problema: url si rss

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
gmzionic
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

problema: url si rss

Mesaj de gmzionic »

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o faza..care aveti timp.
Am vrut sa pun un sitemap pt google, pt a-mi optimiza traficul. O solutie simpla cu phpbb-ul meu care dealtfel e si extrem de MODificat a fost prin rss.
am forumul asa:
www.mysite.net/forum/index.php
si rss-ul era asa:
www.mysite.net/forum/rss.php
Dar pe google mi-am inscris site-ul cu calea www.mysite.net
Cand am vrut sa pun rss-ul mi-a dar eroare spunand ca fisierul cu pricina (rss.php) trebuie sa se afle in root in site-ul pe care l-am inscris,adik:
www.mysite.net/rss.php
Am mutat fisierul, am editat phpbb_root_path din codul sursa punand "forum/" - daca execut fisierul rss.php totul e in regula..linkurile sunt bune.

Am pus pe google calea catre fisier, ca sitemap..si peste cateva minute, dupa ce a verificat, imi zice ca site-ul e http://www.mysite.net dar in rss apar http://mysite.net, si nu ma lasa.
OK...si am stat si am stat sa caut unde pot modifica asta... pana si in meniul forumului cand dau index, sau album, sau login, totul imi apare http://mysite.net, nu http://www........
Stiti unde pot modifica...is klling me, mai ales ca metoda aleasa, cu rss mi se pare cea mai buna pt un google sitemap, deoarece totul e updatat live prin xml.
Mersi anticipat
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Salut.

N-am idee de problema ta. Ai putea sa incerci sa o iei de la capat? :P
In alta ordine de idei, vroiam sa te rog sa-mi spui cum pot face un sitemap compatibil pentru Google pentru forumul phpBB.
Ca sa fiu sigur ca vorbim de acelasi lucru, eu incerc sa-mi trimit un sitemap aici.

Thanks ;)
etherfast.ro - Blog personal
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

Etherfast - vorbim despre acelasi lucru :P
Uite poate te ajuta la ceva:
http://boards.phpbb-seo.com/phpbb-seo-mods-vf32/
am observat pe deasupra ca toate linkurile catre viewforum sau index sunt formatul asta de mai sus, si toate linkurile catre un viewtopic sunt cu html la sfarsit. Deci totul e optimizat pentru google - poti cauta pe site diverse informatii referitoare la SEO ( Search Engine Optimization ) inclusiv articole referitoare la sitemaps.
Eu n-am avut rabdare sa fac tot ce scrie acolo si am ales o metoda mai usoara ( desi sunt in impas, stiu exact cum functioneaza )
Eu folosesc un MOD pt RSS, nu stiu sa-ti zic exact unde il gasesti, eu nu-l am in PC dar se numeste RSS Feed v2.2.4, care imi genereaza un rss_feed.xml, numai bun pentru Google, deoarece nu arata un intreg sitemap, ci cele mai noi post-uri, pe care ti le alegi din ce forumuri vrei tu, _ numele autorului, descriere, data, cea ce sunt f folositoare pt sa zicem sitemap, si rezultate pe google.
Metoda:
dupa ce ai instalat MOD-ul cu pricina, si ai configurat peacolo ce aveai nevoie, te duci pe google si dai bagi sitemap-ul cu URL-ul tau: www.etherfast.ro/rss.php (sa zicem) si in 10 min maxim google il recunoaste ca RSS FEED, il accepta ca format de sitemap convenabil si it izice daca sunt erori sau nu.
Mie mia dat erori legate de URL, atata tot.
Repet sunt si alte metode:
1. Cea complicata, sa instalezi un pachet de module, dureaza mult ( vezi ca era pe site-ul ala de mai sus )
2. poti face un fisier txt si sa scrii pe fiecare linie, fiecare URL al tau pe care il vrei in sitemap.. si apoi cu un program sa faci xml sitemap din txt, dar cu txt nu rezolvi mare lucru pt ca sa zicem faci un nou post, un articol..ce faci?? editezi de fiecare data txt-ul ??
Faci cum vrei..eu ti-am dat o varianta, pe care o cred eu buna pt forumul phpbb - RSS
Cheerz - Si poate ma ajuta si pe mine cineva cu problema mea
MS
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Mersi de raspuns :)

Am intrat pe primul link si am downloadat MX Sitemap Generator de-acolo si l-am trimis la Google. L-a acceptat, cica a scanat, si statisticile Googlebot sunt astea:
In your site's content
etherfast
users
knox
moderator
moderators
alexik
topics
games
joomla
registered
apply
brayn
channel
funny
irc
nebunel
news
total
new
phpbb
mirificone
tupacalive
applications
araw1
log
Sau mai bine zis, sunt DOAR astea. Daca e asa, e grav. A indexat din cate vad eu, doar cuvintele de pe INDEX.

Sitemap-ul meu este http://etherfast.ro/sitemap.php .

Sugestii?
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

am impreia ca trebuie sa faci stemap pt mai multe chestii
si ai un manager de sitemapuri..adik faci un sitemap pt index, unul pt viewforum, unul pt viewtopic... sincer.. mai mult nu stiu
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Tie ti-a mers in regula pana la urma?
Trebuie sa-i dau de cap, ca e imposibil sa nu-mi indexeze restul paginilor.
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

Eu m-am prins care e problema mea:
cand scriu adresa in browser, daca scriu www.mysite.net/forum ma redirectioneaza automat la index.php din www.mysite.net/forum/index.php doar ca se taie www-ul de la inceput. adik imi apare in adresa http://mysite.net/forum/index.php si toate linkurile din site sunt de forma asta ( http://mysite.net/forum/viewtopic sau ....../viewforum.php etc)
idea e ca daca scriu eu cu mana mea www.mysite.net/forum/index.php, nu mai dispare acel www, deci dispare doar cand scriu forum/ fara index.php.
Nu inteleg de ce face asa... dar am mare nevoie..fiindca google vrea neaparat cu www, si nu-mi incarca sitemapul..stie careva ceva??
PLZZ
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

La mine a vrut.
Anyway, daca vrei cu www, e suficient sa pui in Admin Panel, la nume-domeniu, un www in fata =)

Dupa ce modifici asta, verifica-ti toate functionalitatile site-ului (login, inregistrare, etc). S-ar putea sa ai probleme de incompatibilitate.
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

Etherfast scrie:La mine a vrut.
Anyway, daca vrei cu www, e suficient sa pui in Admin Panel, la nume-domeniu, un www in fata =)

Dupa ce modifici asta, verifica-ti toate functionalitatile site-ului (login, inregistrare, etc). S-ar putea sa ai probleme de incompatibilitate.
Exact asta am facut...dar inainte sa postez aici... am pus toate variantele posibile, si www si fara www, si face acelasi lucru...si dup-aia, ramas fara sanse, am apelat la phpbb.ro.
oricum ms..o sa mai studiez prin coduri si setari..poate mi-a scapat ceva
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

am reusit pana la urma... :P si am si 2 fisiere sitemap.
Unul cu MODul mx Google Sitemaps, care imi indexeaza toate paginile de la viewforum, viewtopic, knowledge base, index si face sitemapuri mai mici pt fiecare pagina in parte..si alt sitemap care e un RSS FEED, si imi scoate doar NEWS de pe site..perfect pt google ;)
Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”