cum se face un forum PHPBB ?
- edicristian
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
- Etherfast
- Fost coleg
Problema ta e ca vrei sa faci niste lucruri, dar nu ai cunostiintele de baza. Tutorialele alea sunt facute ca sa inveti din ele. Daca tu nu intelegi un tutorial din acela in masura in care (nu) o faci tu, atunci sfatul meu e sa incepi cu chestii mai "de jos", gen tutoriale windows, internet si alte chestii de genul.
No offence, dar daca o sa faca cineva totul pentru tine (mai ales la inceput), nu o sa ajungi sa inveti nimic.
No offence, dar daca o sa faca cineva totul pentru tine (mai ales la inceput), nu o sa ajungi sa inveti nimic.
etherfast.ro - Blog personal
- mada66000
- Utilizator înregistrat
edicristian sa stii ca nu e asa de usor sa-ti faci forum mai ales ca esti incepator insa cu multa perseverenta si cu multa lectura pe forumurile de specialitate sa stii ca se poate face acest lucru.Nimeni nu s-a nascut invatat asa ca pune mana si citeste,cauta pe google si intreaba pentru ca pentru asta sunt deschise aceste forumuri nimeni nu face nimic de-a gata fara putina straduinta din partea ta.Ai sa pierzi ore,poate nopti insa treaba asa se face.Nici eu nu eram in domeniu insa pas cu pas am reusit sa instalez forumul,am invatat sa editez fisierele pentru instalarea modurilor,greu insa se poate.Desi am facut zeci de incercari cu erori bineinteles cu ajutorul celor de pe phpbb am reusit sa fac treaba sa mearga pana la capat.Sfatul meu:citeste tutorialele,cauta pe google solutii si in cazul in care nu gasesti ceva posteaza aici.Acum imi dau seama si ce munca depune un administrator si cat timp este pierdut pentru a crea un forum si mai ales pentru a-l administra!Multumesc si eu membrilor care mi-au dat cele mai bune solutii pentru o functionare corecta a forumului.Asa ca manuta pe carti!Fara gluma insa imagineaza-ti ca tu esti administratorul forumului respectiv nu altcineva.Si fii sigur ca te vei mai intalni cu probleme de genul asta pe parcursul activitatii.Ce ai sa faci atunci?Ai sa rogi iar pe cineva sa intervina sa iti faca totul de-a gata?Nu lua de rau mesajul scris insa cam asa sta treaba!
Daca vrei te ajut eu sa-ti explic cum se face intr-un mod mai usor pe intelesul unui incepator asa cum am fost eu.
Pasul 1.Fa-ti un cont pe unul din siturile care ofera gazduire gratuita sau cu plata (daca-ti permiti).Ai grija sa fie un site care iti ofera ftp si mySQL.Scrie cand te inregistrezi.Fa-ti cont la ei si ai sa primesti datele de inregistrare si pentru conexiunea ftp in mail sau pe situl respectiv in sectiunea membri.Pentru forum iti trebuie un program pentru ftp.Eu folosesc smart FTP.Il poti copia de pe net.
Pasul 2.Intra cu datele tale de acces pe ftp,acolo iti setezi exact datele de conexiune pe care le ai de la situl unde ti-ai facut contul.Copii in calculatorul tau instalarea pentru forumul phpbb(o dezarhivezi in calculator pentru ca de obicei vine in format zip) si apoi o copii prin ftp pe folderul creat de la situl gazda.
Pasul 3.Te loghezi pe pagina sitului si daca ai facut instalarea corect iti apare pe situl tau exact pagina de instalare a phpbb.Introduci datele de acces si apesi sa mergi mai departe.Unele cer instalarea unui fisier config.Daca ti se cere da download,copie in calculator si din calculatorul tau tot prin ftp transfera fila downlodata in folderul admin.O sa se inlocuiasca fisierul vechi config cu cel nou abia copiat.Apoi scrie iar adresa sitului tau si o sa-ti apara pe pagina sa stergi folderele install si contrib de pe forumul creat prin ftp.Te duci in ftp si dai click dreapta si dai delete pe fisierele respective.Daca ai facut treaba asta dai login pe forum,te loghezi si uite asa ai facut un forum!Daca intampini dificultati pana aici si nu stii ce date se introduci la instalare scrie!Insa nu astepta totul de-a gata!Incearca si ai sa vezi ca nu e greu!
Daca vrei te ajut eu sa-ti explic cum se face intr-un mod mai usor pe intelesul unui incepator asa cum am fost eu.
Pasul 1.Fa-ti un cont pe unul din siturile care ofera gazduire gratuita sau cu plata (daca-ti permiti).Ai grija sa fie un site care iti ofera ftp si mySQL.Scrie cand te inregistrezi.Fa-ti cont la ei si ai sa primesti datele de inregistrare si pentru conexiunea ftp in mail sau pe situl respectiv in sectiunea membri.Pentru forum iti trebuie un program pentru ftp.Eu folosesc smart FTP.Il poti copia de pe net.
Pasul 2.Intra cu datele tale de acces pe ftp,acolo iti setezi exact datele de conexiune pe care le ai de la situl unde ti-ai facut contul.Copii in calculatorul tau instalarea pentru forumul phpbb(o dezarhivezi in calculator pentru ca de obicei vine in format zip) si apoi o copii prin ftp pe folderul creat de la situl gazda.
Pasul 3.Te loghezi pe pagina sitului si daca ai facut instalarea corect iti apare pe situl tau exact pagina de instalare a phpbb.Introduci datele de acces si apesi sa mergi mai departe.Unele cer instalarea unui fisier config.Daca ti se cere da download,copie in calculator si din calculatorul tau tot prin ftp transfera fila downlodata in folderul admin.O sa se inlocuiasca fisierul vechi config cu cel nou abia copiat.Apoi scrie iar adresa sitului tau si o sa-ti apara pe pagina sa stergi folderele install si contrib de pe forumul creat prin ftp.Te duci in ftp si dai click dreapta si dai delete pe fisierele respective.Daca ai facut treaba asta dai login pe forum,te loghezi si uite asa ai facut un forum!Daca intampini dificultati pana aici si nu stii ce date se introduci la instalare scrie!Insa nu astepta totul de-a gata!Incearca si ai sa vezi ca nu e greu!
Ultima oară modificat 22-Noi-2006, 09:59:06 de către mada66000, modificat 1 dată în total.
- Aliniuz
- Fost coleg
Stii cum sta treaba mada66000 ? Unii vor totul mura-n gura si daca se poate sa aiba cel mai cel site la nivel mondial dar sa nu depuna niciun efort , dar la copyright sa apara si el .mada66000 scrie:edicristian sa stii ca nu e asa de usor sa-ti faci forum mai ales ca esti incepator insa cu multa perseverenta si cu multa lectura pe forumurile de specialitate sa stii ca se poate face acest lucru.Nimeni nu s-a nascut invatat asa ca pune mana si citeste,cauta pe google si intreaba pentru ca pentru asta sunt deschise aceste forumuri nimeni nu face nimic de-a gata fara putina straduinta din partea ta.Ai sa pierzi ore,poate nopti insa treaba asa se face.Nici eu nu eram in domeniu insa pas cu pas am reusit sa instalez forumul,am invatat sa editez fisierele pentru instalarea modurilor,greu insa se poate.Desi am facut zeci de incercari cu erori bineinteles cu ajutorul celor de pe phpbb am reusit sa fac treaba sa mearga pana la capat.Sfatul meu:citeste tutorialele,cauta pe google solutii si in cazul in care nu gasesti ceva posteaza aici.Acum imi dau seama si ce munca depune un administrator si cat timp este pierdut pentru a crea un forum si mai ales pentru a-l administra!Multumesc si eu membrilor care mi-au dat cele mai bune solutii pentru o functionare corecta a forumului.Asa ca manuta pe carti!Fara gluma insa imagineaza-ti ca tu esti administratorul forumului respectiv nu altcineva.Si fii sigur ca te vei mai intalni cu probleme de genul asta pe parcursul activitatii.Ce ai sa faci atunci?Ai sa rogi iar pe cineva sa intervina sa iti faca totul de-a gata?Nu lua de rau mesajul scris insa cam asa sta treaba!
Nu toti gandesc pozitiv, adica depun un nivel de munca ceva mai mare dar la sfarsit le iese ceva personalizat , unic si esti mandru ca acel lucru e in totalitate structurat de tine .
Intrebarea lui edicristian il demascheaza ca fiind unul din acei oameni care vor mura-n gura totul si daca se poate sa castige bani de pe urma site-ului FARA sa faca nimic intrucat intrebarea lui e generala : "Cum sa fac un forum phpBB?" . De parca nu avem zeci de tutoriale in Catalogul de articole si sute de topicuri in care s-au explicat pas cu aps pasii ...
Fiecare cu mentalitatea lui .
- mada66000
- Utilizator înregistrat
Da aliniuz sa stii ca nu e usor mai ales sa fii incepator.Pe cuvant iti spun ca dormeam spre dimineata la 4 si ma chinuiam cu instalarile si postam fel de fel de intrabri si asta nu numai aici pe forum.E intr-adevar multa bataie de cap insa fara munca nu se face nimic.Nu-ti baga nimeni in traista.Acum ma bucur ca am mai invatat cate ceva, desi am facut multe greseli si poate am pus intrebari banale (acum cand citesc ce intrebam ma apuca rasul). Niste chestii destul de simple insa daca nu le cunosti iti dau fel de fel de erori.Va multumesc inca odata ca existati si ca m-ati ajutat sa imi fac forum cu explicatiile si solutiile exacte furnizate!
- Etherfast
- Fost coleg
Cu cine dormeai tu dimineata pe la 4?mada66000 scrie:Da aliniuz sa stii ca nu e usor mai ales sa fii incepator.Pe cuvant iti spun ca dormeam spre dimineata la 4 si ma chinuiam cu instalarile si postam fel de fel de intrabri si asta nu numai aici pe forum.E intr-adevar multa bataie de cap insa fara munca nu se face nimic.Nu-ti baga nimeni in traista.Acum ma bucur ca am mai invatat cate ceva, desi am facut multe greseli si poate am pus intrebari banale (acum cand citesc ce intrebam ma apuca rasul). Niste chestii destul de simple insa daca nu le cunosti iti dau fel de fel de erori.Va multumesc inca odata ca existati si ca m-ati ajutat sa imi fac forum cu explicatiile si solutiile exacte furnizate!

Si noi iti multumim ca faci parte din comunitatea phpBB

etherfast.ro - Blog personal