Actualizare de la 3.0.4 la 3.0.5
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
- AlleXyS
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.7
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
Actualizare de la 3.0.4 la 3.0.5
Cum imi upgradez forumul in asa fel incat de la phpbb3.0.4 sa trec la phpbb3.0.5 , dar sa nu pierd nici un post , nici un user , doar modul sa fie mai avansat ?

Forum de suport general : http://www.starszone.info/forum !! Gasesti acolo tot ce doresti : tutoriale , jocuri , muzica , filme , programe ...etc ...etc !!
Avem nevoie de useri activi si moderatori priceputi . Postati acolo o cerere de MOD
Avem nevoie de useri activi si moderatori priceputi . Postati acolo o cerere de MOD
- dorin
- Fost coleg
- Versiune: 3.1.10
- Nivel php: Puţin experimentat
Re: de la 3.0.4 la 3.0.5
Depinde de cat de familiarizat(ă) esti cu procesul de actualizare si de raspunsul la intrebarea daca ai MOD-uri instalate sau nu ?
Sunt disponibile urmatoarele pachete de actualizare:
* Pachet complet :
Contine toate fisierele necesare unei instalari noi si fisierele de limba engleza
* Automatic Update Package:
Actualizare automata din Panoul de administrare ce contine fisierele modificate de la versiunea anterioara la 3.0.5.
* Doar fisierele modificate:
Contine doar fisierele modificate de la fiecare versiunea anterioara a phpbb 3.x.
* Patch Files:
Contine fisiere patch de la versiunile anterioare la versiunea curenta.
* Code Changes Package:
Pachetul contine modificarile in fisierele de limba si de stil pentru prosilver , subsilver si subsilver2
=================================================================
1.Primul pas este sa faci un backup complet la fisiere si la baza de date
2.Apoi ar trebui sa continui cu modificarile la fisierele de limba si de stil, urca-le apoi pe server.
De aici optiunile difera in functie de situatia particulara a fiecarui forum. Eu iti recomand Automatic Update Package care verifica automat starea fiecarui fisier, daca are sau nu MODificari, iti ofera posibilitatea sa vezi care sunt diferentele , sa descarci fisierele sa le modifici si apoi sa le incarci din nou, sa reverifici, etc. Pe scurt este un proces de actualizare automat care te poate ghida foarte usor in acest proces.
Sunt disponibile urmatoarele pachete de actualizare:
* Pachet complet :
Contine toate fisierele necesare unei instalari noi si fisierele de limba engleza
* Automatic Update Package:
Actualizare automata din Panoul de administrare ce contine fisierele modificate de la versiunea anterioara la 3.0.5.
* Doar fisierele modificate:
Contine doar fisierele modificate de la fiecare versiunea anterioara a phpbb 3.x.
* Patch Files:
Contine fisiere patch de la versiunile anterioare la versiunea curenta.
* Code Changes Package:
Pachetul contine modificarile in fisierele de limba si de stil pentru prosilver , subsilver si subsilver2
=================================================================
1.Primul pas este sa faci un backup complet la fisiere si la baza de date
2.Apoi ar trebui sa continui cu modificarile la fisierele de limba si de stil, urca-le apoi pe server.
De aici optiunile difera in functie de situatia particulara a fiecarui forum. Eu iti recomand Automatic Update Package care verifica automat starea fiecarui fisier, daca are sau nu MODificari, iti ofera posibilitatea sa vezi care sunt diferentele , sa descarci fisierele sa le modifici si apoi sa le incarci din nou, sa reverifici, etc. Pe scurt este un proces de actualizare automat care te poate ghida foarte usor in acest proces.
- AlleXyS
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.7
Re: Actualizare de la 3.0.4 la 3.0.5
nu am nici un mod instalat , si nu am mai upgradat niciodata o versiune mai noua pe un forum
am facut o proba cu modurile ... am pus un mod in forum si abia apoi am instalat forumul . asa merge si modul . daca instalez forumul si apoi pun modul , acesta nu merge !!! de ce ? asa trebuie sa faci ? mai intai pui toate modurile dorite si apoi instalezi forumul cu totul ?

am facut o proba cu modurile ... am pus un mod in forum si abia apoi am instalat forumul . asa merge si modul . daca instalez forumul si apoi pun modul , acesta nu merge !!! de ce ? asa trebuie sa faci ? mai intai pui toate modurile dorite si apoi instalezi forumul cu totul ?
Forum de suport general : http://www.starszone.info/forum !! Gasesti acolo tot ce doresti : tutoriale , jocuri , muzica , filme , programe ...etc ...etc !!
- dorin
- Fost coleg
- Versiune: 3.1.10
- Nivel php: Puţin experimentat
Re: Actualizare de la 3.0.4 la 3.0.5
nu intra in panica, e uşor iar noi suntem aici să te ajutămAlleXyS scrie:nu am nici un mod instalat , si nu am mai upgradat niciodata o versiune mai noua pe un forum![]()
Nu inteleg, ai spus ca nu ai MODuri instalate, la ce MODuri te referi ?AlleXyS scrie: am facut o proba cu modurile ... am pus un mod in forum si abia apoi am instalat forumul . asa merge si modul . daca instalez forumul si apoi pun modul , acesta nu merge !!! de ce ? asa trebuie sa faci ? mai intai pui toate modurile dorite si apoi instalezi forumul cu totul ?
Cum "abia apoi am instalat forumul", nu ai forumul deja instalat şi vrei să faci actualizarea la 3.0.5 ?
Presupun că forumul este deja instalat şi că tu foloseşti noţiunea de MODuri în locul pachetelor de actualizare de care ţi-am vorbit eu mai sus.
E corect ?
Dacă da, ar trebui mai întâi să faci modificarile la fisierele de limba si de stil.
Ca o soluţie alternativă la modificarea fişierelor de limbă, verifică pe phpbb.com dacă fişierele de limba română au fost actualizate pentru această versiune sau întreabă pe 3.0.x Instalare, actualizare, conversie de această actualizare, e posibil ca între timp ea să fie finalizată. Dacă nu o găseşti poţi folosi varianta utilizată de mine (fără nicio garanţie) pe care o poţi descărca de aici.
Urci apoi pe server modificările făcute la languages\ro şi styles\stilul_tau\ (nu uita sa faci inainte backup complet fisiere + baza de date).
Daca ai optat pentru automatic update pachage, mergi in PA - Sistem si urmezi instructiunile, respectiv descarci acest pachet, il dezarhivezi local si urci folderul install in radacina forumului.
Mergi apoi din nou in PA - Sistem si urmezi instructiunile. Pentru ca nu ai MODuri instalate presupun ca nu vei avea fisiere in conflict si actualizarea la 3.0.5 va decurge usor cu doar cateva click-uri de mouse.
Succes