as dori sa fac un portal SITE si FORUM
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
-
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.6
- Ext: Nu
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
as dori sa fac un portal SITE si FORUM
salut ,as dori sa fac un portal SITE si FORUM Cand intra cineva pe www.xxxxx.com sa apara portalu si cand da pe site sa apara asa www.xxxxxx.com/site sau pe forum asa www.xxxxx.com/forum nu stiu ce script trebuie instalat ma poate ajuta cineva Prin FTP o sa- dau acces.Va rog mult daca se poate sa ma ajutati .

- dorin
- Fost coleg
- Versiune: 3.1.10
- Ext: Da
- Nivel php: Puţin experimentat
Re: as dori sa fac un portal SITE si FORUM
Aici acordam ajutor pentru forumul phpBB.
Daca vrei si un portal acesta se poate instala separat sau impreuna cu phpBB ca un MOD sau separat si fara legatura cu phpBB.
Vad ca ai mai multe probleme intr-un singur mesaj. Deschide cate un subiect pentru fiecare problema.
Totusi din mesajul tau inteleg ca esti incepator, asa ca ar trebui sa cauti pe cineva care se pricepe sau mai intai sa studezi putin (Google poate fi o solutie).
Daca vrei si un portal acesta se poate instala separat sau impreuna cu phpBB ca un MOD sau separat si fara legatura cu phpBB.
Vad ca ai mai multe probleme intr-un singur mesaj. Deschide cate un subiect pentru fiecare problema.
Totusi din mesajul tau inteleg ca esti incepator, asa ca ar trebui sa cauti pe cineva care se pricepe sau mai intai sa studezi putin (Google poate fi o solutie).
-
- Utilizator înregistrat
portal SITE si FORUM
salut ,as dori Cand intra cineva pe www.xxxxx.com sa apara un portal SITE si FORUM si cand da pe site sa apara asa www.xxxxxx.com/site sau pe forum asa www.xxxxx.com/forum
- dorin
- Fost coleg
Ai citit ce am scris eu mai sus ? 
Ce aduce nou mesajul tau fata de primul din acest subiect ?
Daca ai deja un domeniu cumparat, poti incepe mai intai prin ati instala phpBB 3.0.5 in http://www.domeniul_tau.ro/forum urmand ca ulterior sa iti instalezi si un portal care sa ruleze in in http://www.domeniul_tau.ro/
Inainte de instalarea forumului iti recomand sa citesti putin documentia phpBB 3 in limba engleza
Daca nu intelegi ceva revino cu un mesaj.
Daca nu ai un domeniu cumparat poti folosi host-urile gratuite care ofera suport php + MySQL sau una din variantele care ofera gazduire gratuita si instalare automata a unui forum phpBB.

Ce aduce nou mesajul tau fata de primul din acest subiect ?
Daca ai deja un domeniu cumparat, poti incepe mai intai prin ati instala phpBB 3.0.5 in http://www.domeniul_tau.ro/forum urmand ca ulterior sa iti instalezi si un portal care sa ruleze in in http://www.domeniul_tau.ro/
Inainte de instalarea forumului iti recomand sa citesti putin documentia phpBB 3 in limba engleza

Daca nu intelegi ceva revino cu un mesaj.
Daca nu ai un domeniu cumparat poti folosi host-urile gratuite care ofera suport php + MySQL sau una din variantele care ofera gazduire gratuita si instalare automata a unui forum phpBB.
-
- Utilizator înregistrat
am domeniu .com nu prea stiu engleza ,daca stiam engleza nu mai intram pe forumul acesta.dar daca nu vreti sa imi spuneti lasati asa si stergeti topicul acesta.
- dorin
- Fost coleg
Nu e vorba ca nu vrem sa iti spunem, chiar ti-am sugerat sa incepi cu instalarea phpBB
Din pacate nu avem tradusa documentatia pentru phBB 3, asa ca va trebui sa apelezi la link-ul pe care ti l-am dat.
In curand va fi disponibila si sectiunea noastra de articole (inactiva ca urmare a trecerii la phpbb 3) si vei gasi acolo mai multe articole in limba romana care te-ar putea ajuta la instalarea phpBB.
Pana atunci uite aici un tutorial scris de: Jugănaru Cătălin (CaTaNhA)

Din pacate nu avem tradusa documentatia pentru phBB 3, asa ca va trebui sa apelezi la link-ul pe care ti l-am dat.
In curand va fi disponibila si sectiunea noastra de articole (inactiva ca urmare a trecerii la phpbb 3) si vei gasi acolo mai multe articole in limba romana care te-ar putea ajuta la instalarea phpBB.
Pana atunci uite aici un tutorial scris de: Jugănaru Cătălin (CaTaNhA)
- Download arhiva phpBB3: phpbb.com |
- Se dezarhiveaza pachetul, iar continutul directorului PHPBB3:
* se copiaza in directorul dorit
* se copiaza in radacina domeniului - Pentru a incepe instalarea, aveti nevoie de o baza de date.
* Daca aceasta nu exista, puteti sa o creeati din phpMyadmin.
* Daca instalarea se face pe un server gratuit, trebuie sa cititi specificatiile legate de baza de date. - Trebuie sa schimbati permisiunile fisierelor in 777
/cache/
/files/
/store/
config.php
/images/avatars/upload/
* Daca instalarea se face pe localhost, permisiunile fisierelor nu trebuie modificate. - Din browser se acceseaza directorul in care a fost dezarhivat kit-ul phpBB3
* http://localhost/phpbb3 (daca instalarea se face pe localhost )
* http://nume-domeniu.com/phpbb3/ (daca instalarea se face pe un domeniu) - Alegem "Install" din meniul dreapta sus.
- Apasam "Next".
- Daca ati facut totul corect pana acum, va trebui sa apara un buton "Start Install" in josul paginii, apasam pe butonul respectiv. Va aparea un formular:
Database type: selectam MySQL
Database server hostname or DSN: 99% din cazuri este localhost
Database server port: lasam liber
Database name: numele bazei de date - baza de date creeata anterior
Database username: numele de utilizator al bazei de date
Database password: parola de utilizator al bazei de date
Prefix for tables in database: prefixul pentru tabelele din baza de date phpbb_
Dupa ce ati terminat de completat formular, apasati "Proceed to the next step". Daca ati procedat corect, va trebui sa apara urmatorul mesaj: Successful connection. - Apasati "Proceed to next step". Va aparea un formular pentru configurarea utilizatorului administratorului.
Administrator username: numele de utilizator al administratorului
Administrator password: parola administratorului
Confirm administrator password: confirmati parola administratorului
Contact e-mail address: e-mailul de contact al administratorului
Confirm contact e-mail: confirmati e-mailul de contact al administratorului - Apasati "Proceed to the next step". Daca ati facut totul corect pana aici, va aparea: Check administrator settings: Tests passed .
- Apasati "Proceed to the next step". Va aparea The configuration file has been written. You may now proceed to the next step of the installation.. Asta inseamna ca totul decurge normal si ca puteti sa incepeti instalarea propriu-zisa.
- Apasati "Proceed to the next step". Va aparea un form pentru configurarea avansata a forumului.
Enable board-wide e-mails: Alegeti enable daca doriti ca sa puteti sa trimiteti emailuri prin intermediul forumului
Use SMTP server for e-mail: Daca nu folositi un server smtp alegeti No
Daca folositi un server SMTP urmati urmatoarele instructiuni:
SMTP server address: adresa serverului SMTP
Authentication method for SMTP:
SMTP username: utilizatorul SMTP
SMTP password: parola utilizatorului SMTP
Cookie secure: alegem disabled
Force server URL settings: alegem No
Server protocol: http://
Domain name: numele domeniului EX: popescu.com
Server port: lasam 80
Script path: directorul in care instalam scriptul EX: /phpbb3 sau / daca instalam in radacina - Apasati "Proceed to the next step".
Va aparea The database tables used by phpBB 3.0 have been created and populated with some initial data. Proceed to the next screen to finish installing phpBB. Asta inseamna ca am procedat corect, iar instalarea a fost un succes. - Apasati "Proceed to the next step".
Acum stergeti directorul "/install/".
Instalarea s-a realizat cu succes.
-
- Utilizator înregistrat
am copiat tot cum ai zis tu si cand dau http://domeniul-meu.com/phbb3 uite ce imi apare 
http://i44.tinypic.com/2yjuirq.jpg
Nu stii ce am grasit

http://i44.tinypic.com/2yjuirq.jpg
Nu stii ce am grasit
- dorin
- Fost coleg
Vezi că ai sărit pasul 4, + CHMOD pe config.php si images/avatars/upload/
Daca nu stii cum se face CHMOD pe fişiere şi foldere, iata mai jos un articol scris de BuGsY în catalogul de articole (indisponibil la acest moment):
CHMOD este o comandă UNIX care schimbă permisiunile unui fişier aflat pe serverul FTP.
Permisiunea CHMOD (dreptul de acces la un fisier sau director) este un numar format din trei cifre (digiti).
Daca vreti sa dati categoriei 'proprietar (owner)' drept de citire, scriere si executare insumati 4+2+1=7. Deci prima cifra va fi 7 (de la stanga vreau sa zic, a miilor adica). Acum numarul final este 700.
Daca vreti sa dati categoriei 'grup (group)', drept de citire si de scriere, cifra va fi 4+2=6, respectiv a doua cifra. Numarul final este 760.
Daca vreti sa dati categoriei 'public', drept de citire, cifra va fi 4+0=4, respectiv a treia, ultima cifra. Numarul final este 764.
Aceste modificari ale permisiunilor se pot face cu un program uploader (cuteftp, de exemplu) sau cu instructiuni php...
ATENTIE!! la permisiunile de scriere.
In functie de setarile serverului un fisier cu permisiune full (777) poate fi modificat sau golit cu o simpla instructiune php (fopen) chiar din afara hostului tau.
Un fisier cu permisiune 760 poate fi modificat cu o functie dintr-un fisier aflat pe acelasi host. Asta este insa ceruta de anumite scripturi.
PROTECTIA ar fi sa nu dati pentru 'public' si daca se poate nici pentru 'grup' permisiuni de scriere decat in cazuri de extrema urgenta si atunci sa protejati directorul respectiv cu un fisier .htacces. Si pe de alta parte sa fiti atenti daca aveti scripturi care permit vizitatorilor sa uploadeze fisiere pe site-ul vostru (adica sa-i limitati numai la fisiere inofensive (jpg, gif,...,) nu si la fisiere executabile (php, asp, perl,...).
Descarcă client FTP. Eu personal recomand FileZilla care are avantajul de a fi FREE!

WS-FTP software <-> Cute-FTP software

Daca nu stii cum se face CHMOD pe fişiere şi foldere, iata mai jos un articol scris de BuGsY în catalogul de articole (indisponibil la acest moment):
CHMOD este o comandă UNIX care schimbă permisiunile unui fişier aflat pe serverul FTP.
Permisiunea CHMOD (dreptul de acces la un fisier sau director) este un numar format din trei cifre (digiti).
- Primul digit: permisiunile pentru proprietar (owner).
Al doilea digit: permisiunile pentru grupul de utilizatori.
Al treilea digit: permisiunile pentru oricine altcineva (public).
- proprietar grup public
Citire 4 4 4
Scriere 2 2 2
Executare 1 1 1
Daca vreti sa dati categoriei 'proprietar (owner)' drept de citire, scriere si executare insumati 4+2+1=7. Deci prima cifra va fi 7 (de la stanga vreau sa zic, a miilor adica). Acum numarul final este 700.
Daca vreti sa dati categoriei 'grup (group)', drept de citire si de scriere, cifra va fi 4+2=6, respectiv a doua cifra. Numarul final este 760.
Daca vreti sa dati categoriei 'public', drept de citire, cifra va fi 4+0=4, respectiv a treia, ultima cifra. Numarul final este 764.
Aceste modificari ale permisiunilor se pot face cu un program uploader (cuteftp, de exemplu) sau cu instructiuni php...
ATENTIE!! la permisiunile de scriere.
In functie de setarile serverului un fisier cu permisiune full (777) poate fi modificat sau golit cu o simpla instructiune php (fopen) chiar din afara hostului tau.
Un fisier cu permisiune 760 poate fi modificat cu o functie dintr-un fisier aflat pe acelasi host. Asta este insa ceruta de anumite scripturi.
PROTECTIA ar fi sa nu dati pentru 'public' si daca se poate nici pentru 'grup' permisiuni de scriere decat in cazuri de extrema urgenta si atunci sa protejati directorul respectiv cu un fisier .htacces. Si pe de alta parte sa fiti atenti daca aveti scripturi care permit vizitatorilor sa uploadeze fisiere pe site-ul vostru (adica sa-i limitati numai la fisiere inofensive (jpg, gif,...,) nu si la fisiere executabile (php, asp, perl,...).
Descarcă client FTP. Eu personal recomand FileZilla care are avantajul de a fi FREE!

WS-FTP software <-> Cute-FTP software