Nu ma descurc sa instalez AutoMods ori noi moduri
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
- Ivan Petre Paul
- Versiune: 3.1.10
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
- Nivel php: Puţin experimentat
Re: Nu ma descurc sa instalez AutoMods ori noi moduri
În primul rând AutoMOD şi .MODs (.MOD-uri) sunt două module diferite care nu au de-a face unul cu celălalt.
Modulul AutoMOD apare atunci când AutoMOD este instalat, iar modulul .MODs (.MOD-uri) apare atunci când pe forum sunt instalate MOD-uri care necesită diferite setări ş.a., cu alte cuvinte MOD-uri mai avansate (gen mChat, Announcement Centre etc.).
Ai spus că ţi-au reuşit paşii daţi de mine, acum spui că nu. Deci problema cu modulul AutoMOD nu a fost rezolvată? Ai verificat dacă modulele sunt activate?
Subiect mutat din 3.0.x Cum pot să...?
Modulul AutoMOD apare atunci când AutoMOD este instalat, iar modulul .MODs (.MOD-uri) apare atunci când pe forum sunt instalate MOD-uri care necesită diferite setări ş.a., cu alte cuvinte MOD-uri mai avansate (gen mChat, Announcement Centre etc.).
Ai spus că ţi-au reuşit paşii daţi de mine, acum spui că nu. Deci problema cu modulul AutoMOD nu a fost rezolvată? Ai verificat dacă modulele sunt activate?
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
- 1960
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.8
- Ext: Nu
- Nivel phpBB: Neexperimentat
- Nivel php: Neexperimentat
Nu ajută cu absolut nimic ştergerea cache.
Iar fişierele sunt absolut toate.
Problema este aceeaşi.
Nu am făcut această operaţie doar o dată, ci de vreo 12 ori până acum, în tot atâtea forumuri nou create.
Acelaşi rezultat.
Am dat aici : http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p12938642 de ceva asemănător, şi nici acolo, nu s-a găsit o rezolvare...
Topicul este din iulie 2009, iar postările din link, sunt din ianuarie 2011.
Aici, am dat de un alt "tutorial", din care nu înţeleg nimic.
Sau, în alt loc :
Şi, brusc, se termină topicul...
Chiar nu există un tutorial oficial al AutoMOD, un tutorial de la "tatăl" său ?
Mă sfătuieşti să folosesc Quick Install. Sunt genul care nu lasă o problemă până nu o rezolvă.
(Este vorba şi de tutorial aici, pentru cei ce în viitor, păţesc ca mine )
Aici, am progresat, acum, să o iau de la zero, din nou ?
Cine mă asigură că îmi va merge şi mie ?
Voi încerca după ce voi reuşi să rezolv acest AutoMOD, în varianta actuală.
Tot sper că se vor implica şi alţi utilizatori care poate au păţit ca mine şi vor da o mână de ajutor.
Poate fi şi ceva intern din AutoMOD, un "buguleţ"
Iar fişierele sunt absolut toate.
Problema este aceeaşi.
Nu am făcut această operaţie doar o dată, ci de vreo 12 ori până acum, în tot atâtea forumuri nou create.
Acelaşi rezultat.
Am dat aici : http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p12938642 de ceva asemănător, şi nici acolo, nu s-a găsit o rezolvare...
Topicul este din iulie 2009, iar postările din link, sunt din ianuarie 2011.
Aici, am dat de un alt "tutorial", din care nu înţeleg nimic.
Sau, în alt loc :
Stau prost cu engleza, dar şi aici se spune ceva legat de o comandă de executat, ptr install.php, după ce se transferă conţinutul folderului "upload", bănuiesc că, tot în baza forumului.manually upload all the files via FTP, then run the install.php through your browser, it will automatically install all but a few files. It will then give you a .zip file that has a few additional files that you have to manual upload again via FTP.Once you upload them all just refresh your templates and you should be good to go.
Şi, brusc, se termină topicul...
Cum se execută această comandă, sau ce o fi, pe ftp?1. Dezarhivati arhiva.
2. In arhiva aveti 2 foldere docs si upload. Intrati pe ftp si unde aveti instalat forumul uploadati ce este in folderul upload.
3. Accesati :
http:_/_siteul-tau.net/folderul-unde-aveti-instalat-forumul/install/
Action: √Install Update Uninstall, etc ...
Chiar nu există un tutorial oficial al AutoMOD, un tutorial de la "tatăl" său ?
Mă sfătuieşti să folosesc Quick Install. Sunt genul care nu lasă o problemă până nu o rezolvă.
(Este vorba şi de tutorial aici, pentru cei ce în viitor, păţesc ca mine )
Aici, am progresat, acum, să o iau de la zero, din nou ?
Cine mă asigură că îmi va merge şi mie ?
Voi încerca după ce voi reuşi să rezolv acest AutoMOD, în varianta actuală.
Tot sper că se vor implica şi alţi utilizatori care poate au păţit ca mine şi vor da o mână de ajutor.
Poate fi şi ceva intern din AutoMOD, un "buguleţ"

Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
- Ivan Petre Paul
Cred că am spus ceva aici!
Directorul upload din arhiva AutoMOD conţine pe lângă altele şi un director numit install.
După încărcarea fişierelor pe server, ai rulat forumul-tău/install pentru a instala AutoMOD?
Directorul upload din arhiva AutoMOD conţine pe lângă altele şi un director numit install.
După încărcarea fişierelor pe server, ai rulat forumul-tău/install pentru a instala AutoMOD?
- 1960
- Utilizator înregistrat
Arătam că, există în desfăşurătorul ACP, şi modulul . Mods, şi nici acesta nu apare în meniul principal din ACP.paranormal scrie:În primul rând AutoMOD şi .MODs (.MOD-uri) sunt două module diferite care nu au de-a face unul cu celălalt.
Am spus eu ceva cum că ar fi unul şi acelaşi lucru ? Unde ?
Îmi cer scuze public în acest caz.
paranormal, da, mi-au reuşit acei paşi, şi doar atât.
DA, modulele sunt activate.
Nu sunt retardat, ştiu ce scriu, şi recunosc ceea ce scriu.
Dacă te vei uita la toate imaginile postate de mine, când am făcut instalarea după cele explicate de tine, vei observa că nu apare în ACP.
Mai târziu, căutând după alte explicaţii pe net, am descoperit că ar trebui să mai existe nişte opţiuni afişate la modul.
Te rog să citeşti cu mare atenţie ceea ce am scris, unde am scris că am reuşit.
Era vorba de cele două submodule acp_automod şi acp_automod_config, care, atunci când am făcut urmând c e ai scris tu, nu existau.
Apoi, am făcut acea "chestie" cu urcarea doar a folderului umil din upload, (o chestie destul de ciudată!)apoi a restului de 5 foldere din upload.
Făcând aşa, mi-au apărut acele două noi module în lista pe care ţi-am arătat-o anterior ţie, unde acestea nu existau, în această imagine:
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0710.gif
Nu trebuie să te enerveze sâcâiala mea, pur şi simplu, poţi să nu îmi răspunzi.
Am mulţumit pentru acele explicaţii, totul a decurs bine, dar mai departe, nimic.
Nu apare în ACP, ci doar în acel desfăşurător, nu apar opţiunile din acele imagini pe care bănuiesc că le-ai vizualizat în acele linkuri externe ?
Te rog, dacă te deranjez, e foarte simplu să mă ignori, nu vreau să ajungem la alte discuţii, pur şi simplu, dă ignore userului 1960. E de ajuns.
paranormal, acest aici, este un post lipit azi, la topicul acesta, care, deşi este mutat cu o oră înainte de a posta eu, atunci când am scris postul de sub el, nu exista.paranormal scrie:Cred că am spus ceva aici!
Ce înseamnă a rula "forumul-tău/install pentru a instala AutoMOD"?
Te referi la ce mi-ai spus aici?
viewtopic.php?f=47&t=17652&start=20#p124110
Sau, trebuie deschis un fişier din install, şi adăugat/eliminat ceva ?
Trebuie să înţelegi că avem domenii diferite în care suntem "experţi" eu, tu, oricine de aici, iar amănuntele fără importanţă, pentru unul cu pregătire, sunt de mare importanţă, pentru un afon.
Chiar şi un "Submit"/Trimite, omis, ca în linkul de mai sus, contează.
Pe scurt :
Am verificat fişier cu fişier, ceea ce era în Local / AutoMOD / upload, ca foldere şi fişiere, totul este trecut pe ftp, în "Distant", am realizat paşii explicaţi de tine, am activat modulul principal şi cele două module ale sale, iar de aici încolo, pauză...
Îmi pare rău, este prima dată când am asemenea probleme, de aceea am cerut ajutor.
În general, mă descurc singur, învăţ din greşeli, şi îi ajut pe cei pe care pot, de fiecare dată, pe oriunde am umblat, în viaţă, sau pe net.
Nu cer acelaşi lucru nimănui, pur şi simplu, cine nu agreează modul meu de a vorbi şi a scrie, nu este obligat să dea reply. Îmi place să spun totul, oricui, direct, în faţă.
Odată şi odată, aici, sau prin alte locuri pe net, voi găsi rezolvarea.
Mulţumesc.
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
- Ivan Petre Paul
Aici vorbim de o imposibilitate. Probabil nu ai văzut că există şi o pagină cu numărul 4 pentru acest subiect şi nu ai văzut mesajul scris de mine, căci altă explicaţie nu există.1960 scrie:deşi este mutat cu o oră înainte de a posta eu, atunci când am scris postul de sub el, nu exista.
După ce ai încărcat fişierele necesare instalării AutoMOD pe serverul propriu, trebuie să accesezi http://www.adresa-forumului-tău/install pentru a rula scriptul de instalare al AutoMOD (un posibil motiv pentru care AutoMOD să nu apară în P.A.). Ai făcut acest lucru?1960 scrie:Ce înseamnă a rula "forumul-tău/install pentru a instala AutoMOD"?
Deci după ce au fost activate, modulul AutoMOD tot nu apre în P.A. după SISTEM?1960 scrie:am activat modulul principal şi cele două module ale sale, iar de aici încolo, pauză...
- 1960
- Utilizator înregistrat
Închipuie-ţi că am stat mult timp ca moderator prin diverse servicii , deci, îţi repet, nu sunt un retardat şi am o vârstă, cunosc, zic eu, destul de bine, anumite lucruri.paranormal scrie:Aici vorbim de o imposibilitate. Probabil nu ai văzut că există şi o pagină cu numărul 4 pentru acest subiect şi nu ai văzut mesajul scris de mine, căci altă explicaţie nu există.
Primul lucru care îl verific - numărul de pagini, ultimul reply, mesajele noi, ip-ul, pentru a elimina spammeri, etc.
Posibil să nu fi apărut, deoarece am stat cu pagina asta deschisă, deşi nu am folosit-o şi nu am "mişcat" prin forum deloc.
Repet întrebarea -paranormal scrie:După ce ai încărcat fişierele necesare instalării AutoMOD pe serverul propriu, trebuie să accesezi http://www.adresa-forumului-tău/install pentru a rula scriptul de instalare al AutoMOD (un posibil motiv pentru care AutoMOD să nu apară în P.A.). Ai făcut acest lucru?"
Unde să îl "rulez" ?
Nu cunosc decât un singur mod de rulare: Start - Run -Comandă, în pc, nimic altceva.

Am spus, sunt termeni care ţie, ţi se par fireşti, mie, care am o altă meserie, îmi sunt noi, şi încerc să acaparez cât mai repede şi mai mult.
De unde iau acest install în forum ?
Înţeleg că trebuie să merg în forum, dar care este locaţia acestui install în ACP?
Nu am văzut aşa ceva pe acolo.
Da, asta am tot repetatparanormal scrie:Deci după ce au fost activate, modulul AutoMOD tot nu apre în P.A. după SISTEM?
Instalarea AutoMOD, este doar pe jumătate, nu am opţiunile de upload MOD, şi nu apare în meniu, după Sistem
Am spus de vreo trei ori chestia asta.
Fişierele, de care întreabă bogdan,
Cod: Selectaţi tot
bază - \adm\style\acp_mods.html
bază - \includes\acp\acp_mods.php
bază - \includes\acp\info\acp_mods.php

- Ivan Petre Paul
Am spus că1960 scrie:Unde să îl "rulez" ?
Atunci când ai încărcat pe server conţinutul directorului upload din arhiva AutoMOD ai încărcat automat pe server şi directorul install. În mod normal ar trebui să primeşti un mesaj pe forum şi în index P.A. care să spună căparanormal scrie:Directorul upload din arhiva AutoMOD conţine pe lângă altele şi un director numit install.
Dacă nu apare acest mesaj pe forum şi în index P.A., atunci fie nu ai urcat toate fişierele necesare AutoMOD pe server (în special directorul install), fie l-ai şters, redenumit sau mutat după încărcare.Şterge, mută sau redenumeşte directorul install înainte de a folosi forumul. Dacă acest director este în continuare prezent, numai Panoul administratorului (PA) va fi accesibil.
Dacă acest director există pe server în rădăcina forumului phpBB, atunci tot ce trebuie să faci (dacă nu ai făcut asta deja) este să accesezi din browser adresa http://www.forumul-tău/install, unde vei fi întrebat ceva de genul "Sunteţi gata să instalaţi AutoMOD?" cu două opţiuni, "Da" sau "Nu". Apasă "Da" apoi aşteaptă mesajul de confirmare a instalării pe care este imposibil să nu îl observi/înţelegi.
Dacă nu există directorul install pe server, atunci asigură-te că îl încarci ulterior complet, apoi urmează paşii de instalare de mai sus din acest mesaj.
P.S. - înlocuieşte http://www.forumul-tău cu adresa forumului propriu.
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Nivel php: Mediu
Daca ai verificat ca exista toate fisierele AutoMOD pe serverul tau atunci ar trebui sa ai si un director in radacina denumit install (copiat din arhiva AutoMOD aflat sub directorul upload)1960 scrie:Repet întrebarea -paranormal scrie:După ce ai încărcat fişierele necesare instalării AutoMOD pe serverul propriu, trebuie să accesezi http://www.adresa-forumului-tău/install pentru a rula scriptul de instalare al AutoMOD (un posibil motiv pentru care AutoMOD să nu apară în P.A.). Ai făcut acest lucru?"
Unde să îl "rulez" ?
Pasul urmator: te duci in browser (IE/Firefox/Chrome/...) si accesezi: http://adresa_forumului_tau/install (adica rulezi/executi scriptul de instalare pentru AutoMOD)
- 1960
- Utilizator înregistrat
Cum am spus în altă postare, eu nu am şters folderul de "install" al phpbb, ci l-am redenumit orig_name_install, după ce am creat db-ul şi am parcurs restul paşilor de instalare a forumului.
Acum, pentru a instala AutoMOD, am redenumit la loc folderul original, şi am pus manual, toate fişierele din cele şase subfoldere ale celui de "upload" din AutoMOD.
Încărcarea a decurs normal, apoi, am intrat în ACP, şi am făcut ce mi-a spus paranormal, şi cam atât.
Apoi, am redenumit folderul "install" din ftp, din nou orig_name_install.
Cred că nu aici este greşeala.
Prima dată când am făcut un forum, am şters acel folder, apoi am încercat instalarea AutoMOD.
A fost la fel.
Deci, acum, ar trebui să redenumesc cu numele original folderul "install" apoi să rulez comanda din browser.
Încerc acum.
Să vedem ce iese ...
Acum, pentru a instala AutoMOD, am redenumit la loc folderul original, şi am pus manual, toate fişierele din cele şase subfoldere ale celui de "upload" din AutoMOD.
Încărcarea a decurs normal, apoi, am intrat în ACP, şi am făcut ce mi-a spus paranormal, şi cam atât.
Apoi, am redenumit folderul "install" din ftp, din nou orig_name_install.
Cred că nu aici este greşeala.
Prima dată când am făcut un forum, am şters acel folder, apoi am încercat instalarea AutoMOD.
A fost la fel.
Deci, acum, ar trebui să redenumesc cu numele original folderul "install" apoi să rulez comanda din browser.
Încerc acum.
Să vedem ce iese ...
- Ivan Petre Paul
Directorul install trebuie şters după instalarea forumului phpBB deoarece acesta nu mai este de niciun folos.
Cred că nu ai făcut nimic altceva decât să suprapui fişierul index.php din directorul install (din phpBB) cu cel din directorul install din arhiva AutoMOD, ceea ce este un lucru greşit.
Ai redenumit orig_name_install în install după încărcarea fişierelor necesare instalării AutoMOD sau înainte?
Directorul install trebuie şters complet, redenumit sau mutat şi fiecare MOD vine cu directorul propriu numit install ce conţine fişierele necesare instalării MOD-ului respectiv. Asta se aplică şi în cazul AutoMOD.
Nu mai redenumi nimic, încarcă directorul install din directorul upload (din arhiva AutoMOD) în rădăcina forumului apoi accesează ce ţi-am spus mai sus şi finalizează instalarea AutoMOD.
Pe viitor îţi recomand să ştergi directoarele numite install care sunt încărcate pe server atunci când instalezi un MOD dar şi directorul install care se află în arhiva originală phpBB.
Cred că nu ai făcut nimic altceva decât să suprapui fişierul index.php din directorul install (din phpBB) cu cel din directorul install din arhiva AutoMOD, ceea ce este un lucru greşit.
Ai redenumit orig_name_install în install după încărcarea fişierelor necesare instalării AutoMOD sau înainte?
Directorul install trebuie şters complet, redenumit sau mutat şi fiecare MOD vine cu directorul propriu numit install ce conţine fişierele necesare instalării MOD-ului respectiv. Asta se aplică şi în cazul AutoMOD.
Nu mai redenumi nimic, încarcă directorul install din directorul upload (din arhiva AutoMOD) în rădăcina forumului apoi accesează ce ţi-am spus mai sus şi finalizează instalarea AutoMOD.
Pe viitor îţi recomand să ştergi directoarele numite install care sunt încărcate pe server atunci când instalezi un MOD dar şi directorul install care se află în arhiva originală phpBB.