaza relational in 2 tabele, probabil ca intr-o tabela este o dublura si mySQL nu mai avanseaza ca urmare a protectiilor.
eu zic sa stergi cu totul acel topic cu radio din craiova parca, apoi cu phpmyadmin stergi toate posturile cu nr mai mari de 2500 sa zicem (din toate tabelele) apoi din ultimul backup inserezi numai acele posturi ( > 2500 )
eu zic ca va merge.

success;
daca ai incredere eu as incerca sa ti-l repar remote, daca esti dispusa da un PM
cateva recomandari:
scoate drepturile de postare ca guest,
scoate folosirea aceluiasi email de mai multe ori,
introdu autentificare la noii useri la nivel de email
ai probleme cu limbajul: scrie un mic regulament de buna conduita si limbaj de 2 randuri care sa te justifice pentru injuraturile sterse, eventual salveaza-le ca screenshots cateva din ele, sa le ai dovada la nevoie.

calmati-va si nu mai cenzurati oamenii degeaba, e doar un forum, eu zic ca printre mesajele aiurea un om destept ar putea gasi idei si propuneri bune din partea userilor anonimi, trebuie doar sa vrea.

bafta max
andra
Nou venit

Mesaj de andra »

Raspuns pentru Matrix.

Cred ca stergerea s-a facut defectuos. Am sters topicul Radio Craiova si apare aceeasi eroare. am facut buckup la baza de date din panoul administratorului din FORUM , am cautat in fisier key 2663 si nu exista.

Am incercat ceea ce imi sugerezi. Nu merge. se pare ca versiunea 2.0.6 are multe bug-uri.
Cu repararea remote nu este de acord ing de sistem , este prea riscant.

Oricum multumesc pentru recomandari, le voi aplica indata ce se repara forumul.
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

vezi ca phpBB foloseste tabele relationate si realiatatea e ca sunt si ceva inregistrari redundante insa asta e, e gratis il folosim cu placere.

ca sa stergi un post corect trebuie sa il stergi din tabelele:
_posts
_posts_text
din _search_wordlist stergi toate cuvintele corespunzatoare topic_id
asemenea pentru _search_wordmatch

deasemeni:
goleste tabela _search_results preventiv, nu e obligatoriu insa se poate intampla sa ai chiar acolo un search agatzat
goleste tabela _sessions, cred ca stii de ce
verifici ca in tabela _topics la topicul care a avut acel post sa fie corecte topic_last_post_id si topic_first_post_id

dupa aceaste operatii daca tot nu merge trebuie sa mergi mai in fata, la posturi de mai inainte de ex 2500 cum am mai zis.

daca cu tabelele _search_* nu te descurci goleste-le cu totul, nu sunt vitale, se pot recrea dupa aceea

daca cumva topicul cu pricina nu s-a sters corect atunci lucrezi cu tabelele:
_topics, _topics_watch, _search_*, _sessions
no, riscul nu e asa mare cum crede inginerul tau,
anyway daca nu reusesti trimite-mi pe mail ultimele 2 back-up-uri de la baza de date (unul bun mai vechi sau ma rog care presupui ca e bun :) eventual ala din care ai incercat tu sa insert de mana posturile alea ,unul de acum asa defect cum e) si eu o sa incerc sa repar cumva pe un forum la mine baza ta :) si ti-o trimit pachet daca reusesc, nu promit
zii la inginerul sa le faca .gz vor fi max. 2 Mb fiecare.

bafta.
nu te gandi la upgradare pana nu redevine functional forumul, structura este modificata de la 0.6 la 0.13 si nu va merge
eventual instaleaza unul nou, scrie un post, denumeste-l cum am zis mai sus 2650, sau 3000 sa fii sigura si de acolo toate posturile se vor indexa in sus si vor putea fi lipite de celelalte
cam asta e.
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

vad ca ati reparat ceva, insa ati bulit tabela cu useri, nu mai merge autentificarea
ce mi se pare intreseant: cum ii dati afara din forum pe cei neascultatori de vreme ce ei sunt guest si nu sunt inregistrati?
relax ppl, toleranta, aia nu e atitudine de CNA

puneti si voi o adresa de admin valida acolo in admin panel, uite si tu cum arata un mail de la voi:

X-Message-Status: n
X-Message-Info: 6sSXyD95QpVmq4oCnj5aoixiHUYF5O7PQQjhKVvzaFo

for <mymail@myserver.com>;
Fri, 11 Mar 2005 23:49:56 -0500
Received: from mail.cna.ro (HELO squid.cna.ro) ( 194.153.249.98 )
by toip1.bebn.com with ESMTP; 11 Mar 2005 23:49:56 -0500
Received: by squid.cna.ro (Postfix, from userid 65534)
id BD8CC17B6D9; Sat, 12 Mar 2005 07:00:29 +0200 (EET)
To: <mymail@myserver.com>
Subject: Bine aţi venit în forumurile CNA
From: aici de ce nu scrie nimica?
Message-ID: <530846a667ffccd5c16b0ce529e83ad1@www.cna.ro>
MIME-Version: 1.0
Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-transfer-encoding: 8bit
Date: Sat, 12 Mar 2005 07:00:29 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: PHP
X-MimeOLE: Produced By phpBB2

Return-Path: nobody@cna.ro :) :)
X-OriginalArrivalTime: 12 Mar 2005 04:49:57.0782 (UTC) FILETIME=[F0EFDB60:01C526BE]

Bine aţi venit pe forumul CNA

Vă rugăm să păstraţi acest mesaj. Informaţia pentru contul dumneavoastră urmează aici:

--------------------------------------

Nume utilizator : matrix

Parolă : *******

--------------------------------------

Încercaţi să nu vă uitaţi parola deoarece aceasta a fost stocată codat în baza noastră de date şi nu o putem recupera pentru dumneavoastră. Dacă totuşi o
uitaţi, veţi putea cere o parola nouă care va fi activată la fel cum a fost activat acest cont de utilizator.

Vă mulţumim pentru înregistrare.

--
Multumim, echipa CNA
dupa cum vezi mai jos pe 12 aveam un user acum nu mai merge ceva pe acolo pe la voi, nu conteaza nu trebuie useri de vreme ce toata lumea scrie ca guest

partea cu bold, scris mare si negru este pentru acei useri care tot se chinuie sa bage server smtp
no, vedeti ca domnitza administrator la CNA a bifat NO acolo la use SMTP server si merge mailul f bine cu functia mail din PHP
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”