Cum pot sa setez CHMOD ?

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Închis
BBOY
Utilizator înregistrat

Cum pot sa setez CHMOD ?

Mesaj de BBOY »

Cum pot sa setez CHMOD ? ... Explicati ma pentru prosti asa ... cas nou pe aci :lol:
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

cip
Utilizator înregistrat

permisii pe ftp

Mesaj de cip »

dupa ce am ridicat forumul, am umblat la permisiile fisierelor pe ftp (intai la directorul /images, caci nu putea salva avatarele - chiar daca aveam permisiune bifata in panoul de administrare, apoi prin /includes, la fisiere, fiindca-mi dadea erori de genul acces denied..)
anyway, acum le-am cam ametit.. nu mai stiu exact care erau permisiile originale; forumul imi merge, perfect, dar nu vreau sa risc ceva.. so, m-ati putea ajuta, cu.. asa ceva? sau macar, stiti ce fisiere/directoare ar trebui sa aiba permisiuni de scriere pt orice user? :roll:
BuGsY
Fost coleg
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de BuGsY »

Directorul în care sunt urcate imaginile asociate trebuie să aibe atribuţiile 777 (/images/avatars/). Pe toate celelalte pune 775.
cip
Utilizator înregistrat

Mesaj de cip »

nu stiam unde mi-i topicu.. am crezut ca l-ati sters.
now i see why it's here... :P
thanks.. pt raspuns

pies: se aplica si la fisiere? :roll:
mihaitza
Fost coleg
Versiune: 3.0.5
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de mihaitza »

Fişierele sunt de obicei 644 dacă nu cer indicaţii speciale la instalare.
cannavaro
Utilizator înregistrat

Chmod imagini user ....

Mesaj de cannavaro »

Cu respect va salut!

As avea si eu cateva intrebari

:arrow: care este faza cu chmod...adica ce inseamna...pana de curand nu imi apareau avatar-urile pe forum...dar am setat folderul cu avatars...la chmod 777 si apar.
:arrow: trebuie setate toate folderele forumului la chmod 775?[normal in afara de folderul avatars...care este cu 777]
:arrow: Cand intru pe forum de la mine de acasa nu imi apar imaginile de pe forum...din prima...adica logo-ul + restul de imagini...decat dau click pe autentificare/logare...si ma loghez [stiam ca e o faza in genu la:cine nu e logat nu poate vedea imaginile....]
cum se poate rezolva?...
{dupa ce intru a 2,3....n oara pe forum in aceeasi zi ele imi apar...fara sa mai fiu nevoit sa ma autentific....bauiesc ca ele apar pt ca browserul le ia direct din temporary internet files...[pozele ajungand acolo dupa ce au fost salvate automat dupa logare]
:arrow: Sa mai mentionez ca daca dau click dreapta pe imaginile care nu apar si dau show image..nu se rezolva nimic...dar daca rulez imaginile in browser ca link catre ele [exemplu images/smiles/icon_arrow.gif ] ele apar.

:arrow: Sa mai mentionez...ca alti utilizatori ai forumului nu au intalnit problema aceasta..cu imaginile care nu apar...si ca...banuiesc ca ar fi o problema de chmod dupa parerea mea...dar cum eu sunt un incepator in ale phpb-ului trebuie neaparat sa cer sfatul cuiva specializat in asa ceva adica voua.

Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!

[edit="BuGsY"]Subiect lipit cu un altul care dezbate aceaşi problemă.[/edit]
BuGsY
Fost coleg

Mesaj de BuGsY »

Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”