Salutari din nou.
E vorba de un forum mai vechi phpBB 2.0.6 peste care sa facut un update cu plus 1.3.x.
Nu eu am facut asta asa ca mai multe detalii nu stiu de unde as putea culege.
Am facut salvare baza de date (panoul admin) totala. Am instalat pe acelasi server dar in alt folder versiunea noua 2.0.11 peste care vreau sa pun plus 1.5.2 sau 1.5.3. Totul e ok pana la importul bazei de date, adica o accepta fara nici un mesaj de eroare si nu face nici o schimbare.
In primul rand vreau sa stiu daca si unde gresesc solutia, apoi cum trebuie facut? Este posibil ca baza de date sa fie putin data peste cap, adica sa existe erori in ea. Cum pot verifica de unde e problema ?
Multumesc.
Din versiune veche intr-una noua ... mysql
-
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Singura mea posibilitate este sa fac un user pentru unul din moderatori sau adminii phpbb.ro pentru ca sincer nu stiu cum sa explic dat fiind faptul ca nu am nici un indiciu asupra veriunii...in panoul de control am gasit phpBB2.0.6 si in directorul root un fisier care se numeste update phpBB2.0.6_to_phpBBplus1.3.x.php (cred ca am retinut bine numele fisierului).
Asadar, daca aveti intr-o zi timp, unul din moderatorii sau adminii phpBB.ro, sa va inregistrati, eu va fac admin pe el si sa imi explice si mie careva ce a facut super web master-ul care a fost inaintea mea.
Ideea este ca vreau sa instalez in alt folder si nu-mi face actualizare a bazei de date.
Multumesc.
Asadar, daca aveti intr-o zi timp, unul din moderatorii sau adminii phpBB.ro, sa va inregistrati, eu va fac admin pe el si sa imi explice si mie careva ce a facut super web master-ul care a fost inaintea mea.
Ideea este ca vreau sa instalez in alt folder si nu-mi face actualizare a bazei de date.
Multumesc.
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
versiunea forumului este specificata in campul version din tabela phpbb_config si apare in mod normal la subsolul forumului sau in meniul administratorului.
phpBBplus este o varianta diferita fata de varianta de baza a forumului phpBB - vezi http://phpbb2plus.phpbb2.de
asadar, acel fisier probabil rezolva upgrade-ul de la vers. de baza (2.0.6 in cazul tau) la versiunea phpBBplus1.3.x.
intrebarea ta probabil ca e: "daca am phpBB versiunea 2.0.11 cum trec la phpBBplus1.3.x (sau ceva asemanator)", iar raspunsul in linii mari ar fi: instalezi phpBB 2.0.11, cauti fisierul/fisierele de upgrade de la 2.0.11 la phpBBplus1.3.x (sau altul) si apoi incerci sa faci importul in noul forum.
PS. grea mai e si limba romana...
phpBBplus este o varianta diferita fata de varianta de baza a forumului phpBB - vezi http://phpbb2plus.phpbb2.de
asadar, acel fisier probabil rezolva upgrade-ul de la vers. de baza (2.0.6 in cazul tau) la versiunea phpBBplus1.3.x.
intrebarea ta probabil ca e: "daca am phpBB versiunea 2.0.11 cum trec la phpBBplus1.3.x (sau ceva asemanator)", iar raspunsul in linii mari ar fi: instalezi phpBB 2.0.11, cauti fisierul/fisierele de upgrade de la 2.0.11 la phpBBplus1.3.x (sau altul) si apoi incerci sa faci importul in noul forum.
PS. grea mai e si limba romana...
-
- Utilizator înregistrat
Asta am facut si nu functioneaza. Cred ca subiectul trebuie mutat in alta parte, dat fiind faptul ca a devenit o problema.
Vreu sa va contrazic "domnule" pentru ca plus are la baza phpbb 2.0.11.
Oricum multumesc pentru ceea ce se numeste moderarea unui subiect.
Eu cautam o solutie de la cei care sunt in masura a-mi explica (daca au chef) insa pare ca am gresit locatia.
Grea sau usoara "limba romana" o vorbim cu totii.
Vreu sa va contrazic "domnule" pentru ca plus are la baza phpbb 2.0.11.
Eu cautam o solutie de la cei care sunt in masura a-mi explica (daca au chef) insa pare ca am gresit locatia.
Grea sau usoara "limba romana" o vorbim cu totii.
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
iti dai seama ce s-ar intampla daca am sta sa testam toate forumurile care au probleme ? nu suntem angajati pentru asta, ceea ce facem aici este munca voluntara si incercam sa-i ajutam pe cei care au probleme DIRECT aici pe forum.dylo scrie:Asadar, daca aveti intr-o zi timp, unul din moderatorii sau adminii phpBB.ro, sa va inregistrati, eu va fac admin pe el si sa imi explice si mie careva ce a facut super web master-ul care a fost inaintea mea.
forumul "Cum pot sa" a fost creat pt. solutionarea problemelor ce tin de forumul phpBB. eventual, subiectul ar putea fi mutat la "Probleme legate de instalare sau actualizare"dylo scrie:Asta am facut si nu functioneaza. Cred ca subiectul trebuie mutat in alta parte, dat fiind faptul ca a devenit o problema.
nu contest acest lucru pentru ca nu am lucrat cu phpBBplus (ma refer la versiune) ... acest site a fost creat in principal pentru cei care au probleme cu forumul standard phpBB. daca putem sa ii ajutam si pe cei care folosesc versiuni imbunatatite/schimbate o facem cu cea mai mare placere...dylo scrie:Vreu sa va contrazic "domnule" pentru ca plus are la baza phpbb 2.0.11.
sunt convins ca o vorbim dar in mod normal ar trebui sa o vorbim/sa o folosim corect. te citez:dylo scrie:Grea sau usoara "limba romana" o vorbim cu totii.
dylo scrie:E vorba de un forum mai vechi phpBB 2.0.6 peste care sa facut un update cu plus 1.3.x.
-------------
Am facut salvare baza de date (panoul admin) totala.
-------------
Totul e ok pana la importul bazei de date, adica o accepta fara nici un mesaj de eroare si nu face nici o schimbare. In primul rand vreau sa stiu daca si unde gresesc solutia, apoi cum trebuie facut?
-------------
Este posibil ca baza de date sa fie putin data peste cap, adica sa existe erori in ea. Cum pot verifica de unde e problema ? are erori BD sau nu are ? te contrazici cu ceea ce ai scris/spus mai sus...
-
- Utilizator înregistrat
A devenit o problema, merita mutat topic-ul.
Nu am nevoie decat de o confirmare asupra versiunii de soft, asta dat fiind faptul ca super adminul care l-a instalat a avut tupeul idiot de a-si insusi dreptul de copiere.
Referitor la baza de date: o salveaza (download) in totalitate, in momentul in care pe un forum nou instalat vin cu acea baza de date (sql gzipat) nu apare nici cea mai mica modificare. Forum-ul ramane acelasi ca dupa instalare. Ce e de neinteles aici? sunt civnte pe care le gasim cu siguranta in dex.
Apoi daca este cineva sau nu angajat e problema lui, ideea este ca acest forum (phpbb.ro) a fost creeat in ideea promovarii unui soft gratuit, putem discuta despre angajari? Consider a fi o placere...
Multumesc pentru explicatii.
Toate bune.
Nu am nevoie decat de o confirmare asupra versiunii de soft, asta dat fiind faptul ca super adminul care l-a instalat a avut tupeul idiot de a-si insusi dreptul de copiere.
Referitor la baza de date: o salveaza (download) in totalitate, in momentul in care pe un forum nou instalat vin cu acea baza de date (sql gzipat) nu apare nici cea mai mica modificare. Forum-ul ramane acelasi ca dupa instalare. Ce e de neinteles aici? sunt civnte pe care le gasim cu siguranta in dex.
Apoi daca este cineva sau nu angajat e problema lui, ideea este ca acest forum (phpbb.ro) a fost creeat in ideea promovarii unui soft gratuit, putem discuta despre angajari? Consider a fi o placere...
Multumesc pentru explicatii.
Toate bune.