Catalog Articole

Această secțiune conține articole elaborate privind probleme comune întâlnite de utilizatori. Articolele trimise de către utilizatori sunt atent verificate de către echipă înainte de a fi publicate. Dacă nu găsiți rezolvarea la problema dumneavoastră aici, vă recomandăm să folosiți de asemenea și opțiunea de căutare în forumuri.

Adăugare favicon

Descriere: Cum să adaugi un favicon (iconiță) forumului tău phpBB3

În categoria: Stiluri

Legătură către acest articol: Selectaţi tot

[url=https://www.phpbb3.ro/kb/viewarticle?a=3&sid=378d55b947071a58643f772bd1820a1f]Catalog Articole - Adăugare favicon[/url]

Iconița favicon.ico este folosită pentru a afișa o iconiță personalizată în dreptul paginii browserului. Acest articol descrie modul în care vă puteți alege propriul vostru favicon personalizat.

Crearea fișierului favicon.ico

O iconiță favicon.ico poate avea dimensiuni multiple și diferite dispozitive/browsere suportă diferite formaturi/dimensiuni de asemenea. În primul rând trebuie să creăm o imagine care să reprezinte sursa noastră pentru a genera favicon.ico și alte fișiere. Folosind editorul preferat, creăm o imagine cu fundal transparent care să aibă cel puțin dimensiunile 228px*228px. Putem folosi și o imagine cu fundal netransparent în funcție de caz. Indiferent de ce dimensiune alegem imaginea în sine trebuie să fie cât mai pătrată. Trebuie să știm de asemenea că unele detalii se vor pierde datorită redimensiunii - iconița fiind la o rezoluție foarte mică. Salvăm imaginea cu extensia .png, și cu fundal transparent (dacă acesta este tipul de favicon.ico ales de noi).

Următorul pas este să convertim imaginea din .png în .ico. Sunt o varietate de website-uri și programe care pot să ne ajute în acest sens.

Cam atât pentru noi. Sunt numeroase articole în alte părți referitoare la crearea și manipularea lor care sunt mai amănunțite.

Implementare de bază

Cea mai simplă metodă este de a folosi un website-convertor online pentru a transforma imaginea noastră .png în .ico. Urcăm iconița favicon.ico în rădăcina forumului. Ar trebui să fie accesibil la adresa exemplu.ro/favicon.ico. Trebuie să nu uităm - ca această metodă să funcționeze, iconița trebuie să se afle în rădăcina forumului (public_html de obicei). Când un browser accesează site-ul nostru va căuta iconița doar în acest director. Această implementare ar trebui să meargă pe orice alt browser fără alte modificări în plus.

Metodă folosind Meta Tags

Dacă dorim să stocăm iconița în alt director față de cel implicit (public_html), putem specifica o cale specifică folosind meta tags între tag-urile <head></head> (overall_header.html).

Urcăm favicon.ico în alt director. Exemplu:

Cod: Selectaţi tot

example.ro/oricare/director/favicon.ico
Deschidem:

Cod: Selectaţi tot

DIRECTORUL_NOSTRU_PHPBB/styles/(STILUL NOSTRU)/template/overall_header.html
Căutam:

Cod: Selectaţi tot

</head>
Adăugăm înainte (deasupra lui):
Notă: Atenție la http / https.

Cod: Selectaţi tot

<link rel="shortcut icon" href="https://example.ro/oricare/director/favicon.ico" />
Salvăm modificările și mergem în Panoul Administratorului unde Ștergem Cache.

STILUL NOSTRU - Poate fi orice stil avem instalat. Cel implicit este proSilver. Dacă avem stiluri multiple trebuie să facem aceleași modificări pentru fiecare stil în parte.
exemplu.ro - reprezintă site-ul nostru și trebuie modificat așa cum este (extensia domeniului e.g .ro/.com și protocolul e.g https/http)
favicon.ico - poate fi numit cum dorim / renumit atâta timp cât specificăm numele și în overall_header.html (se aplică doar la instalarea folosind Meta Tags).
cron