Problema baza de date

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
DreamZone
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.7
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Problema baza de date

Mesaj de DreamZone »

Nu stiu daca postez unde trebuie dar am o problema.

Deci, sa zicem ca cer sa fie facuta arhiva la baza de date la 00:00 (am dat un exemplu) ea are o marime de 25 Mb (Ceva ce mi se pare anormal! pentru doar: Total mesaje 4537 | Total subiecte 561 | Total membri 519 |) Ok, mi-a terminat aceasta baza de date de creeat, apoi sa zicem ca cer sa se faca alta, cu aceleasi mesaje, subiecte si useri, la ora 00:03 (iar un exemplu de cateva minute) si spre uimirea mea, baza de date creste cu 3-4 Mb, ea ajunge la 28-29 Mb :| De ce se intampla asta? :|
Adica de fiecare data cand cer sa mi se faca backup creste uimitor baza de date si imi e frica ca daca ajunge la 50 de Mb si asta o sa se intample in 3-4 zile, nu o sa o mai pot pune din phpmyadmin.
Deci am webhost de la WEBTCF, acum nu stiu ce sa mai fac :| Vre`o idee? Aveti voi? :(

P.S: Rog ca Moderatorii si cine mai vrea sa trimita postul la cos, sa nu o mai faca :| in primul rand cel de la WEBTCF nu mai are net si in al II-lea rand poate o sa ma ajute cineva :|
Poate ca de data asta Marius o sa lasi postul :-j

P.S: M-am uitat prin PHPMyAdmin si am gasit asta :| Ceva exagerat de mare la styles_template_data :|

Imagine
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: Problema baza de date

Mesaj de bogdan »

1. Tabela phpbb_styles_template_data "detine" 24,5MB din cei 37,7MB din cauza ca ai specificat sa pastreze fisierele sablonului in baza de date fiecare modificare fiind inregistrata. Poti schimba setarea din Panoul administratorului -> Stiluri -> Componente stil -> Sabloane -> Detalii -> Păstrează şabloane în: Sistem de fişiere

2. Tabelele phpbb_search_wordlist si phpbb_search_wordmatch sunt un pic cam mari. Asigura-te ca metoda de cautare/indexare este full text mysql din Panoul administratorului -> General -> Configurare server -> Setări căutare -> Căutare backend. Apoi sterge eventualii indecsi Fulltext native din Panoul administratorului -> Intretinere -> Baza de date -> Index căutare
DreamZone
Utilizator înregistrat

Mesaj de DreamZone »

Bun, am facut cum ai zis tu, dar acum ce fac? Ca tot atat a ramas aia :( Am cum sa o fac mica? Are ceva daca ii dau Delete acum? Ca am setat aia de le Backup pe Sistem de fişiere.
Dar uite :(

Imagine
bogdan

Mesaj de bogdan »

Daca ai modificat setarea pentru pastrarea sablonului poti sa stergi inregistrarile din tabela folosind o comanda SQL:

Cod: Selectaţi tot

TRUNCATE phpbb_styles_template_data 
Ai facut modificarile pentru index/cautare? Vad ca in continuare cele 2 tablele (phpbb_search_wordlist si phpbb_search_wordmatch) au destul de multa informatie.
DreamZone
Utilizator înregistrat

Mesaj de DreamZone »

Pffff, am sters si Fulltext mysql (activ) Dupa ce am facut ala la pasul 2 :((
Are ceva? :-ss
DreamZone
Utilizator înregistrat

Mesaj de DreamZone »

Offf :(( Mama ei, deci mai devreme l-a pus pe Sistem de fisiere acum era pe Back-up si uite ce zice cand vreau sa il trec pe sistem de fisiere :((

Avertisment

Fişierele şablonului nu au putut fi salvate aşa că setul şablonului conţinând fişierele modificate sunt acum păstrate în baza de date.

La pasul 1 :((
bogdan

Mesaj de bogdan »

DreamZone scrie:Pffff, am sters si Fulltext mysql (activ) Dupa ce am facut ala la pasul 2 :((
Nu inteleg exact ce ai facut.
DreamZone scrie:Offf :(( Mama ei, deci mai devreme l-a pus pe Sistem de fisiere acum era pe Back-up si uite ce zice cand vreau sa il trec pe sistem de fisiere :((

Avertisment

Fişierele şablonului nu au putut fi salvate aşa că setul şablonului conţinând fişierele modificate sunt acum păstrate în baza de date.
La pasul 1 :((
Nu poate sa scrie pe disc din cauza permisunilor pe directoare. Trebuie sa ai 777 pe directorul de sablon si subdirectoarele asociate.
DreamZone
Utilizator înregistrat

Mesaj de DreamZone »

Am pus 777 la styles, apoi am intrat in styles, am pus si la tema mea 777 (Tema pe care o folosesc) dar...

Avertisment

P.S: La aia cu ce ai zis ca n`ai inteles era vorba ca am sters tot de acolo din:
"Apoi sterge eventualii indecsi Fulltext native din Panoul administratorului -> Intretinere -> Baza de date -> Index căutare"

(Apoi sterge eventualii indecsi Fulltext native) Eu am sters si Fulltext mysql ţ˜(
bogdan

Mesaj de bogdan »

Eu am zis sa setezi 777 pe toate subdirectoarele asociate. Oricum daca nu merge poti modifica manual executand codul SQL de mai jos (trebuie sa adaptezi id-ul sablonului - 5 in exemplul de mai jos - la cel folosit de tine verificand inregistrarile din tabela phpbb_styles_template):

Cod: Selectaţi tot

UPDATE `phpbb_styles_template` SET `template_storedb` = '0' WHERE `phpbb_styles_template`.`template_id` =5
Eu nu am zis sa stergi si indexul Fulltext mysql pentru ca e posibil sa ai probleme cand efectuezi cautari in forum (poti crea un mesaj nou si cauta dupa un cuvant cheie din mesaj sa vezi daca il va gasi). Acel index poate fi recreat ulterior din Panoul administratorului.
DreamZone
Utilizator înregistrat

Mesaj de DreamZone »

Am creeat un topic nou "12345" am scris in acel topic "nasturi" am dat apoi la Cautare si am pus in prima casuta "nasturi" si mi-a gasit topicu si a subliniat nasturi deci merge, acum nu am inteles acea parte.
Deci unde trebuie sa ma duc ca sa bag acel update?
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”